ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:767/1234)

Sernik kokosowy Bounty na zimno 146

oknem robi się coraz cieplej, więc u mnie powoli zaczyna się sezon na ciasta bez pieczenia. W tym roku zaczynam maj z sernikiem w roli głównej. I nie jest to byle jaki sernik, tylko sernik kokosowy Bounty. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko co kokosowe, czy to na słodko czy na wytrawnie. Sernik Bounty jest delikatny(...)zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami   Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską   Agrestowy sernik na zimno   Ciasto śnieżny puch z limonką   Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską   Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską   Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem   Zielony sernik

Kulinarne przygody Gatity
Przepis #174 Różowy torcik na zakończenie lata - bez glutenu 94

sezon wielu pysznych owoców.  Ale już wkrótce powitamy jesień, która również przyniesie nam kolejne pyszności. Na dobry początek nowego sezonu i pożegnanie lata przygotowałam różowy torcik bez glutenu i białego cukru. Do zabarwienia masy na bazie serka ricotta użyłam malin, dzięki czemu otrzymałam naturalny różowy kolor. Taki torcik będzie się świetnie prezentowała na przykład na urodzinach lub innych(...)jednym żółtku po każdym dokładnie miksując. Na koniec wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie pozostawiamy ciasto do wystudzenia. Następnie dzielimy je na pół. Masa Serek ricotta miksujemy przez chwilę. Dodajemy jogurt grecki oraz

Health-Fit-Life
Czekoladowe babeczki ze śliwkami 89

śliwkami to małe pyszne słodkości, które można przygotować bez użycia miksera. Delikatne, puszyste dzięki dodatkowi jogurtu, mocno kakaowe z kawałkami śliwek, które świetnie przełamują smak babeczek. Gorąco polecam   Przepis na 12 sztuk ciastek Czekoladowe babeczki ze śliwkami.   SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego(...)kawałki. Do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych papilotek wlać ciasto do 2/3 wysokości. Foremki umieścić w blaszce do pieczenia muffinek. Na każdą porcję ciasta wyłożyć kilka kawałków pokrojonych śliwek. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć czekoladowe babeczki ze śliwkami. Piec przez około 25 minut na funkcji grzania góra-dół ( do suchego patyczka ). Po upieczeniu

WSZYSTKO SMACZNE
Czekoladowe babeczki ze śliwkami 86

śliwkami to małe pyszne słodkości, które można przygotować bez użycia miksera. Delikatne, puszyste dzięki dodatkowi jogurtu, mocno kakaowe z kawałkami śliwek, które świetnie przełamują smak babeczek. Gorąco polecam   Przepis na 12 sztuk ciastek Czekoladowe babeczki ze śliwkami.   SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 łyżka domowego cukru waniliowego(...)kawałki. Do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych papilotek wlać ciasto do 2/3 wysokości. Foremki umieścić w blaszce do pieczenia muffinek. Na każdą porcję ciasta wyłożyć kilka kawałków pokrojonych śliwek. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć czekoladowe babeczki ze śliwkami. Piec przez około 25 minut na funkcji grzania góra-dół ( do suchego patyczka ). Po upieczeniu

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto styropian z truskawkami 173

białek 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru – po 40g szczypta soli 30 – 40dkg truskawek     *** Przygotowujemy ciasto: mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry, szczyptę soli i wbijamy żółtka. Margarynę (lub masło) kroimy na kosteczki, dodajemy do reszty i wyrabiamy gładkie ciasto *** *** Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach(...)wierzchu układamy połówki truskawek – przecięciem do góry *** *** Na wierzch ścieramy lub kruszymy ciasto z zamrażalki *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i NIE WYCIĄGAMY CIASTA ani nie otwieramy piekarnika przez kolejne 30 minut. Następnie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze 1 godzinę *** *** Ciasto po upieczeniu

Blog z Apetytem
składanka jabłkowa z musem czekoladowym 146

szybko, że cudem zdołałam uratować ostatnie kawałki do zdjęcia. Oprócz białkowego blatu (nie mylić z bezą) były jabłka w galaretce, mus czekoladowy, ciastka i lekka pianka. Wszystko zgrało się idealnie. Zresztą sami spróbujcie, bardzo polecam! Uwaga- żeby wszystkie warstwy porządnie stężały i ciasto dobrze się kroiło, należy przygotować je dzień przed planowanym podaniem. *foremka 25*34 cm Składniki: na blat(...)Białka z solą ubić na sztywno, nadal ubijając dodawać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy z białek. Wlać olej i zmiksować na wolnych obrotach tylko do połączenia składników.Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem i piec ok. 25 minut w 180*C. Wystudzić.  Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z sokiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Puree (mus) z dyni/Pieczona dynia wg Aleex 122

Tak dawno nie miałam wolnego weekendu, że już nie pamiętam, jak w pełni korzystać z czasu bez pracy. Pracoholizm nie jest dobry. Bywa uciążliwy, bo

W mojej kuchni
Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką 694

dodatkiem tych owoców. Przepis bez zmiany proporcji można powtórzyć w tortownicy o średnicy 21cm . Czekoladowe ciasto bananowe z gruszką Składniki: 240g mąki pszennej 240g banana (2 sztuki) 100g gorzkiej czekolady 100g miodu 50g oleju kokosowego 2 jajka 1 łyżka kakao 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 gruszki Wykonanie(...)pieczenia - składniki suche przesiać do składników mokrych, krótko wymieszać - tortownicę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przelać do formy - gruszki umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki, a je na mniejsze kawałki - na wierzchu ciasta w odstępach od siebie poukładać kawałki gruszki - ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 50-60 minut

Smakołyki Bereniki
Kajmakowy sernik. 156

posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny dowolna cukrowa posypka do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy je na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa(...)dodajemy ser i masę krówkową, dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Pieczenie: Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. Dobrze wystudzony sernik kroimy na takie kawałki jakie chcemy podać. 4. Pianka:  Żelatynę rozpuszczamy

Izabelawkuchni
Rogaliki trzyskładnikowe- palce lizać! 181

poddawać a że pms-owa desperacja była spora, zasiadłam do czeluści zawsze pomocnego w takich sprawach internetu i wygrzebałam ten oto przepis . Myślę sobie tak, cholera 3 składniki tylko? Bez jajek, mleka, cukru?! To nie może być dobre. Ale co mi tam- ryzyk-fizyk jak mawiają, jak nie spróbuję, to się nie dowiem. I spróbowałam. Nie, nie, wcale(...)zatem do dzieła. Z podanych składników wyrób ciasto, które następnie schłódź przez godzinę w lodówce. Po tym czasie rozwałkuj i podziel na trójkąty. Każdy posmaruj dowolną konfiturą, lub czym tam chcesz (może być nutella, budyń, etc.). Zwiń i uformuj rogaliki, które piecz w piekarniku nagrzanym do 170ºC przez około 15 minut. Wystudzone możesz posypać cukrem pudrem. Włala! I gotowe! Prawda

Arbuziaki
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 137

ciacha Wykonanie kruchego ciasta 1. Do michy wrzuć wszystkie składniki oprócz masła. Wymieszaj je. 2. Dodaj masło (zimne-prosto wyjęte z lodówki) posiekane nożem w drobną kosteczkę 3. Zagnieć (bądź wykorzystaj do tego chłopaka/brata/ojca/sąsiada...) lub zleć zadanie swojemu robotowi kuchennemu vel malakserowi 4.Podziel ciasto na dwie części w stosunku 60:40. Zamroź dwie kule ciasta (oj po prostu(...)pracę/projekt. 5. Wróć. Nastaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza 6. Wyłóż blachę do papierem do pieczenia. 7. Wyciągnij z zamrażalnika większą kulę ciasta. Zetrzyj je na tarce o średnich oczkach. 8. Z wiórek wyklej spód. Ponakłuwaj widelcem 9. Piecz 15-20 minut. 10.Wyciągnij na blat i wystudź Wykonanie budyniowej pianki : 1. Ubij białka niemalże na sztywno

U Fiolki
TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH 113

sztywno, pod koniec ubijania dodać partiami cukier. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do białek. Wlać olej oraz wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać łyżeczkę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej kisiel a do czwartej mak. Do ciasta makowego, białego i kakaowego dodać(...)kropelce ulubionego aromatu jeżeli lubicie (ja nie dałam i mi go brakowało). Wymieszać. Formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wykładać po kolei kolorowe ciasta według upodobań. Piec przez 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu tzw „suchego patyczka”. Artykuł TULIPAN – BABKA NA BIAŁKACH pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika

Pieguskowa Kuchnia
Comber Kakaowy 178

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/4 szkl alkoholu ( u mnie nalewka jeżynowa ) 2-3 łyżki powideł lub dżemu ( u mnie porzeczkowy) 2 łyżki żurawiny 2 łyżki wiśni np. z nalewki 1 łyżka orzechów pokrojonych na drobno Polewa czekoladowa 1/2 tabliczki deserowej bądź gorzkiej czekolady ( jeśli chcemy aby całe ciasto było w czekoladzie roztapiamy całą tabliczkę(...)cały czas miksując. 2. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, powidła i miksujemy na najwolniejszych obrotach, na koniec dodajemy alkohol oraz orzechy. mieszamy i przelewamy od razu do foremki ( u mnie w kształcie keksowej rynienki z falą ) Pieczemy w 180 stop przez około 45-50 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy

Gotowanie...to proste !
Pierniczki orkiszowe z ksylitolem 173

gotowe! Pierniki to moje ulubione ciastka, ale muszą być bardzo aromatyczne. Te pierniczki właściwie można przygotować na ostatnią chwilę, ponieważ są miękkie już po upieczeniu :) Podaję przepis w wersji bez cukru, ale oczywiście ksylitol można zamienić na cukier w tej samej proporcji. Z przeoczenia nie rozpuściłam ksylitolu i prawdopodobnie dlatego na ciasteczkach pojawiły dziurki, jeśli go rozpuścicie powierzchnia pierników(...)misce i wyrobić gładkie ciasto. Może lekko się kleić, ale w miarę możliwości nie dodawać więcej mąki. Zbyt dużo mąki sprawi, że pierniczki będą twarde. Ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wykrawać dowolne kształty. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 9-11 minut (w zależności od grubości).  Czas pieczenia może zależeć

Ze smakiem i z pasją
Ciasto bananowo-czekoladowe 246

Wilgotne bananowo-czekoladowe ciasto idealne na jesień czy zimę. Bardzo proste do zrobienia i nic tylko zrobić sobie kawę czy herbatkę, usiąść pod kocykiem i włączyć jakiś dobry film :)  Składniki: 3 banany mąka 240 g 2 jajka cukier 100 g cukier waniliowy 1 op. (16 g) 2 tabliczki czekolady mlecznej proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki masło(...)pieczenia i miksuję aż całość ładnie się połączy. Na koniec zostaje tylko pokroić w drobną kosteczkę czekoladę i dodać do masy.  Przekładam do formy, u mnie silikonowa więc nie ma potrzeby smarować tłuszczem ale zwykle blaszki lepiej posmarować tłuszczem (fajną sprawą jest tłuszcz w sprayu, niedawno kupiłam super sprawa). Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem (bez termoobiegu

Kuchnia Viki
Ciasteczka czekoladowe z płatkami kukurydzianymi 173

kukurydziane, bez płatków smakują jak kakaowe krówki. Z płatkami przyjemnie chrupią. Poza tym, że ciasteczka czekoladowe są smaczne, robi się je błyskawicznie. Czasami zdarza nam się gotową masę na te ciasteczka wyjeść łyżeczką prosto z garnka, zanim masa na ciasteczka zdąży zastygnąć, bo to taki domowy czekoladowy krem krówkowy. Ta masa czekoladowa nadaje się też to przekładania ciasta polecam(...)dałam) zagotowujemy w szerokim rondelku, ciągle mieszając. Gotujemy ok. 15 minut od momentu zagotowania. Zdejmujemy rondelek z palnika, wsypujemy do masy płatkami kukurydziane i dokładnie wszystko mieszamy. Robimy to szybko, gdyż masa dosyć szybko tężeje. Układamy masę na ciasteczka czekoladowe w foremce wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy masę, zostawiamy aż masa zacznie zastygać, kroimy delikatnie ciasteczka na kawałki (mogą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini-chlebki nadziane salcesonem 173

ciepłe miejsce na ok 1 godz. do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotować składniki na nadzienie. Salceson pokroić w grubsze półplasterki , a serek topiony i ogórki kiszone w plasterki. Wyrośnięte ciasto zbić kilka razy pięścią - w ten sposób się je odgazowuje . Podzielić je na 8 równych kawałków. Z każdego uformować kulę, którą następnie należy rozwałkować na owalny placuszek. Na każdy nakładać(...)miseczce z łyżką wody i posmarować nim bułki. Z wierzchu posypać ziarnami naturalnego sezamu. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika - i piec ok 20-25 minut w temp. 200C do zezłocenia - u mnie dokładnie 22 minuty . Bułeczki powinny być na koniec pieczenia wyraźnie rumiane

Grunt to przepis!
Babka piaskowa – najprostsza 263

Najprostsze i najczęściej pieczone przeze mnie w podstawówce ciasto. W czasach mojego dzieciństwa na każdą niedzielę musiało być coś słodkiego. Babka jest prosta i można ją

Niebieski kubek z kawa
Bezy - przepis podstawowy 372

Klasyczne śnieżnobiałe bezy. Warto mieć je zawsze w domu pod ręką, z ich małą pomocą można bowiem wyczarować wiele przepysznych deserów. Dzięki długiemu suszeniu w niskiej

maniapieczenia
Sernik Królewski 197

bez rodzynek ponieważ nie lubię ;) ) Wykonanie:  Ciasto: Mąkę razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz kakaem przesiewamy i dodajemy pocięte na mniejsze kawałki masło, robimy dołek i do środka dodajemy łyżkę śmietany oraz jajko ( niektórzy wykonują tą czynność nieco inaczej lecz ja uważam ,że to zbędne). I zagniatamy ciasto. Jeżeli masa nam się lepi można podsypać(...)białka i masę serową Schłodzone ciasto wyciągamy i jedną część ciasta rozwałkujemy i wykładamy ja na dużej prostokątnej blaszce do pieczenia oczywiście natłuczoną i podsypaną bułką tartą czy mąką.... wykładamy na ciasto masę serową, a na samym końcu na dużych oczkach ścieramy ostatnią cześć ciasta. Pieczemy w temp. 180*C przez około 60 minut. Smacznego :* Wiem ,że zdjęcia

W Moim Magicznym Domu
Piernik przekładany 151

prawdziwych Świąt Bożego Narodzenia, bez prawdziwego piernika. Dzisiaj proponuję wersję przekładaną masą marcepanową i powidłami. Jest to taka specjalna wersja, dla wszystkich tych, którzy nie przepadają za zupełnie suchymi ciastami. Bardzo ważne w tym przepisie jest to, żeby wszystkie składniki, których będziemy używać - były w temperaturze pokojowej. Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru(...)osobnej misce ubić na sztywno białka, a następnie bardzo delikatnie dodać je do masy i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przelać do formy - keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia (fot.1) . Piec w temperaturze 170°C przez około 50 minut do momentu tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu, ciasto pokroić na trzy warstwy  (fot.2)  i przełożyć jedną

Świat Ciasta
Ciasto z budyniową pianką czyli jak zagospodarować sobie czas w okresie sesji,zaliczeń i deadlinów 127

ciacha Wykonanie kruchego ciasta 1. Do michy wrzuć wszystkie składniki oprócz masła. Wymieszaj je. 2. Dodaj masło (zimne-prosto wyjęte z lodówki) posiekane nożem w drobną kosteczkę 3. Zagnieć (bądź wykorzystaj do tego chłopaka/brata/ojca/sąsiada...) lub zleć zadanie swojemu robotowi kuchennemu vel malakserowi 4.Podziel ciasto na dwie części w stosunku 60:40. Zamroź dwie kule ciasta (oj po prostu(...)pracę/projekt. 5. Wróć. Nastaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza 6. Wyłóż blachę do papierem do pieczenia. 7. Wyciągnij z zamrażalnika większą kulę ciasta. Zetrzyj je na tarce o średnich oczkach. 8. Z wiórek wyklej spód. Ponakłuwaj widelcem 9. Piecz 15-20 minut. 10.Wyciągnij na blat i wystudź Wykonanie budyniowej pianki : 1. Ubij białka niemalże na sztywno

Fiolka w kuchni
Wielkanocna babka gotowana 335

babkę gotowaną, bez której nie wyobrażam sobie Wielkanocy. Do jej przygotowania potrzebna jest specjalna forma z przykryciem (bez problemu kupicie ją w sklepach internetowych z akcesoriami do pieczenia). Przygotowanie babki w kąpieli wodnej gwarantuje, że ciasto będzie bardzo delikatne i kruche. I nie ma ryzyka, że się przypali czy nadmiernie wysuszy. Idealnie smakuje polana grubą warstwą polewy(...)cukrem i żółtkami na gładką masę. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy. Stopniowo wsypujemy do masy z masła i żółtek, cały czas ucieramy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i sok z cytryny. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy łyżką z przygotowanym ciastem. Wymieszaną masę wlewamy do specjalnej formy do gotowania, wcześniej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto kremówka z kokosem + film 137

mieszamy żeby nie porobiły się grudki. Ugotowany budyń studzimy. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, jajka oraz pokrojoną miękką margarynę. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto wstawiamy na pół godziny do lodówki . Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy schłodzone ciasto na niezbyt cienki placek, przekładamy go do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. W rondelku na małym ogniu(...)oraz wlewamy wystudzoną margarynę, całość delikatnie mieszamy. Na surowe ciasto nakładamy wystudzony budyń i dokładnie rozprowadzamy, a na budyniu kładziemy masę kokosową i również dokładnie rozprowadzamy ją po cieście. Tak przygotowane ciasto możemy przykryć papierem do pieczenia żeby za bardzo się nie przypiekło i pieczemy  40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C

Smakowite Dania
Ciasto miodowo – orzechowe 401

Zdrowe, a pyszne. Słodziutkie, a bez cukru. Uwielbiam takie łakocie. Ciasto miodowo – orzechowe upieczone z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem miodu i mielonych orzechów laskowych, otulone kremem z gorzkiej czekolady, który świetnie się komponuje ze słodkim ciastem. Do tego uprażone, chrupiące orzechy laskowe… Gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, lepiej sięgnijmy właśnie po takie zdrowe przekąski, które(...)zaspokojenia naszego podniebienia, dostarczą nam witamin i minerałów. Pamiętajmy tylko – jeden kawałek, nie więcej :) Polecam wszystkim łasuchom. Składniki ciasta: 250 g masła 220 g miodu (płynnego) 4 jaja 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zmielonych orzechów laskowych   Składniki polewy: 100 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (70 % kakao) 1 łyżeczki masła

Moja Delicja
Mini tarty z owocami 143

jabłkami, ale dodałam kawałek banana i kilka malin. Słodycz sosu śmietanowo – waniliowego łamie idealnie cierpkość jabłek, czy malin. Efekt końcowy… mogłabym jeść bez końca! Składniki (3 tarty o średnicy 14 cm): Kruche ciasto: - 125 g przesianej mąki - 70g masła - 70 g cukru pudru - 1 jajko Mąkę przesiać na stolnicę lub do misy robota, dodać masło pokrojone(...)zawinąć w folię. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Przygotować foremki do mini tart – wysmarować masłem lub olejem roślinnym, oprószyć lekko mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 2-3 mm. Wykrawać okręgi wielkości odpowiadającej średnicy foremek. Podpiec 10-15 min, aż ciasto będzie złociste. Sos: - 2 jajka - pół szklanki śmietany kremówki

dom-agi.pl
Stromboli 175

ciasto podwoi swoją objętość podzielić je na 6 równych kawałków. Każdy z nich rozwałkować dość cienko w prostokąt. Na każdą porcję ciasta nakładać po 2 łyżeczki sosu pomidorowego, 2 plasterki wędliny, 3 łyżeczki farszu a całość przykryć plastrem żółtego sera. Całość zawinąć wzdłuż dłuższej części a boki ciasta podwinąć pod spód. Gotowe Stromboli ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z bułeczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać mielonym kminkiem oraz solą czosnkową. Zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Sernik kokosowy 358

brzoskwiniami, wiedeński, złota rosa i serniki bez pieczenia: sernik jeżynowy, jabłkowo-gruszkowy i sernik karmelowy L.Rootsa. Kiedyś wydawało mi się, że serniki to bardzo skomplikowane do przygotowania ciasta a teraz, czym więcej ich robię tym łatwiejsze się wydają… Ten dzisiejszy sernik kokosowy jest pierwszym całkowicie przeze mnie wymyślonym sernikiem pieczonym i na pewno nie ostatnim :)! Na razie(...)rondelku aż się rozpuszczą, połączyć z rozkruszonymi ciastkami, wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Ugnieść łyżką, aby całość wyrównać i włożyć do lodówki na 30 minut. 2. Mleko kokosowe przelać do rondelka i gotować na małym ogniu -od czasu do czasu mieszając-około 30 minut aż odparuje i zgęstnieje. Odstawić i wsypać wiórki kokosowe, wymieszać

UgotujmyTo.pl
Słodkie rogaliki z dodatkiem ziemniaków 194

Wbić jajko, dodać dobrze rozgniecione ziemniaki i masło. Ważne, aby ziemniaki dobrze "rozgnieść" tak, aby w cieście nie było żadnych grudek.Wszystko dokładnie połączyć. Powinno powstać zwarte, lekko lepkie, lśniące ciasto.Przykryć i odstawić na 1 i 1/2 godziny do wyrośnięcia.Po upływie czasu ciasto podzielić na 4 równe części. Każdą rozwałkować na duże okrągłe, cienki placki( można pomóc sobie dużym(...)zwinąć ku węższej części.Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem.Delikatnie przykryć ściereczką i ponownie odstawić do podrośnięcia w ciepłe miejsce na 35 minut.Przed pieczeniem wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem.Piec w 180*C przez około 18 minut

Moje domowe kucharzenie
Kokosowa pianka z truskawkami 219

Kokosowa pianka z truskawkami 2016-06-02 09:31:14 Ilość porcji: 12 Słońce z każdym dniem co raz mocniej grzeje. Na targach, straganach pojawia się

Wędrówki po kuchni
Błyskawiczny piernik pomarańczowy 154

  Wilgotny, pachnący pomarańczami, a do tego bardzo prosty w przygotowaniu piernik. Ja przygotowałam go w wersji dla alergików, używając powideł śliwkowych zamiast mleka, a oleju

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania