ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:402/1234)

Malinowa mgiełka 173

oraz makiem i wszystko delikatnie mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy – użyłam blaszki o wymiarach 25×35 cm *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy około 30 minut – do suchego patyczka *** *** Następnie wykonujemy masę malinową : mrożone maliny przekładamy do rondelka, zalewamy szklanką wody, dodajemy pół szklanki(...)woreczka w którym robimy małą dziurkę. Masę wylewamy na wierzch ciasta tworząc szlaczek *** *** Następnie małym patyczkiem przeciągamy w poprzek po wierzchu tworząc wzorek *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Rolada bezowa z bitą śmietaną! 142

Przepyszna rolada z bezy kokosowej z bitą śmietaną i ananasem!  Smakuje jak puszek, nieziemska!  Składniki: beza kokosowa: - 3 białka - 75 g wiórków kokosowych - 90

SMYKWKUCHNI
{Bez)grzeszne śniadanie: Babeczki z batatów 142

wyrabiania ciasta i przełóż na nie batatowe ciasto. Rozpłaszcz rękami na dość cienki kwadrat, grubości około centymetra. Następnie posyp ciasto z wierzchu delikatnie mąką i złóż na połowę (jeśli ciasto jest mocno wilgotne podsyp większą ilością mąki). Przyklep ciasto rękami, lekko naciskając, posyp delikatnie mąką i znowu złóż na połowę. Powtórz jeszcze raz czynność. Następnie rozciągnij/rozklep ciasto rękami(...)okrągłe ciasteczka i przekładaj do płytkiej formy do pieczenia, albo na blaszkę z piekarnika. Z pozostałego ciasta uformuj kulę, rozpłaszcz na 2-centymetrowy placek i znowu wytnij kółka szklanką. Powtarzaj czynność aż zużyjesz całe ciasto. Krok 5 Krążki z ciasta wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-35 minut. Czas zależy od grubości krążków. Po pół godzinie

Niedzielny kucharz
Tort z truskawkami - urodzinowy 389

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba korzystać z dobrodziejstw truskawek! Torcik idealny na domowe uroczystości. Przygotowany z zawsze udającym się biszkoptem, bez proszku do pieczenia i kremowym mascarpone. A do tego dzisiejszy urodzinowy:-) Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 kopiatych łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem: 250 ml śmietany(...)dosypujemy do jajek, mieszamy silikonową lub drewnianą szpatułką. Masę przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 160*C przez ok. 40 minut (do tzw. Suchego patyczka). Zaraz po upieczeniu wyjmujemy ciasto i z blaszką zrzucamy na podłogę (z wysokości około 50 cm). Wstawiamy do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach

VioletoweKucharzenie
CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI W 10 MINUT 243

uwielbiacie takie szybkie ciasta! Bardzo szybkie ciasta! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne ciasto czekoladowe, do zrobienia dosłownie w 10 minut. Potrzebne tylko kilka składników i gotowe! Ja dodałam śliwki, bo mamy na nie sezon – Wy, jeśli ich nie macie śmiało możecie zrobić bez dodatków, albo z innymi ulubionymi owocami. Będzie równie pyszne! Sprawdziłam! I daję sobie(...)SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) * mąka pszenna – 3,5 szkl * jajko – 3 szt * masło – 200 g * cukier – 1,5 szkl * mleko – 1 szkl * proszek do pieczenia -1 łyżeczka * soda – 1 łyżeczka * kakao – 4 pełne łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z jajkami i cukrem. Dodajemy mąkę, mleko, sodę, proszek do pieczenia i kakao

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 173

proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, zimne masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części 60% i 40%. Tą mniejszą część wkładamy do zamrażarki, a tą większą wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. 2. W międzyczasie

kruche babeczki
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 171

masła lub margaryny CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 jajko -200g miękkiego  masła lub margaryny -1 łyżka cukru pudru -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% DODATKOWO -1 galaretka truskawkowa -400 ml wrzątku -300g truskawek Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy gładkie ciasto.  Wkładamy(...)woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem. Ciasto wałkujemy cienko, wycinamy koła, i wylepiamy foremkę. Babeczki pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Studzimy. KREM Do garnka dajemy mleko, budynie, cukier,żółtka i mieszamy trzepaczką, nastepnie stawiamy na gazie i mieszamy do zagotowania i zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. W misce ucieramy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
sernik "witaminka" z bezą 193

ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C, włączyć funkcję pary (jeśli nie mamy to na dnie ustawić miseczkę z wodą) i piec około półtorej godziny. Po upieczeniu wystudzić w otwartym piekarniku.  Przygotować bezę: białka ubić na sztywno najpierw same a następnie dosypywać cukier. Na końcu dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Papier do pieczenia uciąć(...)wymiar blaszki i wyłożyć pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 5 minut. Następnie zmniejszyć grzanie do 100*C i suszyć półtorej godziny.  W szklance soku rozrobić budynie, mąki, żółtka i cukier. Resztę soku zagotować, wlać rozrobione budynie i ugotować. Kiedy zgęstnieje dodać masło i na wolnym ogniu mieszać aż budyń całkowicie je wchłonie. Gorącą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini keksy – babeczki keksowe 240

cukier puder do oprószenia babeczek *można dodać ciut więcej, ale nam taka ilość najbardziej odpowiada Przygotowanie: Piekarniki rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru i mieszamy składniki łyżką. Do drugiej miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, olej i mieszamy składniki (używam widelca). Następnie do suchych składników(...)mieszamy całość łyżką tylko do połączenia. Wsypujemy naszą mieszankę keksową, krótko mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do tzw. suchego patyczka (około 20 minut, czas pieczenia uzależniony od piekarnika). Gdy babeczki ostygną można je oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego

Słodkie okruszki
Wiśnie pod orkiszowo - jogurtową kołderką 108

wiśnie. Deser, który z ich udziałem przygotowałem, najlepiej smakuje na gorąco. Na zimno nie smakowałem :) Składniki : - około 500 g mrożonych wiśni bez pestek, - 2 - 3 łyżki cukru. Ciasto : - 3/4 szklanki mąki orkiszowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki cukru pudru, - 200 ml jogurtu naturalnego, - 1 łyżka roztopionego masła, - cynamon starty na wierzch. Wykonanie(...)Wiśnie zasypać cukrem i lekko podgrzać. Razem z sokiem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wszystkie składniki ciasta oprócz cynamonu wymieszać na gładko i wyłożyć na wiśnie. Wierzch posypać lekko cynamonem. Całość zapiekać w temperaturze około 180 stopni przez około 35 - 40 minut, do lekkiego zbrązowienia. Smacznego

Przepisy Mikołaja
Bułki z mąką owsianą 115

pieczenia nie pękały w nieoczekiwanych miejscach Smarujemy wierzch jajkiem i posypujemy makiem . Piekarnik rozgrzewamy do 220 C , grzałki góra i dół bez termoobiegu . Do tak wygrzanego wkładamy bułki i pieczemy około 15 – 20 minut w zależności od wielkości bułek . Generalnie zawsze są gotowe jeśli zrobią się złociste z wierzchu . Wyciągamy , odstawiamy do wystudzenia . Gotowe , serwujcie jak wystygną

Ogrodnik w podróży
Domowe napoleonki 194

ciasta francuskiego (na maśle) 1 budyń waniliowy w proszku Oetkera (37 g) 500 ml mleka 200 g masła 2+2 łyżki cukru/ksylitolu 2 łyżki alkoholu - opcjonalnie dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: ciasto francuskie rozwinąć, pozostawiając je na papierze i nieco ocieplić. Przeciąć na 2 równej wielkości części i gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 200* C 15-20 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Serniczki kawowo- pomarańczowe 145

dodajemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Kroimy na trzy części. Foremką wycinamy kształty odpowiednie do formy bankietowej .   Składniki na masę serkową:  serek

Domowe ciasta
WEGAŃSKIE PIERNICZKI BEZ GLUTENU I CUKRU 156

dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy olej i mus. Zagniatamy ciasto (można dolać trochę ciepłej wody, jeśli ciasto jest zbyt suche i mało plastyczne). Odrywamy po kawałku i rozgniatamy/rozwałkowujemy na grubość 5 mm, a następnie wykrawamy wybrany kształt. Czynimy tak do wykorzystania całego ciasta. Pieczemy rozłożone na blasze przez 15 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg). Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
DELIKATNA SZARLOTKA Z MIGDAŁOWĄ POSYPKĄ 235

kruszonka. Dodajemy jajko i zagniatamy gładkie ciasto.  Formujemy kulę, lekko spłaszczamy i oprószamy mąką.  Wkładamy pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozwałkowujemy na wielkość formy. Odklejamy wierzchnią folię i przenosimy ciasto na papier do pieczenia (spodem do góry), odklejamy folię.  Dziurkujemy widelcem, wstawiamy do piekarnika i podpiekamy około 15 minut do lekkiego zrumienienia. Wyjmujemy z piekarnika

cool and minty