ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:627/1234)

Sernik czekoladowy na mleku skondensowanym 1229

smaku całości, ale z samą polewą sernik będzie smakował równie wybornie :) Sernik pieczony w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie opada i nie pęka, poprzez co wygląda atrakcyjnie nawet i bez polewy! Mam nadzieję, że ten sernik na stałe zagości na Waszym stole, jak dla mnie- na dzień dzisiejszy- jest on number one ;))) Sernik czekoladowy: * twaróg sernikowy z wiaderka(...)okrągłą (średnica 26 cm) dwukrotnie ochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić w otwartym piekarniku, a następnie włożyć do lodówki na całą noc. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej

Kraina Miodem Płynąca
Sernik tradycyjny 241

szklanki cukru pudru-1 jajko-łyżeczka proszku do pieczenia-2 łyżki kakao-aromat śmietankowy   Zagniatamy kruche ciasto, ale na początku bez kakao.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3.Do części 2/3 dodajemy kakao.   Ciemne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę.Na ciasto nakładamy cienką warstwę dżemu.   Przygotowujemy masę serową.Oddzielamy(...)serowej i mieszamy wszystko łyżką.Wykładamy masę na blaszkę a z białej części ciasta, po rozwałkowaniu - wycinamy paseczki, z których robimy ozdobną kratkę na serniku.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 20 minut.Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 35-40 minut.   Sernik jest upieczony:   Smakuje wyśmienicie.Smacznego

Maminek kulinarny
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 184

zwykłym),- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (ale my nie dajemy),* opcjonalnie: 2 łyżki śmietany lub wody.SKŁADNIKI NA CIASTO TRADYCYJNE:- identyczne jak na bezglutenowe, tylko mąkę zamieniamy, najlepiej na krupczatkę!WYKONANIE:1. WYKONANIE CIASTA (bezglutenowego i tradycyjnego), krok po kroku, tutaj:- Idealna kruche ciasto - baza, przepis. / Pamiętajcie, że z podanych proporcji wyrabiacie ciasto, które schładzacie i dzielicie(...)masy.3. WYKONANIE BEZY NA WIERZCH,Ubijamy białka z cukrem. Do ubitej piany dodajemy proszek budyniowy i delikatnie mieszamy.Na upieczony, wystudzony spód wylewamy masę serową.Na masę układamy pokrojone brzoskwinie, tak aby pokryły ser.Na brzoskwinie wykładamy białkową pianę.Wyciągamy drugą część ciasta z lodówki i ścieramy ją na wierzch.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.PIECZENIE:180 stopni (góra - dół, termoobieg), 60 minut.(Uwaga, jeśli się

Wypisz Wymaluj
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I JABŁKAMI 312

można piec ze wszystkim owocami, piekłam te ciasto także z bezą i zawsze smakuje rewelacyjnie.  Składniki (forma 20 x 20cm) Ciasto 50 dkg mąki 25 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka Masa Budyniowa 1 litr mleka 4 torebki budyniu(...)pieczenia śmietanę, wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Ciasto podzielić na dwie równe części,  następnie ciasto rozwałkować, jedną połową ciasta wyłożyć spód blachy. Jabłka obrać pokroić na ćwiartki i układa  na cieście, posypać cynamonem. Ugotować budyń i  zalać nim jabłka, na budyniu ułożyć ćwiartki jabłek oraz posypać cynamonem, i przykryci drugą połową ciasta

RAROSSA
Styropian 347

podam przepis , bo warto takim przepisem na pyszne ciasto się podzielić]. Ciasto kruche 450 g mąki 1 szkl.cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego  7 żółtek 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto jogurtowe  7 białek  1 szkl.cukru 3 budynie śmietankowe 3 duże jogurty greckie Składniki na ciasto zagnieść.Podzielić na dwie części-jedną większą, drugą mniejszą(...)sztywno, dodać budynie .Na koniec dodać jogurty greckie i delikatnie wymieszać.Większą cześć ciasta wyłożyć na blaszkę [ można lekko podpiec i wystudzić - ja tak zrobiłam].Na wyłożone, wystudzone ciasto wylać masę jogurtową i zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta.Ciasto piec około  55-60 minut w 180 stopni..Upieczone ciasto wystudzić

Moje domowe kucharzenie
Moje małe Croquembouche. TU I TAM. 255

całe jajka będą zużyte, a ciasto gęste i lśniące - wetknięta w nie drewniana łyżka powinna stać prosto. Przełożyć do szprycy i wyciskać maleńkie porcje, o średnicy ok. 3 cm ( w trakcie pieczenia i tak mocno urosną). Blachy skropić wodą, dzięki niej powstanie para, która ułatwi ptysiom rośnięcie. Piec ok. 20-30 minut, aż zbrązowieją i będą wydawać głuchy odgłos(...)stuknięciu w spód. Wyjąć i w spodzie każdego ptysia zrobić mały otwór. Wstawić do piekarnika jeszcze na 5 minut, by wyschły. Studzić na drucianej podstawce.  CREME PATISSERIE *** 2 żółtka 1 białko 50 g drobnego cukru do wypieków 25 g mąki  300 ml mleka 1/4 łyżeczki esencji waniliowej kilka łyżek soku z cytryny Żółtka z białkiem przełożyć do miksera

KUCHARNIA
Sernik pierniczkowy nie tylko na Święta 201

mrożonej) Pierniczki zmiksować w malakserze na pył. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z pierniczkami. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na spodzie masę pierniczkową, schłodzić w lodówce przez 20-30 minut. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Pierniczki na kruszonkę zmiksować w malakserze na pył. Dodać mąkę, cukier i przyprawę do piernika, połączyć. Dodać zimne masło(...)spód, na wierzchu ułożyć żurawiny, posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut. Ostudzić w piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce przez noc. Smacznego! Wiem, że już po Świętach, ale taki sernik idealnie sprawdzi się w styczniu, gdy puszki ciągle pełne są niezjedzonych pierniczków. Nadadzą się tu każde kruche, bez nadzienia i polewy. Ja użyłam czekoladowych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Mój tort urodzinowy. I tortowa refleksja 259

wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę, wyrównać wierzch.Piec w 170 st. C. przez 60-70 minut, do suchego patyczka.Wystudzić w zamkniętym piekarniku.Gruszki obrać, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne.Wino zagotować z cukrem i miodem, aż wszystko się rozpuści i połączy. Zmniejszyć płomień, dodać gruszki. Dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 25-30 minut, aż gruszki będą miękkie(...)ułożyć ostatni blat ciasta, skropić pozostałym ponczem. Wstawić do lodówki do stężenia.Ciasto wyjąć z lodówki, zdjąć obręcz tortownicy.Ubić pozostałą kremówkę, rozsmarować na wierzchu i ewentualnie bokach. Udekorować ostatnią gruszką i płatkami orzechowymi.Smacznego!Przepis jest dość długi, całość dość czasochłonna, ale nie trudna. Efekt zdecydowanie wart jest każdej poświęconej mu minuty...Ja robiłam go bez laktozy - i wszystko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik cytrynowy 221

Uwielbiam serniki, dlatego często staram się urozmaicić ich smak. Tym razem z nutką cytrynową. Smacznego! Polecam również: Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto drożdżowe z jagodami - bez wyrastania! 241

Jakie ciasta najbardziej kojarzą Wam się z dzieciństwem? Bo u mnie na pierwszym miejscu zdecydowanie znalazłoby się ciasto drożdżowe;) Mama zawsze piekła taką wielką blachę drożdżówki

Z miłości do słodkości
Słodki chleb cynamonowy 132

jajko Wymieszać wszystkie składniki, wyrabiać ok 2 minuty aż składniki dobrze się połączą. Odstawić na godzinę i zagniatać ponownie przez minutę. Bigę umieścić w misce i przykryć. Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Bigę można przechowywać w lodówce przez 8 godzin przed użyciem. Najdłużej do 3 dni. ciasto właściwe biga ciasto z rodzynkami 7 łyżek mąki pszennej razowej (użyłam(...)porcji) ciasto chlebowe Wymieszać wszystkie składniki oprócz orzechów aż powstanie miękka kula ciasta. Wyrabiać 3-4 minuty. Posypać posiekanymi orzechami i wyrabiać aż orzechy równomiernie się rozłożą w cieście. Zostawić ciasto na 5 minut aby odpoczęło. Wyrabiać kolejną minutę dla wzmocnienia glutenu. Uformować kulę i umieścić w naoliwionej misce. Przykryć i odstawić na 45-60 minutciasto zwiększy objętość

Pieguskowa Kuchnia
Kulkowy chlebek optymalny z grana padano i ziołami włoskimi 240

kulek ciasta  w roztopionej margarynie Optimie , a następnie w świeżo posiekanych ziołach i twardym serze grana padano, pachnie czosnkową nutą gdy się piecze cały dom, budzący wspomnienia mojego dzieciństwa …tak miłe! Upieczony według tradycyjnej receptury bez ulepszaczy smaku. Rewelacyjnie smakuje jeszcze ciepły, z chrupiącą skórką, rwany po kawałku bo kuleczki od siebie odchodzą i są akurat(...)miseczce do płynnej konsystencji. Z wyrośniętego ciasta forujemy w dłoniach dość spore kulki  ( u mnie wyszło 10 sztuk) Maczamy w rozpuszczonej margarynie, pomagając sobie łyżką , a następnie obtaczamy w ziołowej mieszance.  Układamy kulki ciasno obok siebie w wyłożonej papierem prostokątnej formie, zostawiamy na 20 minut aby ciasto podrosło. Pieczemy chlebek przez 30 -35 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 170

szpinaku Spanakokeftedes to greckie placuszki ze szpinaku i białej części pora. Lekka, wegetariańska propozycja na obiad, który można zjeść również bez odgrzewania. Kaszkę kukurydzianą można zamienić na bułkę tartą. ➤czas przygotowania: 30 minut + 1-2 godziny na odstanie ciasta w 1 porcji: 431 kcal, B 21,6 g, W 29,7 g, T 23,3 g ➤ Kliknij - Przepis(...)którą wykorzystujemy w pełni do 3 różnych dań - nic nie zostaje :) Bataty rzeczywiście potrafią piec się dość długo, ale można je upiec nawet dzień wcześniej, czy dorzucić do piekarnika, gdy pieczemy coś innego. Bataty faszerowane mięsem mielonym na ostro ➤czas przygotowania: 30 minut + 60 minut pieczenie batata w 1 porcji: 740 kcal

Chilli Czosnek i Oliwa
Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami 157

łatwość przygotowania. Bez cukru, jajek, mleka czy glutenu. Pomysł autorski. Składniki na 2 blaszki ciasteczek: 100 g kaszy gryczanej (surowej) 250 ml mleka (u mnie sojowe) 10-15 daktyli 50 g płatków owsianych (bezglutenowych) 300 g bakalii (u mnie po 50 g siemienia lnianego pestek dyni sezamu rodzynek żurawiny ryżu preparowanego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego(...)papkę, dodać kaszę gryczaną, zmielić na gładką masę blenderem. Dodać resztę składników, wymieszać. Nakładać pełną łyżkę ciasta w małych odstępach, spłaszczać wierzchem łyżki. Piec 25 min w 180 st. Po 20 min pieczenia przewrócić na drugą stronę, aby się zarumieniły, piec 5 minut. Smacznego! Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania