ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:988/1234)

Cytrynowiec na zimno 115

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy

Na moim talerzu
Z cyklu: Dla dzieci - Razowe krakersy z płatkami owsianymi i sezamem (Cracker integrali ai fiocchi di avena e sesamo) 172

razow ą  z 1 łyżeczką soli, dodajemy płatki owsiane, sezam oraz 4 łyżki oliwy.  Ciasto wyrabiamy stopniowo dolewając letnią wodę , przykrywamy foli ą  spożywczą i odstawiamy na ok. 30 minut. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate la farina integrale con 1 cucchiaino di sale. Aggiungete i fiocchi d'avena, i semi di sesamo e 4 cucchiai(...)olio.  Iniziate ad impastare, versando a filo l'acqua tiepida.  Coprite l'impasto con una pellicola e lasciatelo riposare per circa 30 minuti. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok. 2-3 mm. Wycinamy dowolne kształty krakersów, np. kwadraty, prostokąty lub romby. Krakersy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

La grande e la piccola cuoca
Tort a la Tiramisu 168

Mój urodzinowy ;). Bo dlaczego by nie zrobić sobie samemu urodzinowego tortu..? ;). Taki prezent od siebie dla siebie :). Kocham kawowe smaki w ciastach i deserach ( o czym już kiedyś wspominałam ), dlatego tort nawiązujący do popularnego włoskiego deseru, to był strzał w dziesiątkę. Tort jest wspaniały . Bardzo wilgotny, nie za słodki. Na moim ulubionym biszkopcie "rzucanym". Większość z Was na pewno spotkała(...)szpatułką lub łyżką, do połączenia składników. UWAGA: Biszkopt nie zawiera proszku do pieczenia, rośnie tylko dzięki dobrze ubitym białkom. Należy więc mieszać naprawdę bardzo delikatnie, aby nie zniszczyć pęcherzyków powietrza. Masę przelać do tortownicy, wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 160° - 170°C przez 30 - 40 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i z wysokości około

Opowieści z piekarnika
Chleb jak z Altamury - czerwcowa piekarnia 180

wstępnej fermentacji, aż ciasto podwoi swoją objętość. W temperaturze 25 st. C powinno to zająć ok. 3-4 godziny. Uformować bochenek, włożyć do koszyczka i zostawić do wyrośnięcia na ok. 1,5-2 godziny w temperaturze 25 st. C. U mnie jest chłodniej, więc zwykle chleby rosną wolniej, ten wyrastał prawie 3 godziny. Piec w naparowanym piekarniku rozgrzanym(...)przez 40-50 minut. Chleb powinien być dobrze rumiany. Kroić dopiero, gdy wystygnie. Ale kto by czekał tak długo:-)? Jeśli chcemy zrobić zakwas z semoliny: *Zakwas z semoliny: 1. dzień: 57 g letniej wody 70 g semoliny 28 g jogurtu (najlepiej domowego) Składniki wymieszać dokładnie, przykryć i zostawić w ciepłym miejscu na 24 godziny. 2. dzień: 57 g letniej wody

Stare Gary
Makowiec bezglutenowy 153

Inaczej rzecz ujmując makowiec bez ciasta... Bardzo fajny smak, mocno aromatyczny i oczywiście znika ekspresowo:-) Z tym makowcem prowadzę trochę nierówną walkę. Próbowałam go zrobić na maku z puszki i wyszła paćka, smaczna ale jednak paćka.... Więc nie polecam. Próbowałam również zrobić swoją masę makową i z kolei wyszła za sucha... Ale się nie poddałam, zmodyfikowałam i wyszło (prawie(...)dodać do maku.   Dodać jeszcze 1/2 szkl mąki z tapioki. Całość dobrze wymieszać.  Przełożyć do dużej blachy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bezglutenową bułką tartą. Piec ok 60-70 minut w 170 stopniach. Z krojeniem należy poczekać do wystygnięcia. Całość polać lukrem lub roztopioną czekoladą. Ja zrobiłam lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Dodał trochę kwaskowatego

Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszką - Najlepsze! 170

pieczenia (samo dno), gdyż będzie lepiej odchodzić. Mielone migdały, mąkę oraz proszek do pieczenia wymieszaj dokładnie i odstaw. Masło utrzyj z cukrem, aż będzie jasne i puszyste. Dodawaj pojedynczo jajka, ucierając dokładnie po każdym. Mogą pojawić się grudki, ale nie trzeba się tym przejmować. Do masy maślanej dodaj wymieszane suche składniki i wymieszaj krótko, najlepiej drewnianą łyżką. Ciasto(...)przygotowanej wcześniej formy. Konsystencja ciasta będzie raczej zwarta, także wyrównaj ją dokładnie łyżką. Gruszki obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Ułóż je na cieście wybrzuszeniem do góry i posyp płatkami migdałowymi zarówno po cieście jak i po gruszkach. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Ciasto piec przez około 25 -30 minut do suchego patyczka, zważając

Calzonella.com
Marchewkowo-orzechowe! Łap ten dzień! 146

sól, delikatnie łącząc wszystkie składniki. Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy (22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni (u mnie 160 st.). Na zimne ciasto wylewamy polewę i ozdabiamy w dowolny sposób. - See more at: http://www.bistromama.pl/2012/09/ciasto-marchewkowo-imbirowe.html#sthash.qhwkPOwz.dpuf Składniki: 200 g mąki  2 jajka(...)pomocą miksera na najniższych obrotach lub za pomocą drewnianej łyżki). Na samym końcu dodajemy rodzynki i delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy do małej formy 21 x 21 cm lub tortownicy (22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Zimne ciasto lukrujemy (zmieszane: sok z ½ cytryny, 1 łyżka mleka, ok. ½ szklanki

bistro mama
Bułki pszenno-razowe z przedziałkiem 181

ciasto chlebowe. Wyrabiaj ciasto przez 10 minut. Wyrabiam zawsze mechanicznie. Przykryj ciasto i pozostaw do wyrośnięcia na 90 minut. Po tym czasie wyłóż ciasto na stolnicę i złóż kilka razy, nie zagniataj . Przełóż do miski przykryj folią i pozostaw do wyrastania na godzinę. Po tym czasie powtórz składanie ciasta. Przykryj folią i pozostaw tak na 10 minut. Podziel ciasto(...)bułki ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40 minut. Piecz bułki w nagrzanym piekarniku na 250ºC na termoobiegu przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 200ºC i piecz jeszcze przez 5-8 minut. Bułki powinny być rumiane, a skórka chrupiąca. Być może twój piekarnik wymaga niższej temperatury lub dłuższego pieczenia

codojedzenia
Klasyczny placek z wiśniami 188

ciasta nie potrzeba wielu wiśni, ale nie bądźcie też nieśmiali wtykając je w ciasto. Niech przy jedzeniu w każdym kęsie będzie kawałek wisienki- bo to ich kwaskowaty smak definiuje to banalnie proste ciasto. PROSTY PLACEK Z WIŚNIAMI (wg książki "Ciasta Domowe- najlepsze przepisy") 500g wiśni 1 szklanka mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ciasto wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180*C. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy. W oddzielnej misce ucieramy masło z cukrem zwykłym i migdałowym, dodajemy jajka i dalej ucieramy do otrzymania puszystej masy. Dodajemy mąki i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do przygotowanej wcześniej formy, na wierzchu układamy równomiernie wiśnie. Pieczemy około 40 minut

les mirabelles
Cytrynowiec na zimno 212

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy

NA MOIM TALERZU
Dip z pieczonych pomidorów. Do wszystkiego. 174

jako dodatek do "cygar" z ciasta filo nadziewanych serem feta (Sigara Böreği, przepis wkrótce).  Przygotowanie dipu nie jest skomplikowane - pomidory, cebulę i czosnek układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy oliwą, octem i przyprawiamy (przypomina to szykowanie sałatki z pomidorów), następnie pieczemy i miksujemy. To wszystko. Zapraszam:) Do czego można wykorzystać dip z pieczonych pomidorów? do wszystkiego!:) naturalnie świetnie sprawdzi(...)naczyniu żaroodpornym ułóż pomidory, cebulę i czosnek. Polej oliwą, octem, dopraw cukrem, solą i ostrą papryką. Wymieszaj i przykryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30 minut. Przemieszaj składniki w połowie pieczenia. Wyjmij warzywa z piekarnika, odkryj folię i odstaw na 5-10 minut, aby przestygły. Przełóż do naczynia blendera, dodaj przecier pomidorowy i zmiksuj pulsacyjnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem 79

Fenomenalna zapiekanka ryżowa z kurczakiem z dodatkiem pora i sera mozzarelli. Idealna na rodzinny obiad, który można przygotować w bardzo krótkim czasie. Nic nie trzeba gotować

Przepiski.pl
Domowe podpłomyki – fit śniadanie na słono 162

Szukacie pomysłu na wytrawne śniadanie? To się świetnie składa, bo przygotowałam właśnie domowe podpłomyki z rozpływającym się w ustach masłem czosnkowym i jajkiem sadzonym. Pożywne i

A to pestka
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 142

Pierwszy przepis na pierogi pojawił się w rzymskiej książce kucharskiej "O sztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik Jacek

My Chcemy Jeść
KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA Z DODATKIEM ORZECHÓW I JAGÓD GOJI, ORKISZOWE, BEZ CUKRU 167

Pyszne i bardzo zdrowe ciasteczka maślane z dodatkiem orzechów brazylijskich i jagód goji, to idealne drugie śniadanie dla naszych dzieci, ale i dla nas również. Moje

Smaczne Zdrowe
CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM 117

Oryginalna propozycja crème brûlée, którą możecie przygotować na Święta Bożego Narodzenia lub na Nowy Rok, mimo iż odbiega znacznie od tradycyjnych świątecznych deserów. W przeciwieństwie do

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik z ciasteczkami Oreo i likierem Baileys 350

  Przepyszny sernik na spodzie z ciasteczek Oreo i masą serową z dodatkiem likieru Baileys. Bardzo smaczny, kremowy, rozpływa się w ustach. Jeden z moich ulubionych

Mała Cukierenka
Bezglutenowe, błonnikowe krakersy z quinoą i guacamole 168

Dawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w

Quinoa Raz!
1. Sernik jogurtowo-twarogowy I 274

Hej. Dzisiaj pierwszy dzień blogowania :) W sumie, robię to głównie dla siebie, nie liczę na popularność, ani na stałych bywalców. Aczkolwiek na pewno byłoby to miłe

Be Fit Be Strong
Keto mini różyczki z jabłek (Paleo, LowCarb) 111

jest. A dlaczego mini? Był to bowiem przepis próbny, przy użyciu niewielkiej ilości ciasta, więc wybrałam formę na mini muffiny, a raczej mini półkule. Co do ciasta, to korzystałam z tego samego przepisu, co w przypadku gofrów śniadaniowych . Z tą niewielką różnicą, że tym razem piekłam je w piekarniku, a nie w mikrofalówce. No i posłodziłam je erytrytolem … Bardzo(...)różyczki z jabłkami. Idealny jesienny deser, i o dziwo zgodny z wytycznymi diety ketogenicznej! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , biszkopt , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , muffiny , owoce Porcje 8 sztuk Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 15 minut Składniki 1 jabłko kwaśne 2 jajka 20 g masła klarowanego 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyzki erytrytolu 1 szczypta

Modern Cave Girl
Tort piesek 187

szkl mąki 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt okrągły z tortownicy 22 cm (pieczemy takie 2!) 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt okrągły z rondelka 11 cm 2 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać(...)cukier a następnie żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na blachę i piec w 180*C do suchego patyczka ok 40-45 min (okrągłe ok 30 minut). Masa do przełożenia: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 7-8 łyżek cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców

Kto ugości moich gości?
Ciasto marchewkowe 261

instagramie u użytkowniczki milanemtseva . Ciasto marchewkowe Składniki : CIASTO 200g mąki pszennej + 1 łyżeczka do oprószenia bakalii 200g drobno startej i odciśniętej marchewki (na drobnych oczkach tarki na małe wiórki, nie na papkę) 150g cukru 110g (1/2 szklanki) oleju 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli(...)cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli - do składników mokrych dodać w kilku partiach składniki suche, delikatnie wymieszać lub zmiksować na niskich obrotach miksera - na koniec do masy dodać startą marchewkę oraz oprószone mąką bakalie, dokładnie wymieszać - formę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki posmarować masłem - ciasto przełożyć do formy, piec w 170-180 stopniach

Smakołyki Bereniki
Chrupiące bagietki w godzinę 339

niego elegancka, gładka i elastyczna kula. Ciasto musi wytworzyć dużo powiązań glutenowych, najlepiej wyrabiać je przez około 8 minut. To ciasto będzie bardzo miękkie i dość rzadkie. Musi być dobrze wyrobione, a przy formowaniu — lekko podsypywane mąką. Niech Was nie kusi w żadnym wypadku dosypywanie do niego mąki — bagietki mają być mięciutkie. Dzielimy ciasto na pół(...)blacie — ciasto jest mocno lepkie. Porcję ciasta spłaszczamy dłonią na wydłużony prostokąt, następnie zawijamy górę i dół do środka. Miejsce złączenia przyklepujemy spodem dłoni, po czym zabieg ponawiamy — znowu lekko rozpłaszczamy ciasto, zwijamy górę i dół, miejsce złączenia przyszczypujemy palcami żeby się nie rozwierało, odwracamy bułkę szwem do dołu, następnie od środka do boków, oboma dłońmi rolujemy ciasto po blacie

Karo in the Kitchen
Tarta jogurtowo- truskawkowa 149

mogę odmówić sobie kolejnych słodkości z tymi owocami. Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki(...)jeszcze posiekać i zagnieść ciasto. Odłożyć zawinięte w foliowy woreczek na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wyciągamy, wałkujemy przez dwa arkusze folii spożywczej na placek o grubości ok 5mm. Odwijamy jeden arkusz folii, ciasto nawijamy na wałek i przenosimy na naszą formę do tarty. Delikatnie dociskamy spód oraz brzegi i odcinamy nadmiar ciasta. Całość nakłuwamy widelcem i wstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Miodowe ciasto z orzechami laskowymi 121

nowy biznes się sponiewieraliśmy ;) A ciasto też jednak się przydało. Madzia zrobiła to właśnie tytułowe ciasto miodowe i biszkopt z masą orzechową. Teraz więc przepis na miodowe ciasto z orzechami laskowymi. I Madzia przeprasza, bo nie pamięta skąd ten przepis wzięła. Jak to Madzia... :) Na tortownicę 24 cm: Ciasto: 250 g margaryny do pieczenia 220 g płynnego miodu(...)jajka. Jak jedno połączy się z masą to dodajemy kolejne. Mieszamy orzechy z mąką i proszkiem do pieczenia, łączymy z masą maślano-jajeczną dodając po łyżce suche składniki ucierając mikserem na najniższych obrotach. Napełniamy ciastem tortownicę, wyrównujemy wierzch i pieczemy 60 minut w 160 stopniach (do suchego patyczka). Wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy w formie jeszcze przez 10 minut

Marder&Marder Manufacture
Pizza z karmelizowaną czerwoną cebulką, burakami i rukolą 124

wyrośnięty rozczyn. Zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto wyłożyć do nasmarowanej oliwą miski. Odstawić na 1h do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Cebule pokroić w półksiężyce. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą i pieprzem. Gdy już zmięknie, dodać łyżkę octu balsamicznego i wymieszać. Zestawić z ognia. Buraka obrać i pokroić w cienkie plastry. Ciasto podzielić na 2 części i cienko(...)wyłożonej papierem do pieczenia (piekłam na dwóch blachach). Wierzch ciasta rozsmarować karmelizowaną cebulą (im więcej cebuli użyjemy, tym bardziej wilgotna będzie pizza). Rozłożyć plastry buraka. Posmarować je niewielką ilością oleju. Posypać serem. Brzegi ciasta, można opcjonalnie posmarować olejem, aby nie wyschły za bardzo podczas pieczeniaPiec w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok.20-25 minut. Przed podaniem

CookYourself

Proponowane wyszukiwania