ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:659/1234)

SERNIK DYNIOWY Z OREO 133

twaróg półtłusty 550 g ser ricotta 200 g masło 100 g 4 spore jajka cukier puder 145 g gęste puree z dyni 360-380 g budyń waniliowy ( bez cukru ) 30 g mąka kukurydziana 1/2 łyżki ciastka oreo 15 sztuk kilka kakaowych herbatników na spód Polewa : 100 ml śmietany 30 % czekolada mleczna 70 g czekolada gorzka(...)masą serową.    Na przygotowany spód herbatnikowy wykładamy 1/3 masy serowej. Układamy na niej połowę ciastek oreo. Na ciasta wykładamy następną 1/3 masy serowej i znów układamy ciasta. Całość przykrywamy ostatnią częścią masy serowej. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C. Studzimy w piekarniku

Smaczne moje
Tort z czekoladą, orzechową bezą i musem owocowym 121

Ostatnio zrobił się u mnie taki tort – z czekoladą, orzechową bezą i musem owocowym. Wszystkie smaki rewelacyjnie zagrały i efekt końcowy jest naprawdę godny polecenia. Jeśli

Słodki sentyment
Tartaletki bigosowe 140

Tartaletki z bigosem to pomysł na przystawkę na świąteczne i przedświąteczne przyjęcia. Można je podawać na ciepło, podgrzewając tuż przed podaniem, ale sprawdzą się też jako przystawka na zimno. Bez świątecznej kapusty z grzybami czy domowego bigosu trudno sobie wyobrazić święta, ale nie zawsze musi to być tradycyjnie podane danie. A jeśli chodzi o serwowanie świątecznych dań chciałabym polecić(...)Przygotowanie: tartaletki: Z mąki, żółtek,margaryny i soli zagniatamy ciastoCiasto rozwałkowujemy, a następnie wykładamy nim foremki na tartaletki wysmarowane masłem i obsypane mąką lub bułką tartą.   Foremki z ciastem wstawiamy na około 30 minut do lodówki.  Foremki ze schłodzonym ciastem nakrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą lub kulkami ceramicznymi do pieczenia. Wstawiamy

Bon appetit mon amie
Czekoladowo marcepanowe muffinki „Sukulenty” 165

szklanki mąki (bez dwóch łyżek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo: 1 szklanka mrożonych wiśni 2 łyżki mąki 1 tabliczka czekolady deserowej Masa marcepanowa do przygotowania sukulentów Sposób przygotowania: Jajka z cukrem ubijamy do białości, dodajemy jogurt, olej oraz wanilię, Następnie powoli dodajemy przesiane suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao(...)pieczemy ok 20 minut (do suchego patyczka). W tym czasie z masy marcepanowej lepimy kwiaty. Najprościej posłużyć się foremkami, ale samemu też można. Wiele wskazówek można uzyskać wpisując w internecie „Muffins succulent". Gdy muffinki przestygną, ścinamy wierzch w miejscu gdzie kończy się papilotka i rozdrabniamy je. Muffinki smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy rozdrobnionym ciastem. Przyklejamy na odrobinie czekolady sukulenty

Kuchnia w czekoladzie
Kruche z jagodami 263

lata bez pierogów z jagodami, jagodzianek i ciasta z jagodami. Na jagodzianki macie aż 2 przepisy - tradycyjne z kruszonką oraz te bardziej fit. Natomiast jeśli chodzi o ciasto to moja mama najczęściej robiła kruche ciasto, posypywała je grubą warstwą jagód, a na wierzch robiła bezę z dodatkiem kisielu, który nadawał jej piękny różowy kolor i takie właśnie ciasto zamierzałam(...)czereśniami ) Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 masło lub margaryna (250 g) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części i wkładamy do zamrażalnika na co najmniej godzinę. Po tym czasie połowę ciasta ścieramy na tarce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (23x33

Cynamonowe szczęście
Sernik z mascarpone i musem morelowym 164

wyłożonej papierem do pieczenia.   Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.   Serek mascarpone zmiksowałam z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.   śmietanę razem ze śmietan - fixem ubiłam na sztywno i drewnianą łyżką wymieszałam z rozwierconym serkiem. Wyłożyłam na upieczone i wystudzone ciasto. Wstawiłam do lodówki.   Galaretkę cytrynową i brzoskwiniową rozpuściłam(...)ciasto jeszcze na kilka godzin do lodówki.   Bardzo smaczne i orzeźwiające ciastko! Pyszne!   Notatki: * morele można obrać ze skórki, wtedy kolor musu będzie jaśniejszy * do zblendowanych owoców dosypałam odrobinkę kwasku cytrynowego, żeby morele bardzo nie ściemniały * cukru pudru do serka można dodać wedle własnego smaku * zamiast cukru wanilinowego z cytryną można dodać cukier wanilinowy bez dodatków

Pieprzyć z Fantazją
Fit lody bananowo czekoladowe 161

masła orzechowego mają kremową konsystencję. W zależności, od tego jakiej konsystencji lodów oczekujecie, tyle trwa czas mrożenia. Zamroźcie banany co najmniej dzień wcześniej . Wyjmijcie je z zamrażalnika ok. 10 minut przed przygotowywaniem lodów. Wrzućcie wszystkie składniki do blendera, pozostawiając trochę czekolady do wmieszania na koniec. Ostrzegam, może nie pójść zbyt łatwo. Co, jeśli Wasz blender może nie podołać? Dodajcie łyżkę(...)posłodzi lody i zwiększy ilość białka. Więcej fit słodkich przepisów tutaj: Fit kasza manna o smaku szarlotki Szybkie ciasteczka owsiane z masłem orzechowym bez pieczenia Orzechowo-białkowe batony bez pieczenia Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Artykuł Fit lody bananowo czekoladowe pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Focaccia ze szparagami 159

około 10 minut. Po tym czasie dodajemy oliwę i wyrabiamy dalej, aż ciasto będzie elastyczne i lśniące, ale lekko klejące. Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 minut. Po tym czasie na blaszkę lub formę na której będziemy piec focaccię wylewamy 2 łyżki oliwy i obtaczamy w niej ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 60 minut, aby ciasto wyrosło(...)stwardniałe końcówki i obtaczamy je w oliwie. Po tym czasie ciasto rozciągamy palcami po blaszce, aż do uzyskania odpowiedniego wymiaru. Wierzch skrapiamy łyżka oliwy i wody. Układamy szparagi i posypujemy rozmarynem i solą. Focaccię odstawiamy na kolejne 60 minut. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 240 stopni przez 15 minut. Piekarnik parowy seria 600 SteamBake marki Electrolux Każda osoba, która

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na orzechowym cieście z bakaliami i polewą. 191

wody Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznego sernika z orzechami: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy i przekładamy do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą, wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.  2. Masa serowa(...)budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i posiekane orzechy i dokładnie mieszamy.  3. Do pieczenia i pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin

Izabelawkuchni
SZAMPAŃSKIE BABECZKI Z LUSETTE W WAFLU 139

Jest karnawał, jest zabawa. Nie wyobrażam sobie zakończenia karnawału bez dobrego szampana i odrobiny słodyczy. Przygotowałam dla Was dzisiaj babeczki z dodatkiem szampana, wafelków Lusette zapieczonych w wafelkach do lodów. Brzmi wspaniale, prawda? Składniki: 12 wafelków do lodów CIASTO: 230 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 110 g cukru  120 g miękkiego(...)suche składniki. Wafelek siekamy i dodajemy go do ciasta i mieszamy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy go do masy i mieszamy delikatnie aby białko połączyło się z ciastem. Napełniamy wafelki do lodów ciastem na 2/3 wysokości i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15-20 minut. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem  na sztywno

Kuchnia w oparach
Muffiny bananowe z masłem orzechowym... 117

masła orzechowego. Albo spróbować opcji PB&J - nadziać je dodatkowo 1/2 łyżeczki dżemu... Przepis z bloga  Piece of me . Składniki: (na 7-8 sztuk) 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru (użyłam białego) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 średniej wielkości banan 1 duże jajko 1/4 szklanki mleka  1/4 szklanki oleju masło orzechowe Rozgrzej(...)składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce rozgnieć widelcem banana, dodaj jajko, mleko i olej- całość wymieszaj. Mokre składniki wlej do suchych i połącz mikserem do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładaj na przemian: łyżkę ciasta, łyżeczkę masła orzechowego i kolejną łyżkę ciasta. Piecz przez około 20-25 minut. Zostaw do ostudzenia na kratce

Lejdi of the house
CIASTECZKA POCAŁUNKI WAMPIRA :[ 141

dodajemy jajko, ekstrakt waniliowy lub ziarenka z laski wanilii i miksujemy następnie do masy stopniowo dodajemy mąkę , ciasto dokładnie mieszamy ( może się delikatnie kleić) , formujemy z niego kulę którą owijamy w   folię spożywczą i schładzamy w lodówce 30 minut schłodzone ciasto dzielimy na pól i   partiami   rozwałkowujemy   je między dwoma kawałkami folii spożywczej na grubość około(...)przykrywamy je drugim pustym kółkiem, które dokładnie ze sobą sklejamy,   na każdym ciasteczku wykałaczką robimy dwie dziurki tak aby dżem mógł z nich wypłynąć   podczas   pieczenia ( nie we wszystkich ciasteczkach dżem wypłynął, więc jeszcze na ciepłych   dżemem domalowałam krwiste ślady ) ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy je w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Rustykalna tarta pełnoziarnista z rabarbarem | bez cukru, bez laktozy | 233

Niedzielna tarta z rabarbarem. Robi się ją dosłownie kilka minut (poza czekaniem na ciasto, które odpoczywa w lodówce oraz pieczeniem). Jest bardzo chrupiąca, słodka, delikatnie kwaśna. Nie jest ona duża, ale warta zachodu! Zawsze możemy podwoić porcję i zrobić ją większą. Jest to idealna alternatywa dla osób, które nie posiadają formy na tartę. Zaskakuje wyglądem i smakiem. Składniki(...)soku z pomarańczy Przygotowanie: Ciasto zagniatamy, formujemy kule i odstawiamy do lodówki na ok. 40min. Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, posypujemy cukrem/ksylitolem i polewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na bok. Po upływie czasu ciasto wałkujemy na okrągły placek (powinien być na ok. 30 cm średnicy) i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozgrzewamy piekarnik

Czarnawisienka
Buraczane babeczki korzenne z powidłami i karobem 174

ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżka octu jabłkowego szczypta soli i przyprawy korzenne: 3 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka imbiru, po 1/2 łyżeczki kardamonu, mielonych goździków, po dużej szczypcie kurkumy, czarnego pieprzu, anyżu, gałki muszkatołowej szybkie „powidła” z suszonych śliwek: 120 g miękkich suszonych śliwek + 2 łyżki wody / ewentualnie gęste powidła śliwkowe bez białego cukru Olej(...)łyżce masy, na ciasto nakładać po łyżeczce powideł, na powidła ponownie wyłożyć ciasto – do wysokości foremek, ciasto odrobinę wyrównać. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C(T), piec około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. /Każdy piekarnik posiada własne właściwości – należy obserwować babeczki i w razie potrzeby dostosować czas lub temperaturę pieczenia do specyfiki własnego

Even Better Food