Ciasto z cukinią i orzechami

Ciasto z cukinią i orzechami

Ciasto z cukinią i orzechami

Ciasto z cukinią i orzechami włoskimi to wypiek z kategorii ciężkich i wilgotnych. Swoją strukturę zawdzięcza dodatkowi cukinii, która sprawia, że ciasto nie jest suche, za to dość zbite i treściwe. Cukinia nie jest jakoś specjalnie wyczuwalna w smaku ciasta, choć jeśli nie pozbawicie jej skórki, będzie widoczna w jego przekroju. Ciasto wzbogaciłam o dużą ilość orzechów włoskich, które idealnie współgrają z delikatnym, mało charakterystycznym smakiem cukinii. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.