ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:410/1234)

Ciasto z truskawkami na ciemnym biszkopcie. 248

mieszając ręcznie by powstająca masa była bardziej puszysta. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i nakładamy powstałą masę. Wstawiamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika na około 20 minut. Po upieczeniu zostawiamy do ochłodzenia. Żelatynę odmierzamy do kubka i dolewamy wody do 1/5 wysokości. Pozostawiamy na około 10 minut do namoczenia. Następnie umieszczamy kubek w kuchence mikrofalowej na około(...)Wystudzony biszkopt nasączamy herbatą (my zużyłyśmy około 4/5 kubka naparu). Następnie układamy na nim truskawki bez szypułek, szerszą stroną ku dołowi (jak na zdjęciu). Nakładamy przygotowany krem dokładnie wypełniając przestrzenie pomiędzy truskawkami. Odkładamy od lodówki na dwie godziny. Po tym czasie ozdabiamy ciasto truskawkami z szypułkami i gorzką czekoladą pokrojoną przy pomocy noża w paseczki. Smacznego

Kolizje Smaków
Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką 240

które nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. O orzechach pisałam Wam już tutaj . Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką Składniki: (na mniejsze naczynie do zapiekania, u mnie w kształcie serca) 8 łyżek(...)karmelu i skórkę kandyzowaną. Krótko mieszamy. Masę przekładamy do naczynia do zapiekania (u mnie w kształcie serca). Serniczek wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut. Ciasto należy obserwować. Podajemy oprószony cukrem pudrem z odrobiną drobniutko pokruszonych orzechów włoskich. Smacznego

Słodkie okruszki
Popapraniec wg Aleex 216

pieczenia i ostrożnie wymieszać łyżką. 5. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki kokosowe, a do trzeciej mak. 6. Ciasto wkładać do formy o wymiarach 22x37 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, nakładać na przemian łyżką. Powinien powstać nieregularny, trójkolorowy wzór, który „rozmazujemy” wykałaczką, aby powstały esy-floresy. 7. Piec ok. 30 minut(...)cukrem pudrem, stopniowo dodawać ostudzony do temperatury pokojowej budyń. 13. Złożyć ciasto: biszkopt przekroić na dwa jednakowe placki. Nasączyć. 14. Posmarować około 3/4 masy budyniowej i przykryć drugim plackiem, wierzch posmarować resztą masy. 15. Na masę rozłożoną na wierzchu ciasta wyłożyć dżem, rozsmarowując na całej powierzchni (bez boków), po czym posypać płatkami migdałowymi. 16. Przygotować polewę: połamaną na kawałeczki

W mojej kuchni
Pizza ” Gyros „ 179

smaku Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w maszynie do wyrabiania i łączymy wyrabiając z nich gładkie i sprężyste ciasto . Kulę ciasta dzielimy na dwie równe części . Cienko rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia . Odstawiamy na 30 minut do w ciepłe miejsce . W między czasie przygotowujemy farsz . Pierś z kurczaka drobno kroimy , tak samo jak do gyrosa . Mieszamy(...)kurczaka , pokrojonego w plastry korniszona i na końcu cieniutkie krążki z cebuli . Posypujemy tymiankiem , granulowanym czosnkiem . W stawiamy do piekarnika wygrzanego do 250 C . Pieczemy na środkowej półce , do momentu aż brzegi się zrumienią , bez termoobiegu . Trwa to około 10-15 minut . Serwujemy na gorąco , koniecznie z sosem czosnkowym Smacznego ! Artykuł Pizza ” Gyros „ pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Jak zrobić klasyczny domowy jogurt? 279

Uwielbiam naturalne jogurty. Właściwie nie wyobrażam sobie bez nich mojej kuchni. Idealne na śniadanie, jako dodatek do najróżniejszych sosów, dań, a nawet obiadu czy ciast

Słodkie okruszki
Frittata z pieczoną karkówką i szpinakiem 189

Na pierwszy rzut oka szpinak i karkówka, to niekonwencjonalne połączenie. Jednak dostaliśmy od Mamy soczysty, pieczony karczek i postanowiłam go wykorzystać do dzisiejszego śniadania, a że

Ania i Marcin gotują
Chrupiąca czekolada z owocowym sokiem 133

odkryły mnie Do Słodkiego Sentymentu „zapukała” natura pod postacią soków tłoczonych na zimno Sportfood . Wyglądały świetnie, smakowały doskonale, więc wpuściłam do kuchni i postanowiłam przerobić na ciasto Przygotowałam ciasto bez pieczenia , czyli chrupiącą czekoladę z owocowym sokiem, która mnie zachwyciła i mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu Krokant: 1 łyżka masła ½ szklanki cukru 1 szklanka pokrojonych(...)Eliksir miłości 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 32 herbatniki kakaowe petite beurre Sok z połowy pomarańczy Najpierw przygotowuję krokant. Masło rozpuszczam w rondelku i dodaję cukier. Karmelizuję cukier około 20 minut na niewielkim ogniu, aż zrobi się brązowy. Następnie dodaję orzechy i całość mieszam. Krokant wykładam na folię aluminiową i odstawiam do wystygnięcia. Kolejnym krokiem będzie przygotowanie masy czekoladowej. Śmietankę zagotowuję

Słodki sentyment
Tarta z ricottą i świeżymi owocami 194

słoneczną wiosnę! Składniki na ciasto: 230 g mąki pszennej, 25 g cukru pudru, szczypta soli, 140 g zimnego masła, 1 duże jajko, 2 łyżki zimnej wody Mąkę, cukier i sól wsypać do miski, dodać pokrojone masło i dobrze posiekać nożem, albo użyć siekacza do ciasta kruchego. Następnie dodajemy jajko oraz wodę i szybko zagniatami ciasto, które następnie wykładamy na folię(...)godzinie kiedy ciasto jest już schłodzone rozwałkowujemy je na oprószonym mąką blacie i wykładamy formę do tarty ( u nas o średnicy 25 cm). Tak przygotowane ciasto chowamy ponownie do lodówki na 1 godzinę, po tym czasie nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika  do 180 stopni i pieczemy z obciążeniem (na ciasto wykładamy papier do pieczenia i wysypujemy

Plate of Joy
Chlebek dyniowy z marchewką i bakaliami 194

wątpienia słodkie i aromatyczne ciasto. Kawałeczek nikomu nie zaszkodzi. Wszystkim bez wyjątku podniesie poziom cukru we krwi… Chlebek dyniowy Składniki: na podłużną foremkę o 12 cm x 32 cm 300 g pszennej mąki 250 g brązowego cukru 3 jajka 150 ml oleju 200 g puree z dyni, tutaj przepis 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej(...)jajkami, solą, dyniowym puree i olejem. Dodaj pokrojone bakalie i marchewkę. Na koniec wmieszaj mąkę. Wyłóż formę papierem do pieczenia, wlej masę i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika. Piecz przez ok. 75 minut. Patyczek powinien być suchy. Ostudź ciasto i pokrój na kawałki. Chlebek dyniowy jest słodki ale nie przesadnie. Zamiana brązowego cukru na biały powoduje, że ciasto

codojedzenia
Pączki pomarańczowo-rumowe z serka homogenizowanego – najszybsze 233

serek. Całość łączymy miksując na średnich obrotach miksera przez 2-3 minuty. I już! Ciasto powinno mieć konsystencję bardzo gęstego greckiego jogurtu i powoli spływać z łyżki – jeżeli Wasze ciasto wyszło tak gęste jak gęsta śmietana – dodajcie jeszcze trochę mąki. Wszystko zależy od wielkości jajek. Pączki z gęstszego ciasta ładniej ‘puchną’ i są bardziej okrągłe.   W rondlu z grubym(...)niego odrobinę ciasta albo kawałek surowego ziemniaka – powinien zacząć od razu skwierczeć i w ciągu 40 sekund do minuty zrobić się rumiany. Do nakładania ciasta szykujemy sobie dwie łyżki, moczymy je w gorącym tłuszczu żeby ciasto nie przylepiało się do nich i nakładamy porcje ciasta na gorący tłuszcz. Smażymy z każdej strony do zezłocenia, około 6-7 minut na partię

Karo in the Kitchen
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 194

Teraz dzielę zrobione ciasto na 4 części i do każdego dodaję inny barwnik. Wykładam papier do pieczenia TYLKO na spód blachy i wylewam po kolei ubarwione ciasta. Staram się żeby każda warstwa kolorowego ciasta była rozłożona  równomiernie na całą powierzchnię blachy. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 20-30 minut, zależy od piekarnika. Zawsze(...)należy sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto jest już upieczone (gdy będzie suchy patyk). Po skończeniu pieczenia zrzucam ciasto w blaszce na podłogę (wyłożoną np. ściereczkami) z odległości ok 50-60 cm. a następnie wstawiam do otwartego piekarnika do wystygnięcia.  Śmietankę dziele na dwie części, jedna 400 ml a druga 600 ml. Najpierw ubijam 600 ml śmietanki z cukrem

Kuchnia Viki
Kruche ciasto z owocami z lekkim kremem i bezą 144

jasnego 400 gram czarnej porzeczki Beza: 3 białka 125 gram cukru 50 ml wody Wyłożyć papierem tortownicę i wysmarować tłuszczem. Zagnieść ciasto ze składników na kruche ciasto najpierw przesiewając mąkę i dodając zimne pocięte w kostkę masło. Siekać, aż będzie konsystencji mokrego piasku. Dodać żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Od razu wyłożyć nim dno tortownicy(...)zimną wodą). Kiedy krem się studzi nastawić piekarnik na 180 stopni i podpiec ciasto kruche (10-15 minut). Nie powinno się zrumienić tylko lekko podpiec. Ubić pianę z dwóch białek dodać 2 łyżki drobnego cukru pojedynczo. Do zimnego kremu z żółtek dodawać po łyżce bezy. Wyjąc podpieczony spód, wylać krem z żółtek i bezy i rozłożyć równomiernie dowolne owoce. Zapiekać

AZgotuj!
Ciasto 3 BIT 324

popularne ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną. Łatwe do przygotownia i bardzo smaczne.  Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami.  Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 Składniki na formę o wymiarach 20 cm x 30 cm: około 350 g herbatników(...)waniliowego bez cukru (waga 1 paczki - 40 g) 1 kostka miękkie masła (200 g) 1 duże opakowanie śmietany 30% (500 ml) + 2 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki wrzącej wody + 4 łyżeczki żelatyny 3 kostki gorzkiej czekolady Masę kajmakową podgrzać (puszkę wstawić do wody i całość gotować kilka minut). Formę wyłożyć folią przezroczystą bądź papierem do pieczenia

Ugotować
EKSPRESOWE i WILGOTNE CIASTO CZEKOLADOWE 643

niespodziewanych gości. Ciasto w momencie wykładania do formy jest lekko płynne - takie ma być - dzięki temu w czasie pieczenia mocno urośnie, a po upieczeniu będzie lekkie i puszyste.  Najlepiej smakuje z powidłami śliwkowymi i domową bitą śmietaną. SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej 200 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła(...)przygotowanej formy, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35-40 minut, do suchego patyczka.  POLEWA: kawę zaparzamy w 30 ml gorącej wody.  W rondelku zagotowujemy śmietankę z zaparzoną kawą. odstawiamy z ognia, dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy rózgą do połączenia składników w gładką masę. Lekko studzimy i wykładamy na ciasto

cool and minty
Slimaki lubia deszcz 190

wypatrujemy ich na chodniku. Nigdy nie dajemy im sera na pierogi, bo u nas twarog to rarytas. Ale one i tak chetnie pokazuja nam swoje rogi.Gdy zabieralam sie za pieczenie moich slimakow zastanawialam sie czy beda sliczne z rogami czy moze jakies zakalce zamknete w skorupkach. Wyszly takie:Buleczki Chelseacytuje za Ania z "Mojej malej kuchnii"skladniki:nadzienie(...)wyrabiamy do uzyskania miękkiego, lepkiego ciasta. Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut.Smarujemy oliwą stolnicę czy inną powierzchnię na której będziemy wyrabiać ciasto, wykładamy nasze ciasto i wyrabiamy 10 sekund. Kształtujemy gładką kulę. Myjemy i wycieramy naszą miskę z ciasta, smarujemy ją oliwą i przekładamy ciasto do miski na kolejne 10 minut. Jeszcze raz wyrabiamy ciasto na natłuszczonej powierzchni i ukształtowawszy

Przysmaki Karolki