ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:418/1234)

Żytnie guziczki budyniowe 187

Bazarku Smakoszy ) 80g cukru (lub np. ksylitolu) 100g masła/margaryny 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego )bez cukru) 2 żółtka Opcjonalnie:   2 łyżki mleka (jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania; pominęłam)  Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować na grubość (może być grubiej) około 3 mm i za pomocą foremki (u mnie korka(...)każdym okręgu lekko odcisnąć mniejsze kółeczko, a słomką zrobić dziurki "guzika". (Na końcu opisu znajduje się zdjęcie przedstawiające te czynności.) Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w 180 stopniach. Ostudzić

Di gotuje
Drożdżówki z konfiturą gruszkową i jabłkiem 170

ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto uderzyć ręką, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokątny placek o grubości ok. 1 cm. Posmarować gruszkową Owocową Rapsodią St. Dalfour , posypać orzechami i przyprawą korzenną. Zawinąć w rulon. Pokroić na ok 1,5 cm plastry i ułożyć ślimaczki na blasze wyłożonej papierem. Posmarować roztopionym masłem i piec na złoto ok. 12-15 minut w temperaturze(...)stopni. Partnerem wpisu jest dystrybutor Owocowej Rapsodii St. Dalfour Gruszka ,  tradycyjnej francuskiej konfitury słodzonej zagęszczonym sokiem owocowy, bez dodatku barwników i aromatów

Kulinarne Inspiracje
Makowiec zawijany 261

Rozsmarować 1/3 masy makowej na każdym rozwałkowanym placku, 2 cm od każdej krawędzi zostawić bez maku. Zwinąć jak rulon, końcówki podłożyć pod spód. Każdy z makowców przenieść na posmarowany olejem papier do pieczenia, zawinąć w niego dwukrotnie, pozostawiając około 1 cm luzu pomiędzy ciastem a papierem (nie więcej) najlepiej włożyć trzonek od łyżki drewnianej (średnica trzonka około(...)zawinąć z trzonkiem, później łyżkę wyjąć i będzie akurat 1 cm luzu. Makowce ułożyć na dużej blaszce, w sporych odstępach od siebie. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30 – 40 minut, do złotego brązowego koloru (kolor będzie wyraźnie przebijał przez papier). Wyjąć, rozciąć papier od góry, przestudzić. Ciepłe makowce można lukrować lub polewać czekoladą. U mnie jeszcze przed dekoracją

moj przepis na
Proste ciasto cytrynowe. 243

lodówki 1 cytryna ,dobrze wyszorowana ,sparzona Lukier: cukier puder sok z cytryny wrzątek Najpierw ścieramy z cytryny żółtą skórkę ,delikatnie ,bez białej ,gorzkiej części i wyciskamy sok ,mieszamy razem i odstawiamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Miękkie masło ubijamy mikserem z cukrem na jasny krem , dodajemy po jednym jajku i dalej ubijamy .Teraz dajemy połowę(...)mieszamy łyżką do połączenia składników . Dodajemy sok z cytryny ze skórką ,resztę mąki i znów mieszamy do połączenia się całości.Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut ,aż wierzch ładnie się zrumieni .Ciasto odstawiamy do ostygnięcia ,wyjmujemy z foremki i lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem .Smacznego . Składniki muszą mieć

Ladylaura.
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 202

bez ciasta… Sernik na kruchym spodzie z dodatkiem mleka w proszku, połączony z musem jabłkowym i galaretki to prawdziwa kwintesencja jesieni. Zachwyca swoją delikatnością a warstwa jabłkowa tylko dodaje mu smaku. Polecam również na świąteczne okazje dla tych, którzy nie lubią ciast z kremami. Do dekoracji użyłam wspaniałych produktów  Dr.Oetker  które otrzymałam dzięki uprzejmości firmy. Składniki: Ciasto(...)cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 211

płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą jajeczną oraz olejem (miksujemy lub ucieramy - masa jest bardzo gęsta).  Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (23x35), a na wierzchu równomiernie rozłożyć wydrylowane(...)wiśnie.  Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra dół) i podpiec przez 15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Ser zmiksować z cukrem, jajkami, budyniem i proszkiem do pieczenia. Na spód piekarnika wstawić dużą blaszkę wypełnioną wodą (masa serowa nie będzie pękała w trakcie pieczenia).  Masę wyłożyć na podpieczony spód, wstawić do piekarnika

Nie tylko w kuchni
Wytrawna tarta z burakami, botwiną i fetą 345

uznania) przez 10 minut. Przygotuj nadzienie. Buraki obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki. Skrop oliwą, posól i popieprz. Piecz w nagrzanym piekarniku jak wyżej przez 15 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia dodaj pokrojone łodygi bez liści. Ułóż buraki na podpieczonym spodzie na przemian z pokrojoną botwiną, fetą i porem. Posyp tymiankiem i utartym cheddarem. Całość

codojedzenia
Tort bezowy z porzeczkami 253

ciast bezowych polecam również wpis Perfekcyjna beza - to się musi udać! Składniki: Blaty bezowe: 8 białek 400 g cukru 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z blach narysować ołówkiem dwa okręgi o średnicy ok. 20 cm. Papier przewrócić na drugą stronę by ołówek nie odcisnął się potem na bezie(...)Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści – trwa to kilkanaście minut. W masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Wlać sok z cytryny, zmiksować. Piekarnik rozgrzać do 90 ° C z termoobiegiem. Masę bezową podzielić na cztery równe części i wyłożyć równomiernie w narysowanych okręgach. Piec obie blachy jednocześnie przez

maniapieczenia
Drożdżówki z białym serem 161

łyżki cukru na ciasto: 340 g maki tortowej 40 g masła 2 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli na nadzienie: 500 g twarogu 1 jajko 2 łyżki cukru waniliowego Przygotowujemy rozczyn i odstawiamy go na około 15 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe składniki i wyrośnięty rozczyn i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy w duży prostokąt(...)pośrodku układamy nadzienie. Zakładamy górną część ciasta, a potem dolną. Kroimy na 10-12 równych części i każdą z nich skręcamy w połowie (ciężko to opisać więc wszystkie kroki staraliśmy się pokazać na schematycznym rysunku poniżej). Układamy na wyłożonej papierem blasze, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu posypujemy

Marder&Marder Manufacture
Placki z jabłkami i serem twarogowym 165

wodę (proporcja 2:1). Ciasto powinno być gęstsze, niż naleśnikowe. Energicznie mieszamy przez około 3-5 minut. Dolewamy olej. Kiedy ciasto nie będzie miało grudek, dodajemy ser i ponownie mieszamy na jednolita masę.  Rozrobione ciasto odstawiamy na ok 15 minut. W międzyczasie obieramy jabłka i kroimy je na drobne kawałki. Dodajemy owoce do ciasta i mieszamy. Smażymy na rozgrzanej(...)patelni do zarumienienia.  Dobrze smakują smażone bez tłuszczu na ceramicznej patelni. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

ChilliJemy
Ciasto Kubuś 231

cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Pół szklanki soku

e-PrzepisyKulinarne
Tort bezowy kokosowo-kawowy 345

Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z blach narysować ołówkiem dwa okręgi o średnicy ok. 20 cm. Najprościej obrysować okrągłą tortownicę o podanej średnicy. Papier przewrócić na drugą stronę by ołówek nie odcisnął się potem na bezie(...)Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści – trwa to kilka minut. W masie nie powinno być żadnych grudek cukru. Wlać sok z cytryny, zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać masę łyżką.   Piekarnik rozgrzać do 90 ° C z termoobiegiem. Masę bezową podzielić na cztery równe części i wyłożyć równomiernie

maniapieczenia
Kruche ciastka maślane z M&M’s 188

pieczenia.następnie ciasto zagniatamy na elastyczną i jednolitą kulę. Zawijamy w folię spożywcząi wsadzamy na godzinę do lodówki. Później ciasto rozwałkujemy na placek o grubości około 0,5 cm i wykrawamy foremkami dowolne kształty. U mnie głównie serca. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierom do pieczenia przez przez około 15- 20 minut w 180 stopniach

Bon Appetit Małgorzaty
z żurawiną babka z kisieli wiśniowych... 187

opakowań kisiel wiśniowy bez cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram suszona żurawina Royal Brand, - lukier i posypka pianę z białek ubić na sztywnożółtka, cukier, miękki tłuszcz utrzeć w robocie lub mikserem na kogel-mogelkisiele, mąkę, proszek do pieczenia wymieszać w misce i wsypywać porcjami do żółtek ucierając na gładkie, gęste ciasto, dodać żurawinę suszoną(...)koniec dodać do ciasta pianę i wymieszać delikatnie łyżkąforma silikonowa z kominkiem średnica 24cm - do formy przełożyć ciasto i wyrównać wierzchpiec około 40-45 minut w 200C - po ostudzeniu wyjąć z formy my lubimy lukier nie za gęsty i taki też robię: cukier puder + sok z cytryny + śmietana gęsta - składniki w odpowiedniej ilości wymieszać i polać ciasto i posypać kolorową

W Mojej Kuchni Lubię
Dietetyczny jabłecznik z ryżem i musem bananowym! 246

dodaj słodziki. 2. Gorący ryż wyłóż na tortownicę (wyłożoną papierem do pieczenia) 3. Jabłka obierz i upraż z dodatkiem słodzika lub miodu. Dodaj suszoną żurawinę. Wyłóż na ryż. 4. Banany zmiksuj z białkami, jogurtem i żółtkiem za pomocą blenderem. Masę wyłóż na jabłka. 5. Ciasto pieczemy 30 minut w nagrzanym piecu. Pyszne! Buziaki

SMYKWKUCHNI