ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:777/1234)

Ciasteczka Z Polenty Jamiego Oliviera / Recenzja Książki "5 Składników" 225

Postanowiłam upiec coś z książki Jamiego Oliviera "5 składników" którą niedawno otrzymałam, aby troszkę bliżej przyjrzeć się tym przepisom, oczywiście zmodyfikowałam ten przepis troszkę pod siebie

Gotowanie...to proste !
Pieczony schab z morelami i śliwkami 251

Pieczeń ze schabu nadziewana suszonymi śliwkami i morelami to doskonały pomysł na Święta, niedzielny obiad lub na zimno do kanapek. Pięknie prezentuje się na stole

Oryginalny smak
Szybkie ciasto z orzeszkami 276

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie ciasta to polecam Wam przepis na szybkie ciasto z orzeszkami. W tym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka owsiane z orzechami, żurawiną, czekoladą i kawą 162

Teraz dodajemy kawę, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. 3. Żurawinę, orzechy, czekoladę i rodzynki siekamy nożem na mniejsze kawałki. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki nabieramy porcje ciasta. Ręcznie formujemy kulkę wielkości orzecha włoskiego, dajemy na papier i leciutko(...)spłaszczamy. Pamiętajmy o zachowaniu odstępów, bo ciasteczka troszkę rosną.  5. Pieczemy około 15 minut. Po czym studzimy na kartce. Smacznego

kruche babeczki
Drożdżówki z nadzieniem orzechowo – rabarbarowym 128

razem większość drożdżówek zrobiłam ze wspomnianą wyżej masą, ale nie obyło się bez drożdżówek z kremem czekoladowym i dżemem malinowym, które były to dla moich dzieci. Wszyscy u nasz uwielbiają drożdżówki, choć każdy ma swój ulubiony smak nadzienia! Bułki są bardzo puszyste i mięciutkie. Ciasto wspaniale się formuje i dlatego też przygotowanie bułek nie powinno sprawić żadnego problemu nawet(...)sezamu 50 g wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki sproszkowanego imbiru 7 łyżek cukru trzcinowego 12 łyżek dżemu rabarbarowego Instructions Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce miksera i wyrabiać ciasto przez 10 minut ( końcówka hak ) Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski i przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości Orzechy drobno posiekać Na rozgrzaną suchą patelnię

SprawdzonaKuchnia.pl
Szarlotka Słoneczna z budyniem i bezą / Apple Pudding Shortcake 'Sharlotka" 239

szczypta wanilii 2 budynie waniliowe w torebkach po 40 g, 750 ml soku pomarańczowego, opcjonalnie cukier do smaku Przygotować ciasto: mąkę i masło połączyć na kruszonkę, dodać proszek do pieczenia, cukier puder i żółtka i wyrobić na gładkie ciasto. Uformować w kulkę i podzielić na 2 części (3/4 i 1/4). Małą schodzić w lodówce.  Dużą część rozłożyć(...)nadzienia. Przygotować budyń na soku pomarańczowym, opcjonalnie słodząc do smaku. Na spód spód ciasta wylać ciepły budyń, a na budyniu ułożyć jabłka. Ubić pianę z białek na sztywno, stopniowo po łyżce dodając cukier; wyłożyć na owoce. Na pianę pokruszyć mniejszą część ciasta. Piec ok. 35-45 minut w 180 stopniach. Apple Pudding Shortcake Sharlotka Recipe: for the crust: 3 cups

Lekcje w kuchni
Jabłkowe blond tarty 178

uprażcie w rondelku jedno jabłko, obrane i bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę. Gdy zmięknie i całkowicie się rozpadnie, odstawcie na bok, aby przestygło. W tym czasie wymieszajcie ok. 150 g kajmaku i 150 g jogurtu skyr. Następnie dodajcie jabłko i dokładnie wymieszajcie. I krem gotowy. Oczywiście najlepiej wyłożyć go na ciasto i wstawić do lodówki, aby masa stężała(...)cynamonem. Dodajemy partiami do mokrych składników, stale mieszamy. Na koniec dodajemy jabłka. Masę przekładamy do foremki na mini tarty lub do formy o wymiarach 20×20 cm. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. Thermomix Z jabłka wykrawamy gniazda nasienne. Jeśli owoce mają grubą skórkę – obieramy, jeśli nie, można zostawić. Czekoladę dzielimy na kawałki, wkładamy do naczynia

Kucharzyca
SZYBKI PIANKOWY SERNIK. Z BRZOSKWINIAMI i CZEKOLADOWĄ KRUSZONKĄ 183

jeśli nie posiadamy takowego sprzętu - i ze spodem, i z masą serową poradzimy sobie bez niego.  Gorąco polecam! Składniki na ciasto: (u mnie tortownica o średnicy 25cm) 2  szklanki mąki 160 g roztopionej margaryny  1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 żółtka Z wszystkich podanych  składników zagnieść kruszonkę. Całość(...)cytryny (lub aromat cytrynowy). Mieszamy całość łyżką.  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasta wykładamy na spód, na to wylewamy delikatnie masę serową, układamy małe kawałki owoców, a następnie posypujemy  resztą ciemnego ciasta. Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180°C. Jeśli będziemy mieli mniejszą tortownicę, proponuję wydłużyć o 10 minut czas pieczenia

Walijskie Pichcenie
Pogacse czyli węgierskie bułeczki 190

minut. Miękką margarynę włożyć do miski. Dodać do niej przesianą mąkę oraz sól. Palcami mieszać całość starając się łączyć margarynę z mąką i solą. Kiedy zaczynamy uzyskiwać jednolitą masę, dodać żółtka oraz przeciśnięte przez praskę ziemniaki i wyrośnięte drożdże. Bardzo dokładnie wyrobić ciasto. Gotowe ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki ciasto(...)podzielić na kilka części. Jedorazowo pracujmy tylko z jedną częścią ciasta. Ciasto rozwałkować na grubość jednego centymetra. W zależności od wielkości w jakiej chcemy uzyskać nasze bułeczki, wycinać kółka albo kieliszkiem albo szklanką. Gotowe bułeczki układać na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. W kubeczku roztrzepać widelcem białka. Każdą z bułeczek smarować roztrzepanym białkiem i posypywać wybraną

mecooks
Przepis #126 "Muchomorki" czyli wytrawne muffiny z niespodzianką w środku 176

tłuszczu, który ma całkiem dobry skład i jest nowością na naszym rynku ( jego niewielki dodatek podkreśli smak świątecznych babeczek bez uszczerbku na naszej sylwetce:) ). A wszystkie pozostałe składniki i proporcje znajdziecie poniżej.   Składniki (6-7 sztuk) Ciasto - pół szklanki mąki kukurydzianej - pół szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 całe jajko - 2 łyżki majonezu Kielecki lekki - 0, 5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)kładziemy łyżkę masy, którą delikatnie rozsmarowujemy po dnie i bokach foremek, wykładamy łyżkę farszu i przykrywamy znowu ciastem. Na wierzchu układamy pokrojone na kawałki pomidorki koktajlowe.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut . Muffiny można podawać z odrobiną keczupu lub ulubionym sosem.  Smacznego

Health-Fit-Life
Świąteczny wianek bezowy cytrynowy z miechunką 205

Zdecydowanie beza należy do moich ulubionych deserów czy ciast. W tamtym roku próbnie upiekłam pavlovę w kształcie wianka i był to strzał w dziesiątkę. Wersję w czerwonej kolorystyce z granatem i rozmarynem znajdziecie tutaj , to jeden z chętniej odwiedzanych przepisów na blogu. W tym roku postanowiłam przygotować również wianek bezowy, dobrałam do niego krem cytrynowy i ozdobne owoce miechunki, które(...)Piekarnik nagrzewamy do 150*C bez włączonego termoobiegu Wkładamy bezę na dolą półkę, pieczemy 5 minut (nie dłużej) Zmniejszamy temperaturę do 120*C, pieczemy 60 min Po upływie 60 minut zmniejszamy temperaturę do 100*C, pieczemy kolejne 60 minut Wyłączamy piekarnik, zostawiamy bezę do całkowitego wystudzenia (ja zostawiłam na całą noc) W trakcie pieczenia, suszenia i studzenia

Gotowanie i blogowanie
Mini tartaletki z jabłkami 251

tutaj . Ciasto z tego przepisu jest pyszne, bez dodatku cukru i jajek. Świetnie się wałkuje i łatwo wykrawać z niego różniste elementy ozdobne, bo jest bardzo plastyczne. Właśnie wypróbowałam nową foremkę. Pyszny deser do kawy, zadowoli wielbicieli szarlotek i kruchego ciasta. Polecam, to prawdziwe pyszności! Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki orkiszowej jasnej 140 g masła 1/3 łyżeczki(...)minut jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i cieniutko poszatkować, np. z boku tarki jarzynowej. Wymieszać z cukrem i cynamonem foremki cienko wysmarować masłem i osypać mąką ciasto rozwałkować pod folią spożywczą na 4 okregi o kilka centymetrów większej średnicy niż foremki. Formki wylepić ciastem, nadmiary ściąć. Do foremek równomiernie podzielić jabłka resztki ciasta zebrać i rozwałkować ponownie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i serem feta. 214

łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżeczki czubrycy zielonej 2 łyżeczki przyprawy śródziemnomorskiej Dodatkowo: olej rzepakowy do smażenia 15 dag sera żółtego Wykonanie: 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Odstawiamy na pół godziny, żeby odpoczęło. W tym czasie przygotowujemy farsz. 2. Szpinak rozmrażamy i odsączamy dokładnie z wody. Czosnek obieramy i drobno kroimy(...)się rozpuści. 3. Z ciasta na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. Powinno nam wyjść około 10 sztuk. 4. Następnie na naleśniki rozsmarowujemy farsz i zwijamy ruloniki. Układamy je w naczyniu do zapiekania. 5. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, posypujemy nim naleśniki i zapiekamy je w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. 6. Podajemy i smacznego

Izabelawkuchni
Jabłecznik z budyniem 951

stosunku 1/3 i 2/3. Mniejszą część ciasta zawijamy w folię i dajemy do zamrażalnika na min. 1 godzinę. Ciasto zamrażamy ponieważ łatwiej będzie nam je zetrzeć na tarce. Na blachę o wymiarach 33cm x 23cm dajemy papier do pieczenia. Blachę wykładamy większą częścią ciasta. Ja rozprowadziłam ciasto palcami. Blache z ciastem wsadzamy do lodówki na ok. 1 godzinę(...)myłam naczynia po cieście). Jabłka siekamy czas 15 s/obr.4 . Jabłka przekładamy do dużej miski. To samo robimy z drugą częścią jabłek. Do posiekanych jabłek dajemy łyżkę cukru i dokładnie mieszamy. Jabłka odstawiamy na ok 1 godzinę. Schłodzone ciasto wyciągamy i wkładamy od razu do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ciasto podpiekamy ok 8 minut. W tym czasie z jabłek wyciskamy

Themo przepisy