ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:670/1234)

Orzechowe ciasteczka chrup chrup 138

Agaty. Orzechowe ciasteczka to idealna rzecz do chrupania. Do kawy, do szklanki mleka albo tak po prostu bez niczego. Nie ma to jak słodkości własnej roboty Piątkowy wieczór bez słodkości? Dla wielu osób to nie do uwierzenia. Dla mnie też. Zwłaszcza gdy pomyślę o chrupiących ciasteczkach w wykonaniu mojej siostry. Ideał. Przekonajcie się sami. Warto, bo zajadając domowe(...)owocowym aromatem, pomińmy dodatek skórki z pomarańczy. Ciasto możemy schłodzić w lodówce przez całą noc, otrzymamy w ten sposób bardziej zwarte ciasto, które po wyciągnięciu z lodówki kroimy na ciastka o grubości mniej więcej 0,5mm, ciastka w takiej postaci umieszczamy na blasze od piekarnika i pieczemy również około 15 minut Orzechowe ciasteczka Składniki: ¾ szklanki mąki pszennej

KulinarneImpresje.pl
Bułki z mąki Szymanowskiej 145

ciasto, bez żadnych dodatków wypieka się  super smaczne pieczywo. Skład: 1 kg mąki Szymanowska 480, ~500 ml ciepłej wody, 50 g świeżych drożdży,  1 łyżka cukru, 1 łyżka soli, 1 rozbite jajko do posmarowania przed wypiekiem,... Z rozkruszonych drożdży, cukru, wody i 4 łyżek mąki robimy zaczyn, który po wymieszaniu  przykryty odstawiamy na 10 minut(...)mikserem z hakami do ciasta około 2 minut. Następnie wyrabiamy ręcznie, aż uzyskamy  ciasto, które odchodzi od ręki i od miski. Tak wyrobione przykrywamy i odstawiamy na 60 min. -- Po wyrastaniu lekko zagniatamy ciasto. -- Wałkujemy na grubość 1,5 - 2 cm i wycinamy krążki, które wykładamy na blachy. Przykrywamy szmatką na 20-30 minut, potem przed samym włożeniem

chleba naszego
Sernik kokosowy z ananasem 199

sera. Sernik na zimno jest lekkim, kremowym i delikatnie orzeźwiającym deserem. Przygotowanie sernika kokosowego bez pieczenia jest naprawdę bardzo proste i gdyby nie czekanie na jego zastygnięcie, mogłabym powiedzieć, że jest ono najszybszym ciastem do zrobienia. Chcąc jeszcze bardziej skrócić czas przygotowania ciasta, zamiast świeżego ananasa można użyć ananasa z puszki, jednak ten z puszki nie ma już(...)soku z limonki 2 galaretki cytrynowe lub 2 łyżki żelatyny Spód do sernika: 150 g herbatników maślanych Jak zrobić sernik kokosowy z ananasem? Ser: Wiórki kokosowe namoczyć na 15 minut w mleku. Żelatynę zalać 50 ml zimnej wody i po napęcznieniu delikatnie podgrzewając rozpuścić (nie gotować). Serek mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy miksować do czasu, aż cukier się rozpuści

Kuchcik gotuje
Sernik dyniowy z limonkowym lukrem 259

śre dnicy 26cm wykła damy papierem do pieczenia, na który wysypuje my i uklepujemy spó d.     Ser, mleko skon densowane (sło dzone) oraz mus z dyni umieszczamy w wysokiej misce i szybko miksujemy. Mąkę i bu dyń przesiewamy do masy serowej i szybko miksujemy, aby nie napowietrzyć ciasta. Każ de z jajek do dajemy o d dzielnie(...)Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spó d i wstawiamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika (grzanie góra dół) z wstawionym na dno piekarnia pojemnikiem z wo dą. Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 80 minut.Stu dzimy sernik.  Osobno w kubeczku mieszamy cukier pu der z sokiem z limonki. Lukrem polewamy ostu dzony sernik. Przechowujemy

ChilliJemy
Buleczki z jablkami 197

sprawdzą się jako pyszna przekąska na drugie śniadanie :) Również dorosłym bez wątpienia przypadną do gustu, zwłaszcza do poobiedniej kawy. CIASTO: 1 kg mąki 75 g drożdży 1 jajko 2 żółtka 1,5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 100 g masła lub margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * FARSZ: 3 duże jabłka 4 łyżki cukru szczypta cynamonu(...)proszek oraz sól. Wbijamy jajko oraz żółtka. Białka odstawiamy na bok do posmarowania bułeczek przed pieczeniem. Dodajemy wyrośnięty zaczyn i mieszamy przez chwilę. Na końcu powoli wlewamy przestudzone masło.  Ciasto wyrabiamy do momentu aż będzie odchodziło od ręki. Potrwa to kilka minut. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości. Zajmie to ok. 1 godzinę. Jabłka obieramy ze skórki

Kuchnia od dwojga
Brzoskwiniowe z budyniem 343

szkl budyń śmietankowy - 3 opak bez cukru cukier - 0,5 szkl Dodatkowo : brzoskwinie - 1 pu szka Sposób przygotowania: Ciasto : Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Następnie dodać żółtka i jedno całe jajko. Pokroić na kawałki margarynę dodać do mąki razem ze śmietaną, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Formę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem. Podzielić ciasto na 2 części, jedną część(...)gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Wylać gorący budyń na brzoskwinie. Zetrzeć na tarce o dużych otworach drugą część ciasta. Włożyć ciasto do nagrzanego piekarnika do 175 stop na około 50 minut. Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement

Kuchnia Danusi
Staropolski mazurek orzechowy 290

jest jeszcze smaczniejsze. Podczas przygotowywania ciasta może się wydawać, że masa orzechowa jest zbyt gęsta, ale nie należy jej niczym rozrzedzać, ona właśnie taką ciastowatą konsystencję ma mieć. Uważajcie tylko, by go nazbyt nie spalić. Podany czas pieczenia jest czasem sugerowanym, w tym wypadku polecam kierować się intuicją i po prostu sprawdzać barwę 'bezy' - ma być brązowa i zarumieniona(...)zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę pszenną i orzechy włoskie, cały czas ucierając masę. Będzie ona gęsta i plastyczna, a nie lejąca. Beza 3 białka 80 g cukru pudru Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i miksować jeszcze kilka minut. Dodatkowo wafle orzechy do dekoracji Formę (u mnie blaszka o wym 27x21 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć

Słodkie inspiracje
Szybkie drozdzowe rogaliki 195

lodówki, włączamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Zauważyliśmy, że drożdżowe ciasta najlepiej pieką się bez termoobiegu, przynajmniej w naszym piekarniku. Można także włączyć termoobieg, ale należy wtedy ustawić temperaturę na 190 stopni. Przygotowujemy także blachę, którą wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy wedle uznania, na 3 części - wtedy rogaliki są wielkości drożdżówek z piekarni(...)układamy na blasze, pamiętając by zachować między nimi spory odstęp. W zależności od wielkości blachy pieczemy maksymalnie 12 drożdżówek (blacha duża na cały piekarnik). Smarujemy roztrzepanym jajkiem lub mlekiem i wstawiamy do piekarnika na półkę jedną wyżej od środkowej na 12- 15 minut do zrumienienia. Gotowe przekładamy na paterę, aby ostygły. Można udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Bułeczki na maślance 214

minut. Do miski wlać maślankę, masło, jajko, sól i wyrośnięte drożdże. Wsypać 1 ,5 szkl. mąki i całość dokładnie połączyć. Następnie powoli dosypywać resztę mąki do czasu, aż ciasto zacznie odchodzić od miski. Przełożyć na lekko oprószony mąką blat i wyrobić ciasto.Uformować kulę, przykryć i odstawić na 1 ,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić(...)układać na  wyłożonej pergaminem blasze.    W każdej bułce zrobić pośrodku wgłębienie drewnianym trzonkiem od łyżki. Przykryć i ponownie odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Przed pieczeniem bułeczki można posmarować jajkiem i posypać np. makiem. Piec w 190 st.C przez 15 -18 minut

Moje domowe kucharzenie
Ciasto sojowe z czekoladą. 156

bananem i jajkiem. 2. Dodać proszek do pieczenia, sól i obie mąki, ponownie zmiksować. 3. Piekarnik nastawić na 180 stopni. 4. Do masy pokrojoną czekoladę. 5. Przelać masę do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. 6. Wierzch udekorować wydrylowanymi wiśniami i ziarnami kakao. 7. Piec około 25 minut (u mnie tryb "ciasto"). 8. Lekko ostudzić i podawać. Smacznego! ENGLISH VERSION: *** BANANA(...)cherries and cocoa beans. 7. Bake for about 25 minutes. 8. Lightly cool and serve. Enjoy! *** Do przygotowania przepisu użyłam czekolady mlecznej  Trapa z orzechami laskowymi i stewią (bez dodatku cukru). Od niedawna jest ona dostępna w Polsce, a jej wyłącznym dystrybutorem jest firma Mercatare ,  w której ofercie pojawiły się również inne nowości: ciastka bez dodatku

Poranek na słodko
Placek z dynią i cebulą - szybki i łatwy 214

codziennego menu. Szybki, bo spód przygotowany jest z polecanego wcześniej ciasta bez dodatku drożdży. Zagniatasz ciasto, wałkujesz, układasz pokrojoną dynię i cebulę, a resztę zrobi już za Ciebie piekarnik. Delikatne, z mocno chrupiącymi brzegami o subtelnym słodkawym smaku kminku. Polecam! Przpis pochodzi  stąd . Składniki: 1 porcja ciasta 200 g kwaśnej śmietany 24% 1 jajko 1/2 dyni Hokkaido 500g(...)  śmietanę wymieszać z jajkiem, przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonymi w moździerzu nasionami kminku. Rozsmarować równomiernie na cieście. Rozłożyć plasterki dyni i krążki cebuli, na koniec doprawić solą, pieprzem i skropić całość olejem piec w 200`C około 35 minut do zrumienienia brzegów. Podawać z posiekną zieloną pietruszką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biszkopt bezglutenowy najsmaczniejszy 157

bez dodatkowych polepszaczy . Dokładne informacje o mieszance tutaj . Biszkopt smakuje tak samo jak tradycyjny upieczony na mące pszennej. Idealny do przygotowania ciast z bitą śmietaną i lekkimi kremami. Inspiracja od Doroty z bloga Moje Wypieki. Składniki: 5 jajek 120 g drobnego cukru  150 g maki bezglutenowej - u mnie Nutrii Free per dolci 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia(...)Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką - na tym etapie nie używaj już miksera. Dno tortownicę o średnicy ok. 22 cm  wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wyrównaj powierzchnię. Piecz w temperaturze 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.  Przestudź w formie, następnie wyjmij i wystudź na kratce

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe bułeczki z chia 218

Przepyszne puszyste, pełnoziarniste bułeczki z chia. Bez glutenu, mleka i jaj. Mają wspaniały miękki i delikatny miąższ oraz cudownie chrupiącą skórkę. Smakują jak najlepsze, tradycyjne bułeczki. Moja glutenowa rodzina porównała je do smaku grahamek, ale dużo lepsze :-) Te bułeczki koniecznie upieczcie w swojej kuchni. Rewelacyjne w smaku i strukturze. Bardzo polecam :) SKŁADNIKI na 12 bułek: 480 g mieszanki(...)Wymieszaj energicznie. Dodaj sól i oliwę i wyrób gładkie, lśniące ciasto. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po wskazanym czasie z ciasta uformuj bułeczki i odkładaj na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Bułeczki ponownie przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie bułeczki ponacinaj i posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego

Kuchnia bezglutenowa
Piegusek z cukinią 152

Proste, szybkie ciasto z cukinii. Aromatyczne, pełne smaku, wilgotne, delikatnie czekoladowe. Poezja, bardzo prosta i zrozumiała dla każdego ;) Potrzebujemy: 600 g utartej cukinii  (bez skóry i pestek) 6 jaj 1.5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego  1 szklanka oleju rzepakowy go 3.5 szklanki mąki pszennej  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1 płaska łyżeczka(...)połączenia się składników. Na samym końcu dodajemy cukinię. Jeśli w waszej cukinii wyraźnie jest dużo wody, należy ją lekko odcisnąć. wykładamy na dużą blachę i pieczemy w temperaturze 180°C przez 45-50 minut. Skomentuj

MamaOskarka
Sernik z malinami w wersji FIT 653

Jest genialny! Delikatny, słodki choć bez cukru, z aromatem wanilii i limonki, z mnóstwem malin, migdałami i gorzką czekoladą. Nawet osoby na diecie mogą pozwolić sobie na kawałek takiego ciacha Polecam! SKŁADNIKI (tortownica 21 cm) 400g białego sera śmietankowego 180g jogurtu naturalnego 3 jajka 1 łyżka + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki ksylitolu (można więcej) 1 łyżka ekstraktu(...)skórkę z limonki. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Maliny mieszamy z łyżeczką mąki ziemniaczanej.  Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie "wciskamy" w nie owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 60 minut. Pod sernik wstawiamy blachę wypełnioną gorącą wodą. Dzięki pieczeniu sernika w kąpieli wodnej ciasto będzie delikatniejsze i nie opadnie

DefinicjaSmaku