ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:992/1234)

Pulchne drożdżówki z truskawkami 166

wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać stopione, ciepłe masło i wyrabiać ciasto tak długo, aż powierzchnia przestanie błyszczeć (trwa to około 5 minut). Ciasto wyrabia się dosyć lekko, tyle, że długo. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę, aż podwoi swoją objętość (ja wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 25 stopni). 4. W czasie, gdy ciasto sobie rośnie(...)cukrem. 6.Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 części. Przed tą czynnością najlepiej wysmarować olejem ręce wtedy ciasto się w ogóle nie przykleja się do dłoni.  Z każdej części uformować placuszek z lekkim wgłębieniem na owoce.  Na każdej drożdżówce ułożyć po trochu truskawek, posmarować białkiem i posypać kruszonką, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piekarnik nagrzać

Kubki smaku
Sposób na smętne jabłka 180

aromatu. Niezwykle wilgotne dzięki ogromnej ilości jabłek - ledwo udało mi się je wymieszać z ciastem - ale nie zakalcowate. Wyborne! Smakowało wszystkim, i zniknęło w ciągu jednego popołudnia! Polecam - naprawdę warte spróbowania. A podczas pieczenia po domu rozchodzi się taki jakby świąteczny zapach...Wczoraj też piekłam z Czarną biszkopt. Zazwyczaj, kiedy coś robię w kuchni, lubię być sama. Moi Panowie(...)bułką tartą. Wyrównać powierzchnię łyżką.Piec w 180 st. C. 40-45 minut, aż do suchego patyczka.Ostudzić w formie.Czekoladę z kremówką rozpuścić w kąpieli wodnej. Szprycą lub łyżeczką ozdobić wierzch ciasta.Smacznego!W poniedziałek i wtorek prąd robił nam psikusy - najpierw wysiadł na półtorej godziny, później na niecałe trzy. Na szczęście wczoraj, podczas pieczenia, wykazał się zrozumieniem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 163

Makaron prawdopodobnie pojawił się w I w. p. n. e. w czasach rozwoju starożytnego Rzymu. Jedli go głównie biedni, ale z czasem makaron stał się niezwykle

My Chcemy Jeść
Idealne naleśniki 183

Naleśniki - któż ich nie lubi?! Nieograniczona ilość wariantów, w jakich możemy je wykonać z pewnością zadowoli każdego. Można je podać ze słodkim lub słonym nadzieniem, a

Kuchnia MagdaLeny
Kolorowe mini beziki / dekoracja tortu 274

Takie kolorowe mini beziki sprawdzą się świetnie jako dekoracja tortu. O idealne proporcje poprosiłam moją „internetową przyjaciółkę Angie” , która właśnie często ozdabia tak

Rusty Fork
CIASTO PLEŚNIAK Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 144

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
Sernik zebra 154

Wszyscy miłośnicy serników powinni spróbować także sernika zebra . Jest on pieczony w warunkach innych niż wszystkie pozostałe, gdyż w piekarniku serwuje mu się gorącą parową saunę

niecodziennikpary
Świąteczny piernik marchewkowy na oliwie (przepis krok po kroku) 540

minut + 55 minut pieczenie w 1 porcji: 267 kcal, B 5,7 g, W 30,8 g, T 13,3 g Składniki / na keksówkę 21 na 11 cm - 12 porcji: na ciasto: 150 g mąki pszennej  75 g mąki pszennej pełnoziarnistej  2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka kakao  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)startą na tarce marchewkę, posiekane orzechy włoskie oraz suszone śliwki i ponownie zmiksuj do połączenia. 5. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto. Ciasto jest gęste i klejące. Wyrównaj wierzch przy pomocy łyżki. 6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 55 min. (do suchego patyczka). Następnie pozostaw je, aby ostygło

Chilli Czosnek i Oliwa
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 247

zamrożone białka, wzięłam więc te w ilości 5 sztuk, a resztę składników dodawałam podczas „tworzenia” mojego ciasta. Dlatego też nie zrobiłam zdjęcia składników, bo dodawałam je w trakcie pieczenia Składniki na spód ciasta: 500 g mąki pszennej krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g   cukru (ok. ½ szklanki) 125 g margaryny (zimna, z lodówki) 130 g masła(...)mniejszą do zamrażarki. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Foremkę do pieczenia   (25cm x 36 cm) wyłożyłam papierem. Na dnie foremki rozłożyłam pokrojone w plastry ciasto (większą część) i dokładnie zlepiłam, żeby powstał równy spód. Nakłułam widelcem i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 25-30 minut, do czasu aż się ciasto zarumieniło. Po upieczeniu zostawiłam, żeby wystygło. Czas

Kuchnia u Krysi
Kokosanki - najlepsze! 248

Kokosanki czyli mocno kokosowe ciasteczka. Moje ulubione. Lekko chrupkie z wierzchu i wspaniale ciągnące w środku. W 100 % bezglutenowe. Kupne kokosanki często są przesłodzone i przesycone

maniapieczenia
PIZZA NA MĄCE PSZENNEJ - NAJLEPSZA 197

    Dziś dla odmiany a także dla tych, którzy używają mąki pszennej przepis na idealne ciasto na pizzę. Ciasto jest puszyste, nie klejące więc nie

Smaczne Zdrowe
Tort komunijny wielosmakowy 247

W ostatnią niedzielę moja córka przystępowała do I Komunii i z tej okazji upiekłam dla niej wyjątkowy tort. Składa się on z czterech biszkoptów w różnych

Smakołyki Asi
CZEKOLADOWA TARTA Z BORÓWKAMI 213

Szybka tarta bez pieczenia. Na kakaowym spodzie z pokruszonych kruchych ciastek, z pysznym i delikatnym kremem z gorzkiej czekolady, śmietanki i masła. Udekorowana borówkami

cool and minty
Sernik na zimno z czereśniami 195

  Znam ludzi, którzy kochają serniki na zimno pod każdą postacią. Ja akurat do nich nie należę, ale rzeczywiście w lecie, gdy jest upał chętnie wcinam

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania