ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:110/892)

KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 167

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)trzeba go przekłuwać. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Studzimy. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki kroimy na ćwiartki, a maliny i borówki pozostawiamy w całości. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Następnie dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Do wystudzonej, lekko tężejącej galaretki dodajemy 2-3 łyżki powstałej masy

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 167

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)trzeba go przekłuwać. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Studzimy. Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Truskawki kroimy na ćwiartki, a maliny i borówki pozostawiamy w całości. Zimną śmietankę kremówkę ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Następnie dodajemy porcjami serek mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Do wystudzonej, lekko tężejącej galaretki dodajemy 2-3 łyżki powstałej masy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym 170

Składniki: 200 g makaronu (u mnie tagliatelle, ale można też użyć innego, np. spaghetti) ok. 270 g filetu z łososia pół pęczka koperku pół średniej cytryny 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym: Makaron ugotować al dente (półtwardo(...)Kolejno pozbawić go skóry (o ile jest ze skórą) i pokroić w kostkę o boku ok. 1,5 – 2 cm. Na dużej patelni, na małym ogniu podgrzać śmietankę kremówkę. Cytrynę dokładnie umyć, a następnie zetrzeć skórkę z jej połowy i wrzucić do gotującej się śmietanki. Gotować przez ok. 2-3 minuty (co jakiś czas mieszając) aż sos delikatnie zgęstnieje

Kulinarne Przeboje
Sernik z mlekiem w proszku 140

łyżeczka kakao Masa serowa: 1 kg sera twarogowego 5 jajek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 1,5 szklanki mleka w proszku 150 ml śmietany kremówki  Dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady   Spód: Herbatniki bardzo drobno pokruszyć (najlepiej za pomocą blendera), dodać kakao i wymieszać dokładnie z masłem. Blachę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia(...)puszystą i jasną masę. Następnie dodać partiami ser i wymieszać. Budynie wymieszać z mąką i mlekiem w proszku. Suche składniki partiami wsypywać do masy serowej na przemian ze śmietaną kremówką. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Całość przelać na podpieczony wcześniej spód i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec przez około 1,5 godziny

My simple kitchen
Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną 334

łyżka masła 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 łyżka mąki pszennej pęczek koperku 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na młodą kapustę duszoną ze śmietaną i koperkiem: Młodą kapustę należy najpierw obrać z brzydkich, zewnętrznych liści, a następnie dokładnie ją umyć(...)nieapetycznej papki. Co jakiś czas przemieszać kapustę, by równo się dusiła w wodzie (bulionie). Na koniec dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Śmietankę kremówkę wymieszać z łyżką mąki pszennej, tak by uzyskać jednolitą konsystencję (najłatwiej będzie wymieszać za pomocą rózgi kuchennej). Następnie przelać to do garnka z kapustą i szybko wymieszać, by nie powstały

Kulinarne Przeboje
Ciasto Jajko sadzone 136

wody (do ponczu) Ciasto Jajko sadzone – Składniki na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie z wiaderka) 2 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody 330 ml śmietany kremówki 30 % lub 36%, schłodzonej 6 czubatych łyżek cukru pudru (lub więcej do smaku) – ok. 150 g Ciasto Jajko sadzone – Dodatkowe składniki: 1 galaretka winogronowa (przezroczysta) 150 ml gorącej(...)ostudzenia. Następnie w misie miksera zmiksować ze sobą twaróg sernikowy z ostudzonymi galaretkami cytrynowymi i cukrem pudrem. Kolejno wmieszać do masy ubitą na sztywno (w osobnej misie) śmietankę kremówkę – najlepiej za pomocą szpatułki i tylko do czasu połączenia się składników. Przygotować blaszkę o wymiarach 23 x 28 cm. Wyłożyć ją folią spożywczą, a następnie na jej dnie poukładać biszkopty

Kulinarne Przeboje
Puszysty sernik waniliowy 104

sprawdzą się tutaj najlepiej :) Tortownica 24 cm Składniki: Spód: 200 g herbatników (u mnie pełnoziarniste) 70 g roztopionego masła Masa serowa: 1 kg sera na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 jajek 250 g cukru 2 łyżki mąki 1 budyń waniliowy miąższ z 1 laski wanilii Spód: Herbatniki miksujemy aż powstanie żwirek. Łączymy je z roztopionym masłem. Dno tortownicy wykładamy(...)dłonią). Spód podpiekamy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni i studzimy. Obniżamy temperaturę do 160 stopni i przygotowujemy masę serową. Masa serowa: Do miski przekładamy twaróg, wlewamy śmietanę kremówkę i krótko miksujemy. Następnie dodajemy miąższ z 1 laski wanilii, rozkłócone jaja i cukier. Miksujemy na małych obrotach, niezbyt długo, tylko do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy przesianą

My simple kitchen
Deser Malinowa chmurka 20673

warstwę malinową: 1 opakowanie galaretki malinowej (ew. wiśniowej lub truskawkowej) 450 ml gorącej wody ok. 200 g malin (świeżych lub mrożonych) Składniki na warstwę śmietankową: 200 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru Składniki na bezy***: 1 białko jajka 60 g cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 3-4 krople soku z cytryny(...)suchą patelnię wrzucić migdały i prażyć je na najmniejszym płomieniu przez parę minut (aż lekko się zezłocą). Ściągnąć je z patelni i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywno na najwyższych obrotach, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Gdy składniki się połączą zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodawać po łyżce mascarpone – również miksować tylko

Kulinarne Przeboje
Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym 337

sosie chrzanowym – Składniki: 5 surowych białych kiełbasek – ok. 500 g 1 duża cebula – ok. 180 g 2 czubate łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18% pół szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 czubate łyżeczki chrzanu ze słoika (lub trochę więcej jeśli lubicie ostrzejsze smaki) 1 łyżka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 2 czubate łyżeczki łyżki suszonego majeranku(...)białą kiełbasę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (góra-dół) i zapiekać przez 20 minut. Gęstą kwaśną śmietanę 18% wymieszać ze śmietanką kremówką oraz chrzanem. Dodać suszony majeranek i ponownie wymieszać, by uzyskać jednolity sos. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju, dodać cebulę, delikatnie

Kulinarne Przeboje
Zupa krem z kalafiora 116

odcedzonego od mięsa i warzyw) – lub więcej jeśli wolicie mniej gęste zupy 500 g ziemniaków 1 średnia cebula – ok. 90 g 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku pęczek koperku lub grzanki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na zupę krem z kalafiora: Do wykonania tej zupy możesz(...)dużym ogniu przez ok. 10-15 minut aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić garnek z palnika. Zmiksować zupę za pomocą blendera (najlepiej ręcznego) na gładki krem. Dodać śmietankę kremówkę i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę przelać do talerzy, oprószyć świeżo posiekanym koperkiem lub podawać z grzankami. Smacznego! UWAGA! Ja osobiście uwielbiam gęste zupy i ta właśnie taka

Kulinarne Przeboje
Tort Tiramisu z malinami 248

wykonania: 1 h   Ilość porcji: 8 -12 kawałków Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 filiżanka kawy 2 łyżeczki cukru Masa: 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 500 g serka mascarpone 2 usztywniacze do śmietany 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 200 g malin (u mnie mrożone) 2-3 łyżki kakao(...)dodatkowo domowym pudrem z malin, aby uzyskać ciekawe połączenie kolorystyczne. Tort schłodzić. Krok po kroku przepis na tort Tiramisu z malinami 1. Ubić śmietanę kremówkę 2. Dodać mascarpone 3. Wlać kieliszek alkohol 4. Biszkopty nasączyć kawą i ułożyć na blaszce 5. Wyłożyć na biszkopty pierwszą część masy 6. Ułożyć maliny 7. Wyłożyć kolejną część masy

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Filadelfia bez pieczenia 3036

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Filadelfia – Składniki: Składnik na spód: 285 g sucharków bez cukru 350 g kremu kakaowo-orzechowego (np. Nutella) Składniki- masa serowa: 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36 % 300 g twarogu minimum 3-krotnie mielonego (u mnie sernikowy z wiaderka) 250 g sera mascarpone 100 g cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 75 ml gorącej, przegotowanej wody(...)Żelatynę zalać gorącą, przegotowaną wodą i mieszać do czasu aż dokładnie się rozpuści. Odstawić na bok do ostudzenia (ale powinna nadal pozostać płynna). Następnie do misy miksera wrzucić śmietankę kremówkę i ubić ją na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz cukier wanilinowy, a następnie stopniowo, łyżka po łyżce wymieszane ze sobą – twaróg sernikowy oraz mascarpone (przed dodawaniem

Kulinarne Przeboje
tort z gruszkami 165

amaretto 150 ml wody wykonanie: Składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem do przełożenia: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g masy kajmakowej, schłodzonej 200 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej dodatkowo: ok. 400 g gruszek z syropu ( przepis ), osuszonych wykonanie: Serek mascarpone, śmietankę oraz masę kajmakową miksujemy na gładki krem, który po ubiciu nie powinien spływać po łyżce. Odkładamy(...)łyżki kremu na pokrycie wierzchu trzeciego blatu. Gruszki kroimy w kostkę. składniki na obłożenie tortu: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 2 gruszki, świeże cukier kryształ złote perełki wykonanie: Serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder miksujemy na gładki krem. Gruszki kroimy na cieniutkie plasterki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki bazyliowe z warzywami i mozzarellą 133

mleka 300 ml wody 1,5-2 szklanki mąki szczypta soli spora garść liści bazylii Farsz: opakowanie warzyw na patelnię z suszonymi pomidorami Hortex 200 ml śmietany kremówki 2 jajka sól, pieprz 1 kulka mozzarelli Sos jogurtowo-koperkowy: 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka majonezu 1 ząbek czosnku mały pęczek koperku sól, pieprz, cukier Naleśniki : Do miski wbić jaja, roztrzepać(...)usmażyć naleśniki. Farsz : Warzywa na patelnię przygotować według opisu na opakowaniu. Pod koniec smażenia posypać je załączoną do środka przyprawą. Zdjąć z ognia i przestudzić. Jajka wymieszać ze śmietaną kremówką i doprawić je solą oraz pieprzem. Naleśniki ułożyć w formie do muffinek (wcześniej wysmarować ją olejem) tworząc z wyglądu koszyczki. Jeśli naleśniki są zbyt duże możecie zmniejszyć ich średnicę. Wystarczy

My simple kitchen
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 142

mąki  70 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Krem śmietanowo-cytrynowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru skórka i sok z 1 dużej cytryny Dodatkowo: wiórki białej czekolady cukrowe perełki Babeczki: Szpinak rozmrażamy i porządnie odciskamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski, wlewamy(...)minut. Studzimy. Jeśli na babeczkach powstaną tzw. "górki", możemy je delikatnie ściąć za pomocą noża, aby krem równo do nich przywarł. Krem śmietanowo - cytrynowy: Do miski wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy aż składniki się połączą. Wówczas dodajemy skórkę startą z cytryny i nadal miksujemy, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Na samym końcu wlewamy sok z cytryny

My simple kitchen