Szarlotka z orzechami włoskimi.
Szarlotka z orzechami włoskimi.
Pyszna i aromatyczna szarlotka w sam raz na chłodne dni. Składniki: I. Ciasto: 350 g mąki 150 g brązowego cukru 1 szklanka orzechów włoskich 150 g zimnego masła 3 duże żółtka kilka kropel aromatu rumowego II. Nadzienie: 7 jabłek (szara reneta) sok z cytryny cukier puder cynamon przyprawa karmel i wanilia do deserów (opcjonalnie) III. Piana: 3 białka szczypta soli 6 łyżek cukru pudru 1 budyń waniliowy (bez cukru) + cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Orzechy prażymy na suchej... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu DominikaDolci
Autor
PrincessDajjal
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, desery, deser, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, szarlotka, budyń, ciasta z jabłkami, ciasto z orzechami, jabłka prażone, szarlotka z jabłkami, szarlotka z budyniem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z DominikaDolci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję