ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:661/1234)

Ekspresowe ciastka grahamki 226

Dzisiaj przygotowałam dla Was ciastka z mąki pszennej graham. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się jako przekąska do pracy i szkoły, lub po

Trufelkowo
CIASTECZKA Z POWIDŁAMI I KRUSZONKĄ 208

Najlepsze ciasteczka jakie dotychczas jadłam. Zachwycają nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Nie da się im oprzeć...u mnie zniknęły jeszcze tego samego dnia co wyciągnęłam

Smaczne Zdrowe
Kakaowe ciasto z kajmakiem, biszkoptami, morelami i galaretką 203

  Ciasto, które Wam dzisiaj przedstawię powstało z połączenia kilku części – czyli kakaowego ciasta, kajmaku, biszkoptów, moreli (które możecie zamienić na inne owoce) oraz galaretki

Via Gusto
Sernik z truskawkami 288

Pierwszy w tym roku przepis ze świeżymi truskawkami, które jak wiecie są moimi ulubionymi owocami!!! Postanowiłam, że udoskonalę swoje umiejętności w pieczeniu serników i stąd

Ania i Marcin gotują
FIT BATONIKI Z AMARANTUSEM I ŻURAWINĄ – WEGAŃSKIE, BEZ LAKTOZY 320

Bardzo często w swoich komentarzach prosicie mnie o fit przepisy! Bardzo mnie to ciesz, gdyż jest to dla mnie takie wyzwanie i dzięki Wam mogę kombinować

Ostra na Słodko
Szybkie ciasteczka z masłem orzechowym 257

Czasem, każdy z nas ma potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Zamiast iść do sklepu i kupować śmieciowe jedzenie, powinniśmy przyrządzać sobie domowe desery, czy robić babeczki lub

Be Fit Be Strong
Rogale świętomarcińskie 220

ciasto wyrośnie). Wyrośnięte ciasto drożdżowe odgazować uderzając pięścią, lekko zagnieść i rozwałkować na stolnicy na kształt prostokąta. Zimne masło rozłożyć na 2/3 szerokości prostokąta (1/3 ma pozostać pusta). Ciasto złożyć do środka na 3 warstwy (jak papier listowy), zaczynając od strony nie przykrytej masłem (w ten sposób otrzymujemy 3 warstwy ciasta i 2 warstwy masła). Warstwy docisnąć i ciasto odwrócić(...)lepiej się schłodziło). Czynność wałkowania i składania powtórzyć jeszcze dwa razy, za każdym razem schładzając ciasto w lodówce przez pół godziny. W ten sposób powinno powstać 81 warstw ciasta. Ciasto, które wkładamy do lodówki należy zawinąć w folię spożywczą. Po ostatnim schłodzeniu ciasto rozwałkować na tzw. "kopnięty" prostokąt o grubości 0,5 cm, szerokości około 50 cm i pokroić

In my kitchen
Parowańce z duszoną soczewicą 198

mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy z nich dość luźne ciasto. Ciasto nie powinno kleić się do dłoni, ale też od niej odchodzić bez większego problemu. Ciasto przekładamy do miski i pozostawiamy na godzinę w ciepłym miejscu, pod przykryciem, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 12 części. Z każdej formujemy kulkę. Gotujemy na parze(...)sicie. W rondelku zagrzewamy olej. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sos sojowy. Mieszamy. Dodajemy soczewicę i chwilę smażymy. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ok. 10-15 minut. Gdy soczewica będzie miękka, dodajemy majeranek oraz pomidory. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez kolejne 15 minut. Podajemy z bułeczkami i, opcjonalnie – jogurtem

Kucharzyca
Chleb pszenny na drożdżach 130

Wyrobić gładkie ciasto - wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do ciast drożdżowych. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości na około 1,5 h. Po tym czasie ciasto odgazować i uformować bochenek. Przełożyć do formy keksówki wysmarowanej olejem i oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia na 30 min. Przed pieczeniem można chleb(...)posmarować jajkiem lub wodą i posypać ziarnami. Chleb wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 0 C i piec około 50-60 minut. Pod koniec pieczenia chleb wyjąć z formy i dopiec aż będzie złocisty. Chleb upieczony wydaje głuchy odgłos gdy popukamy go od spodu. Chleb wystudzić na kratce. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto drożdżowe z budyniem 229

wanilią Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru 750 ml mleka 5 - 6 łyżek cukru Kruszonka: 150 g mąki pszennej (u mnie mąka Szymanowska typ 480) 100 g masła (schłodzić) 100 g cukru pudru Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto drożdżowe z budyniem? W dużym kubku lekko podgrzać(...)mlekiem oraz roztopionym wystudzonym masłem. Miskę przykryć ścierką i odstawić na około 40 minut, aby ciasto podwoiło objętość. Po wyrośnięciu ciasta zagnieść je posypując dłonie pozostałą mąką. Ciasto podczas zagniatania powinno zacząć odklejać się od dłoni i wtedy przełożyć je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę przykryć ściereczką i odstawić na około 30 minut, aby ciasto podrosło

Kuchcik gotuje
Sernik czekoladowy 238

Pyszny sernik czekoladowy to moja dzisiejsz  propozycja na małe co nie co do kawy. Ja postawiła na  wersję najprostszą,  bez spodu i

magiczna kuchnia Kasi
ORZESZKI Z KREMEM KOKOSOWYM 138

łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odrywać małe kawałki i kulać kuleczki średnicy około 1,5 cm. Maszynkę lub patelnię nagrzać. W każdym zgłębieniu umieścić jedną kulkę, zamknąć maszynkę (patelnię) i upiec ciasteczka około 1-2 minut do zarumienienia (czas pieczenia zależy od maszynki lub patelni).  Składniki na krem(...)puder, wymieszać. Na końcu dodać miąższ z mleka kokosowego i wiórki kokosowe, wymieszać mikserem na najniższych jego obrotach.   Połówki orzeszków nadziewać kremem i składać je ze sobą. Ciasteczka bez nadzienia można przechowywać przez dłuższy czas w szczelnie zamkniętym pudełku

Zrób to smacznie
Ambasador wg Aleex 190

pieczenia • szczypta soli Masa budyniowa: Trzeba przygotować jedną masę podstawową i podzielić ją na pół. • 1 litr mleka • 400 g miękkiego masła • 6 łyżek cukru • 2 budynie waniliowe bez cukru • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czubate łyżka mąki pszennej • 3 żółtka • 2 łyżki spirytusu Dodatkowo do masy jasnej: • puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować(...)cukier całkowicie rozpuszczony, kolejno dodawać żółtka. Wymieszać mikserem. 3. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. 4. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Piec w nagrzanym piekarniku ok 35 - 40 minut, w temp. 170 stopni C. 6. Sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczony. 7. Biszkopt odstawić do wystudzenia

W mojej kuchni
Bułeczki pszenne z dynią 163

pszenne z dodatkiem dyni są doskonałą podstawą każdego śniadania. Z dżemem, miodem, serem czy ulubioną wędliną, możecie je jeść z czym chcecie … a nawet same, bez żadnych dodatków. Przepis pochodzi z bloga na dokładkę… Wypróbujcie… Składniki potrzebne do przygotowania bułeczek pszennych z dynią: 500g mąki pszennej (typ 650), 220g ciepłej wody (niepełna szklanka(...)gładkie ciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1,5 – 2 godziny. Wyrośnięte ciasto zagniatam przez chwilę, dzielę na 8 równych części i formuję bułki, które układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Odstawiam bułeczki na około pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Smaruję bułki rozkłóconym jajkiem posypuję pozostałymi pestkami dyni i piekę

Gotuj Się Kto Może
Ciasto z kruszonki z truskawkami i mąką orkiszową bez jajek 318

fantastycznie smakują z kruszonką. Zamiast truskawek można użyć malin, borówek. Bardzo polecam… Więcej pysznych ciast z truskawkami znajdziecie tutaj: Ciasta z truskawkami przepisy (klik) . Ciasto z kruszonki z truskawkami i mąką orkiszową bez jajek Składniki: Kruszonka: 200g płatków owsianych 370g mąki orkiszowej 130g ciemnego cukru (najlepiej dark muscovado, ale może być każdy inny) 1 kopiasta łyżka miodu 200g(...)wyłożonej papierem do pieczenia, wyspać 2/3 przygotowanej kruszonki, wyrównać i dość mocno docisnąć. Nadzienie: 3. Z truskawek usunąć szypułki i pokroić je na kawałki. Do pokrojonych truskawek dodać mąkę kukurydzianą, cukier i wymieszać, aż mąka zwilgotnieje. Truskawki wyłożyć na przygotowany spod w blaszce, wyrównać. Wierzch posypać pozostałą kruszonka. 4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180C na funkcji

Mała Cukierenka