ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:988/1234)

Aromatyczny piernik bezglutenowy 137

Pachnący aromatyczną mieszanką przypraw korzennych, miękki i słodki wypiek na Boże Narodzenie.  Oczywiście może być też zwykłym ciastem weekendowym 😊  No i nie trzeba czekać

Ze smakiem bez glutenu
Chleb bezglutenowy ze słonecznikiem i dynią 173

Chlebek ten robię właściwie co tydzień. Wychodzi mi kilka małych bochenków, które przechowuję w lodówce. Zwykle zapas kończy się po około tygodniu. Chlebek ten najlepiej smakuje

Ze smakiem bez glutenu
Suflet z awokado i pesto calabrese 237

Suflet to przysmak dla cierpliwych bo nie wolno zaglądać do piekarnika :), niby proste a jednak czasem może sprawić kłopoty. Przygotujemy lekki suflet w którym pesto nada

Kuchnia PROzdrowotna
Krucho – drożdżowe rogaliki z malinami (wegańskie) 291

Krucho może być gdy mama wraca po wywiadówce, gdy do pierwszego jeszcze daleko a wypłata się skończyła, ale krucho-drożdżowe mogą być też rogaliki z malinami

Via Gusto
Wegańskie placuszki na mące lnianej (Vege & gluten free) 194

Len... Piękny i bardzo cenny dla naszego zdrowia. Nie będę was zanudzać wymieniając jego prozdrowotne właściwości, ale dodam że warto go spożywać. Ostatnio przy okazji pojawienia

vaniliowoczekoladowa
Szybkie i proste pierniczki bezglutenowe – przepis krok po kroku 166

P omysły na prezenty świąteczne mamy już za sobą, czas więc zająć się pomysłami na świąteczne wypieki Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na najbardziej klasyczny

Okiem Blondynki by McBlondi
Kajmakowa napoleonka bez pieczenia 227

Deser z cyklu "na szybko". Przygotowałam go na obiad z rodziną mojego męża. Wyszło pyszne, słodkie ciacho, przełamane słodyczą krakersów. Mniam! Pomyśleć, że napoleonki nie jadłam

Cakes By Kejt
Mega pyszny sernik z orzechowymi kulkami-nie opada i zawsze wychodzi mój HIT+FILM 132

Dodajemy do nich śmietanę, cukier puder, proszek do pieczenia i mąkę-wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie z lodówki wyciągamy większą część ciasta i wałkujemy ją, wykładamy nią dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy, docinamy co trzeba tak by dno blaszki było pięknie pokryte ciastem. Następnie ciasto smarujemy powidłami. Ja użyłam domowych. Następnie przechodzimy do robienia(...)kulki.  Wyrównujemy, możemy delikatnie uderzyć blaszką o blat żeby masa dokładnie wypłynęła miedzy kulki. Wyciągamy z zamrażarki resztę ciasta trzemy je na tarce o grubych oczkach lub urywamy palcami i posypujemy górę ciasta.  Sernik pieczemy około 55-60 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół, wsadzamy do już nagrzanego piekarnika.  Upieczony wyciągamy z piekarnika, studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik chałwowy z czekoladą! 116

Muszę Wam powiedzieć, że w kwestii pieczenia serników , na prawdę trzeba je piec w kąpieli wodnej , one wtedy smakują całkowicie inaczej, przede wszystkim są bardziej kremowe, równo się pieką i nie opadają spektakularnie.  Sposób pieczenia przy serniku chyba jest najbardziej ważną sprawą, raz że kąpiel wodna a dwa musimy sernik piec góra i dół, wtedy nigdy(...)zacznij ubijać aż mocno się napowietrzą około 5-7 minut, dodaj cukier i dalej ubijaj przez 5 minut, dodawaj po łyżce sera i ubijaj nadal, dodawaj porcjami chałwę i ser aż skończą się składniki. Na samym końcu dodaj mąkę i proszek budyniowy. Całość wymieszaj, masa musi być jednolita bez żadnych grudek.  Masę wylej na spód z herbatników

SMYKWKUCHNI
Sernik krówka z orzeszkami 10850

Sernik krówka z orzeszkami – to pyszny, słodki sernik uwieńczony kawałkami chrupiących orzeszków. Początkowo myślałam nad dodaniem do niego orzechów włoskich (tak jak w moim przepisie na ciasto krówka bez pieczenia), ale moja szwagierka, która akurat u mnie była, doradziła, by słodki smak serniczka przełamać orzeszkami ziemnymi (można użyć lekko solonych, ja jednak użyłam prażonych niesolonych). Sernik ten jest(...)blenderze. Połączyć z masłem i wyrobić na jednolitą masę. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą z ciasteczek i masła wyłożyć spód blaszki, dokładnie wyrównując. Wstawić blaszkę do lodówki na ok. 60 minut. Sernik Krówka – masa serowa – jak zrobić? Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ważne jest również, by użyć dobrego jakościowo

Kulinarne Przeboje
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 103

już wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idealne na cieplejsze dni, a nawet upały. W wersji na zimno to chyba jeden z moich ulubionych… delikatny i lekki. Gości u nas w sezonie wiosenno-letnim prawie w każdy weekend… raz z borówkami(...)galaretka 1 szkanka borówek Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka zblendować, dodać masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, równomiernie ugnieść i odłożyć do lodówki na kilka minut. 2) Do misy miksera dodać twaróg oraz cukier i miksować przez 2-3 min. 3) Cały czas miksując powoli dolewać jogurt, a następnie aromat waniliowy. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej

Fitsweet.me
Odcienie fioletu - sernik z czarnym bzem i figami 193

przepis znalazłam na stronie Cakes and coffee . Niedawno przygotowałam parę buteleczek syropu z czarnego bzu, był to więc niemal oczywisty wybór. Sernik wyszedł boski! Spód jest lekko chrupiący i kleisty; taki inny od zwykłych ciasteczkowych, które zazwyczaj przygotowuję. Masa serowa ma wyraźny smak owoców czarnego bzu; dałam zdecydowanie więcej syropu niż zakłada oryginalny przepis, zupełnie za to pominęłam dodatek cukru(...)śmietany kremówki (38%) Ciasteczka, kakao, migdały, orzechy włoskie i figi zmiksować w malakserze na grudkowatą, lepką masę.  Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać do formy masę, ugnieść dłońmi, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kremówkę ubić. Syrop podgrzać, dodać do niego odciśniętą żelatynę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Mascarpone zmiksować z serkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wilgotne ciasto migdałowe ze śliwkami 122

bez żalu przywitałam w tym roku jesień, która zawitała według mnie za wcześnie. Aby wynagrodzić sobie brak słońca, postanowiłam upiec ciasto takie, jak najbardziej lubię - proste, wilgotne i z owocami. Śliwkom towarzyszą tu mielone migdały, które chętnie dodaję do wypieków. Dzięki nim ciasta mają przyjemną, grubszą strukturę i dłużej trzymają wilgoć.  Ciasto jest lekko słodkie, z nutą cynamonu(...)tekturę przypominającą wręcz gruby piasek. Ciasta jest naprawdę sporo, więc nie próbujcie go piec w mniejszej blasze, bo może Wam wykipieć. Śliwki przed dodaniem do ciasta należy zamarynować w soku pomarańczowym i brązowym cukrze (lub słodziku). Syrop po wyjęciu śliwek następnie odparowujemy, otrzymując coś na kształt śliwkowo- pomarańczowego karmelu (pyszności!). Migdałowe ciasto posmarowane tym syropem zyskuje kolejny wymiar smaku. ➤ Zobacz

Chilli Czosnek i Oliwa
Placek ziemniaczano-serowy 141

produktów firmy - sery żółte oraz topione. Z samym udziałem zwlekałam aż do dziś, bo jeśli mam pokonać Szefa Kuchni ;) to przepis musi być wyjątkowy - smakowo, ale także wizualnie. Dlatego bez żalu odrzuciłam pierwszą przygotowaną propozycję i przygotowałam ten przepis. Bardzo smacznie, a czy efektownie wizualnie i czy udało mi się to zobrazować na zdjęciach to już pozostawiam Twojej ocenie(...)przez około 2 minuty - by minimalnie je ubić, dodajemy jogurt, mleko, ziemniaki i ser, ponownie blendujemy. Wsypujemy mąkę i łączymy (można też blenderem) oraz przyprawiamy (zalecam konkretnie przypieprzyć, by smak był wyrazisty). Na koniec dodajemy posiekany koperek (tu już mieszamy koniecznie łyżką lub łopatką - żeby ten koperek zachował strukturę i by go było widać w cieście). Gotową masę (która będzie

Kolorowy Przepisownik
Sernik na zimno z jogurtem naturalnym 121

już wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idalne na cieplejsze dni, a nawet upały. W wersji na zimno to chyba jeden z moich ulubionych… delikatny i lekki. Gości u nas w sezonie wiosenno-letnim prawie w każdy weekend… raz z borówkami(...)galaretka 1 szkanka borówek Przygotowanie: 1) Przygotować spód: ciasteczka zblendować, dodać masło i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy, równomiernie ugnieść i odłożyć do lodówki na kilka minut. 2) Do misy miksera dodać twaróg oraz cukier i miksować przez 2-3 min. 3) Cały czas miksując powoli dolewać jogurt, a następnie aromat waniliowy. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej

Fitsweet.me
Bajgle z jajkiem, bekonem i cheddarem 189

minut – poznajcie bajgle z jajkiem! Bajgle mają polsko-żydowskie, krakowskie korzenie, niestety lepiej są znane i szerzej rozpowszechnione w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie (gdzie wyemigrowały razem z Polskimi Żydami) w niż w Polsce. U nas króluje krakowski obwarzanek, wpisany na Listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego (obwarzanek to samo ciasto, ten sam sposób przyrządzenia – szybkie obgotowanie ciasta przed pieczeniem – stąd(...)swojej świeżości, a zyskując niesamowitą głębi ę i delikatną chrupkość. Bajgle przecinamy w poprzek na pół. Dolne połowy zostawiamy jak są, w górnych – powiększamy dziurę – wyrywając ciasto, lub wycinając foremką. Rozgrzewamy patelnię z grubym dnem do której mamy dopasowaną pokrywkę.   Na gorąca patelnię rozkładamy partiami plastry bekonu. Smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony, odsączamy plasterki z tłuszczu

Karo in the Kitchen
Puszysty biszkopt z lekkim kremem twarożkowym 239

domu brakuje fanów maślanych, ciężkich kremów, więc tworzę różne kompozycje bez masła lub z jego minimalną ilością. Niedawno wypróbowałam taką masę, a teraz trafiła się okazja, żeby znowu upiec tort... I tak powstał ten deser ;) Okazja trochę nietypowa... Kocia część "redakcji" tego bloga obchodzi urodziny i to nie takie zwykłe, bo już 15.(tak, piętnaste!) ;) Co prawda degustacja skończyła(...)szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt jak zwykle inspirowany tym przepisem. Krem: 1 opakowanie serka mascarpone  1 opakowanie serka

FitKot
Pączki z konfiturą różaną, cytrynowym lukrem i migdałami 219

zagnieść elastyczne ciasto, które będzie odchodziło od ręki. Ciasto będzie dość luźne, takie ma być. W razie konieczności w czasie zagniatania można oprószyć dłonie mąką.  Z ciasta formujemy kulę, oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h. Ciasto powinno podwoić objętość. Po tym czasie na lekko obsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubośc(...)Krążek z ciasta lekko rozciągamy i na środku kładziemy łyżeczkę konfitury różanej. Teraz najważniejszy etap! Sklejamy pączka, bardzo dokładnie jak pieroga, a potem formujemy go w kulę. Najlepięj "szczypać" ciasto na sklejeniu do momentu aż nie będzie widać linii sklejenia. To bardzo ważne aby pączki były szczelnie sklejone, bo inaczej marmolada może wypłynąć w czasie pieczenia. Należy pamiętać

DefinicjaSmaku
Pierniki norymberskie 228

pomarańczową i jeszcze raz całość dobrze mieszamy. Z gotowego ciasto formujemy kulki ręcznie lub łyżeczką i układamy je na papierze pergaminie, lekko spłaszczamy, pozostawiając pomiędzy pierniczkami pewien odstęp, by podczas pieczenia się nie zlepiły. W przypadku pieczenia pierniczków na opłatkach, postępujemy podobnie. Na opłatek nakładamy uformowaną kulkę ciasta lub nakładamy je łyżeczką i spłaszczamy w kształt koła. Najlepiej(...)potem dopiero przystąpić do pieczenia, by nie narażać piekarnika na daremne przebiegi :) Wiem, że nie wszyscy mają wystarczająco dużo blach do pieczenia, ale zawsze można użyć kilku arkuszy papieru, który po upieczeniu jednych pierniczków, zdejmiemy z blachy i od razu położymy na nią następny arkusz. Pierniczki pieczemy około 8 – 15 minut w temperaturze 180 ⁰C . Po upieczeniu

Smakowy Raj
Udka z kaczki w azjatyckim stylu 220

Witajcie!, dziś będzie obiadowo, choć udka to często dodatek na ciepło na bankietach czy przyjęciach gdzie można spokojnie sobie je zjeść z chlebkiem. Kaczka to mięso

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania