ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:422/1234)

Ciasto Popapraniec 394

mnie cytrynowa) Przygotowanie: Ciasto: Białka ubić na sztywno, następnie dodać po jednym żółtku i powoli wlać olej. Mąkę wymieszać z cukrem, z proszkiem do pieczenia, kakao i wiórkami koksowymi. Stopniowo dodawać do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec w 180 stopniach 25-30 minut do tzw. "suchego patyczka". Ciasto wystudzić

Fabryka pomysłów
Ciasto kubuś 251

sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia  i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. masa kubusiowa: 3/4 Kubusia gotujemy, do pozostałej części soczku wsypujemy budynie i cukier. Gdy Kubuś

Aga w kuchni
CIASTO BUDYNIOWO JABŁKOWE POD BEZĄ 281

jabłek cynamon Beza 3 białka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru WYKONANIE Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, proszek do pieczenia śmietanę, wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Następnie ciasto rozwałkować. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód blachy. Ciepłym budyniem zalać ciasto, na nim ułożyć(...)obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka i posypać cynamonem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50-60 minut. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier oraz mąkę ziemniaczaną i ubijać jeszcze około 2-3 minuty. Na 15 przed końcem pieczenia na jabłka wyłożyć beze i piec aż się zarumieni. Ciasto po upieczeniu zostawić

RAROSSA
Ciasteczka Bałwanki przekładane kremem śmietankowym 236

przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać szczyptę soli i masło, posiekać nożem. Następnie dodać jajko, mak, nasiona wanilii oraz skórkę startą z cytryny. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować, foremką w kształcie bałwanka wycinać ciasteczka. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem(...)poręczna. Poza tym jest mocna, dzięki czemu nie zmienia kształtu podczas wycinania ciastek. Nadaje ciastkom bardzo ładny i równy kształt. Dodatkowo foremkę można łatwo i sprawnie wyczyścić, bo ciasto bez problemu odchodzi od foremki. Jestem z niej naprawdę bardzo zadowolona

Z miłości do słodkości
Tort z kaszą manną 231

wycinamy krążek takiej wielkości, jaki ma być tort.   Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 st. C z termoobiegiem na ok. 5-7 minut ( do zrumienienia).   W taki sam sposób pieczemy kolejno wszystkie placki.   Jeden z placków, najmniej udany łamiemy i wałkujemy na drobną kruszonkę(...)ostatniego placka, na który wykładamy tylko krem, bez podkładu z dżemu.   Całość obsmarowujemy kremem.Wyrównujemy.Obsypujemy kruszonką.Dekorujemy według uznania.Można użyć suszonych moreli, żurawiny, rodzynek,itp.   Wstawiamy do lodówki i zapominamy o jego istnieniu na co najmniej 24 godziny, ale...po tym czasie...ciasto zmięknie...zmieszają się smaki...a potem nie można

Maminek kulinarny
Olej rzepakowy w dietetycznym TORCIE kakaowym z soczewicy i ryżu :) 139

końcu! Zrobiłam ciasto z soczewicy, które już dawno miałam w planach, a to dzięki odbywającemu się obecnie konkursowi „BLOGERZY ODKRYWAJĄ WALORY OLEJU RZEPAKOWEGO”. Wiecie o nim? Bierzecie udział? Główna nagroda jest moim, a także mojej Mamy wielkim marzeniem. Nie ukrywam, że taki sprzęt, jak KitchenAid Artistan bardzo by się przydał w naszej skromnej kuchni :) Od razu poszerzyłby się zakres możliwości(...)minutach gotowania, natomiast ryż po 35 minutach. Ostudzamy. Banana i jabłka z miodem blendujemy na mus. To samo z orzechami, jeżeli mamy w całości. Ostudzoną soczewicę i ryż również blendujemy na średnio gładką masę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemu, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik mocno nagrzewamy w 180*, gdzie ciasto będziemy piekli

Zdrowie na języku :P
Przepis #168 Torcik Princessa - bez białego cukru i mąki 164

takie bardzo kokosowe? Przyznam, że kiedyś bardzo je lubiłam. Będąc ostatnio na zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje(...)formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie  wyciągamy i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt dzielimy na pół.  Masa  Serek mascarpone miksujemy z miodem. Pod koniec dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. 2/3 masy wykładamy na jeden krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Pozostałą masą smarujemy brzegi i wierzch ciasta. Następnie wierzch posypujemy posiekanym

Health-Fit-Life
Sernik chałwowy z espresso i musem truskawkowym 261

SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (zmielonego) 4 jajka 300 g chałwy 1/2 szklanki espresso 2 łyżki (płaskie) mąki ziemniaczanej aromat waniliowy 10 g proszku do pieczenia

ClauditteMissCooking
szybkie, smaczne, łatwe crumble z wiśniami, pomarańczami, jabłkiem i posypkami... 181

Składniki: wiśnie bez pestek 1 szklanka, pomarańcza 2 sztuki, jabłka 1 sztuka, cukier 2 łyżki, cynamon 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, mąka tortowa 15 dag, cukier 6 łyżek, sól - szczypta, masło 8 dag, posypka Decorada Delecta kuleczki zbożowe czekoladowe - 2 łyżki, posypka Decorada Delecta maczek mango 2 łyżki, posypka Decorada Delecta kuleczki zbożowe w różowej skorupce 2 łyżki(...)masłem i posypana tartą bułką, na dno wsypać równomiernie owoce na owoce rozsypać kruszonkę i piec w 200 C, termoobieg około 20-25 minut crumble zostawić do wystudzenia w blaszce, cukier puder 3 łyżki wymieszać z ciut mlekiem na nie za gęsty lukier , polać ciasto i posypać posypkami Decorada Delecta, zostawić do stężenia lukru - deser jest smaczny, kruchy i soczyście

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami 188

wymieszać, sprawdzić czy mleko nie jest za ciepłe (palcem), jeżeli nie, to dodać drożdże, wymieszać. Dodać do mąki, wyrobić, ciasto ma być gładkie, elastyczne, lśniące. Ja wyrabiam robotem, z hakiem do drożdżowego, około 10 min. na średniej prędkości. Gotowe ciasto przykryć folią spożywczą, odstawić w ciepłe miejsce do podwójnie objętości. Ja zawsze wkładam do piekarnika rozgrzanego(...)więcej niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po 45 minutach jest już wyrośnięte. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-45 min. do suchego patyczka (ostatnie 15 min pod folią aluminiową, aby rabarbar się nie spalił). Ciasto wyjąc, odstawić na kratce do wystudzenia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Drożdżowa tarta z rabarbarem i jagodami

moj przepis na
Domowe nachosy – przepis 335

fakt , może nieco pracochłonny ale bez przesady – są gorsze przepisy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Przepis jest troszkę na oko , bo ciężko go uszczegółowić , jednak biorąc pod uwagę ,że większość ludzi ma, lub miało do czynienia z naleśnikami i ciastem naleśnikowym , więc zna podstawy ( to bardzo podobna gęstość ciasta ) . Warto poświęcić odrobinę czasu(...)przypiekać miejscowo , ale jeszcze zanim zrobią się brązowe ( jest to czas około 6-7 minut ) . Zostawiamy do wystygnięcia rozłożone na papierowym ręczniku lub na pergaminie na którym się piekły . Po wystudzeniu powinny być chrupiące , jeśli wyciągnęliście je zbyt wcześnie i są lekko miękkie , to bez problemu można proces pieczenia powtórzyć , tylko z krótszym czasem . Polecam , doskonale smakują podane

Ogrodnik w podróży
Ptasie mleczko na biszkopcie 187

przez sitko, połączyć z proszkiem do pieczenia. Żółtka wymieszać łyżką tak aby połączyły się w jednolitą całość. Do ubitych białek dodawać naprzemiennie małe ilości raz mąki raz żołtek, mieszając delikatnie łyżką. Ciasto wylać na formę do pieczenia uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 30 minut. Masa : Śmietanę kremówkę ubić na półsztywno(...)sztywnej masy dodać pokrojone w mniejsze kawałki czekoladki ptasie mleczko. Wymieszać. Złożenie ciasta : Biszkopt przekroić wzdłuż. Na spód nałożyć masę, przykryć drugą połówką ciasta. Po górze możemy ciasto polać czekoladą. Ptasie mleczko na biszkopcie O czym warto pamiętać przygotowując ciasto ptasie mleczko. Forma do pieczenia, której użyłam była prostokątna i miała wymiary 21 na 31 centymetrów. Ja skusiłam się

mecooks
Gryczana pizza z patelni 150

chyba, że takiej prawdziwej w pizzerii w Neapolu… ;) Uwielbiam za to różne wariacje na jej temat, które nie tylko świetnie smakują ale przy okazji są dużo zdrowszą wersją, bez białej mąki czy tony sera. Eksperymentowałam już z bardzo różnymi wersjami spodów do pizzy i opcjami przygotowania – czy to w piekarniku czy na patelni. Może przygotuję kiedyś wpis poświęcony wszystkim(...)PIZZA Z PATELNI Czas wykonania 15 minut Składniki na jedną porcję 40 g mąki gryczanej Jajko Około pół szklanki wody Dodatki Pasta warzywna (jako sos na spód) Papryka Pomidor Ogórek konserwowy Kukurydza Feta Zioła Jajko wymieszać dokładnie z mąką i wodą, doprawić ziołami Przygotowane ciasto wylać na rozgrzaną patelnię (ja smażę na teflonowej bez dodatku tłuszczu) Smażyć pod przykryciem

HealthyCreations
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i migdałową kruszonką 144

roku przeciągam pieczenie ciasta ze śliwkami. Takie ciasto nieodzownie kojarzy mi się z końcem lata. Spieramy się o to z M. On tłumaczy mi zawsze, że lato jest do 23.09. Ale co tam kalendarz. Ja wiem swoje. Jesień u mnie zaczyna się kiedy z piekarnika czuć aromat ciasta ze śliwkami. Mam nadzieję, że jesień będzie złota jak ta kruszonka(...)masło. Do mąki z masłem dodać pozostałe składniki. Wyrobić elastyczne ciasto. Odłożyć do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto odpowietrzyć uderzając i jeszcze raz szybko zagnieść. Ciasto rozciągnąć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście poukładać połówki śliwek (skórką do dołu). Odstawić na 20 minut. Na ciasto rozkruszyć kruszonkę. Piec w 180C przez 50 minut. Smacznego

Pełny talerz