ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:101/892)

Czekoladowe Naleśniki z Bitą Śmietaną i Bananem 24579

Ciasto: 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru pudru (można dodać - ja nie dodawałam) DODATKOWO: 200 ml śmietanki kremówki (30 - 36%) 1 łyżka cukru pudru 2 banany  Wykonanie: Mąkę, jajko, mleko, kakao,olej i ewentualną łyżeczkę cukru pudru miksujemy w misce na jednolite ciasto naleśnikowe. Patelnię rozgrzewamy(...)natłuszczamy odrobiną oleju i smażymy naleśniki. W między czasie kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy ubitą kremówkę, na którą układamy kilka plasterków banana i zwijamy w rulon. Po wierzchu posypujemy odrobiną cukru pudru. To naprawdę 5 minut! :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Spaghetti a`la Carbonarra z Tuńczykiem 232

Italiana Spaghetti Czanieckie Makarony) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 puszka tuńczyka w oleju 60 ml (1/4 szklanki) śmietanki kremówki 30% 2 żółtka 4 łyżki startego parmezanu lub sera grana padano Wykonanie:Siekamy natkę pietruszki, czosnek kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy czosnek, a pod koniec smażenia dodajemy(...)pietruszkę. W między czasie wstawiamy wodę na makaron. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Do miseczki wlewamy śmietankę kremówkę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, ale musimy zostawić sobie około 5  łyżek wody, którą wlewamy do miseczki z kremówką i żółtkami. Odcedzony makaron z powrotem wkładamy do garnka, który stawiamy na bardzo małym

Blondynka Gotuje
Tort Makowy z Kremem z Białej Czekolady 293

łyżki rumu Opcjonalnie: gorzka czekolada na dekorację kwaśny dżem, np. morelowy przyprawa do kawy i deserów KAMIS Krem z białej czekolady: 300 g białej czekolady, posiekanej 400 ml śmietany kremówki 36% Śmietankę kremówkę wlewamy do garnuszka i doprowadzamy do wrzenia, po tym czasie zestawiamy z palnika i wrzucamy posiekana białą czekoladę i odstawiamy na chwilkę. następnie mieszamy do rozpuszczenia czekolady(...)godzin. Schłodzoną mieszankę śmietanowo - czekoladową wyciągamy z lodówki i ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Nie ubijamy zbyt długo, żeby krem się nie zważył. Ubijamy podobnie jak ubijamy samą kremówkę. Wykonanie: Na paterę układamy pierwszy biszkoptowy blat, który nasączamy 1/3 ponczu. Na blacie rozsmarowujemy część kremu, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, który również ponczujemy, następnie smarujemy kremem i przykrywamy trzecim blatem. Cały

Blondynka Gotuje
Panna cotta z limonką 158

Miałam wielką ochotę na mały deserek i znalazłam ciekawy przepis na Panna cottę. Limonkę w lodówce znalazłam, kremówkę też , więc nie było na co czekać. :) Pyszny i łatwy w przygotowaniu deser.źródło : "link"  Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 30 %  galaretka agrestowa starta skórka z limonki 2 łyżki cukru sos malinowy Sposób przygotowania: Nalać 1/3 szklanki wrzącej wody(...)wsypać całą galaretkę , mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Kremówkę wlać do garnka , doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Śmietanę połączyć z galaretką i wrzucić starta skórkę z limonki i na końcu wymieszać. Okrągłe foremki, salaterki opłukać zimną wodą i ponalewać masę śmietanową. Wstawić do lodówki aby deser stężał. Aby lepiej wyszły

Słodkości i nie tylko
Torcik truskawkowy 186

Inna wersja sernika na zimno z truskawkami czyli sernik bez sera :)Składniki:- 1 tabliczka gorzkiej czekolady- 2 szklanki pokruszonych herbatników- 3 łyżki dżemu truskawkowego- 1,5 szklanki kremówki- 1,5 łyżeczki żelatyny- 1 galaretka truskawkowa - świeże owoce- 1/2 sklanki cukru pudru Przygotowanie:Spód tortownicy wykładamy aluminiową folią i wkładamy do lodówki. W kompieli wodnej rozgrzewamy czekoladę z dodatkiem łyżki(...)śmietany kremówki, gdy składniki się rozpuszczą wrzucamy pokruszone herbatniki   i mieszamy. Masę rozkładamy na wychłodzonej folii i ponownie wkładamy do lodówki. Śmietanę kremówkę ubijemy na puch dodając cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie ciepłej śmietany żelatynę. Przygotowany spód tortownicy smarujemy dżemem truskawkowym, wykładamy ubitą śmietanę i wstawiamy do lodówki. Gdy masa zastygnie układamy owoce  i zalewamy

Zainspirowana w kuchni
Tort z musem czekoladowym 402

krązki biszkoptowe. Umieszczamy pierwszy w formie, przekładamy ok 3/4 musu czekoladowego. Nakładamy placek I rozsmarowujemy resztę musu. Wkładamy do lodówki na 4-5 godzin. Po tym czasie ubijamy kremówkę z 1-2 łyżkami cukru pudru. Wyciągamy ciasto z formy. Brzegi smarujemy kremówką. Przykładamy czekoladowe patyczki, dekorujemy owocami I torcik gotowy.Smacznego :)* Inspiracją musu czekoladowego była ta strona

Smaki Edyty
Czekoladowa tarta z kremem kokosowym 408

prezentem byłabym wniebowzięta, a Wy? Oczywiście jak to ze mną bywa, trzy razy w sklepie zmieniałam zdanie, w jaki sposób przyrządzić krem. Skończyło się w końcu, że bazą była kremówka i nie żałuję. Składniki: Ciasto: 250g mąki 2 żółtka Pół kostki margaryny - miękkiej Szczypta soli Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany – ja dałam 18% 2 łyżki kakao Pół(...)szklanki cukru Krem kokosowy: 200-250g wiórek kokosowych 500ml kremówki 2 łyżki masła lub margaryny Pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: Polewa czekoladowa (u mnie deserowa) Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól, proszek do pieczenia, cukier i kakao.  Zagnieść ciasto na jednolitą masę. Włożyć je do lodówki na min. 1 godzinę. Formę od tarty wysmarować margaryną

Fabryka pomysłów
Ciasto Smerf z musem jagodowym 424

dali mi moi mężczyźni. Pytając się, na co mają ochotę, rzucili mi hasło smerf. Od razu na myśl przyszedł mi kruchy spód z herbatników i niebieska pianka na bazie kremówki oraz galaretki. Problem miałam z wierzchem, ale i tę zagwozdkę rozwiązałam. Pomógł mi w tym niezawodny profesor google. Tak oto powstał mus jagodowy. Podpatrzyłam go tutaj. Proporcje jednak dobrałam(...)Margarynę rozpuścić. Wymieszać z herbatniki, tak aby powstała jednolita masa. Masą wyłożyć spód i boki blaszki. Wstawić do zamrażalnika na 20 minut lub godzinę do lodówki Smerfowa pianka: 350ml kremówki 2 niebieskie galaretki Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w połowie gorącej wody niż wskazuje to instrukcja na opakowaniu (ja zrobiłam 2 w 0,5l). Ostudzić. Kremówkę ubić, dodać do niej wystudzoną galaretkę

Fabryka pomysłów
Tarta z musem jagodowym 231

tartę i zamroziłam 2 paczuszki. W sam raz będzie do ciast i deserów. Tym razem też wykorzystałam je w tym celu i powstała tarta z musem jagodowym na bazie kremówki. Równie dobrze możecie do niej wykorzystać inne owoce. W moim pierwotnym zamyśle były truskawki, ale jagódki aż prosiły się o ich wykorzystanie. A teraz mam ochotę na maliny, których jeszcze(...)koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Na mus: 1,5 szklanki jagód 400g śmietany 30/36% 2 płaskie łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru (mało słodzę, więc można więcej) Przygotowanie: Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Jagody zblendować na mus. Dodać do kremówki, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Przestudzoną dodać do kremu mieszając. Mus wylać na ostudzony

Fabryka pomysłów
Torcik owocowy bez pieczenia 111

wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. Bok tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia złożonym podwójnie tak aby powstał rant wysokości 15 cm. Wyjąć z lodówki serek mascarpone i śmietanę kremówkę, przełożyć do wysokiej miski i ubić na puszysty krem. Żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, a następnie dodać do chłodnej galaretki i wymieszać. Do zimnej bardzo delikatnie gęstniejącej(...)wrzącej wody i odstawić do wystudzenia. Bok tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia złożonym podwójnie tak aby powstał rant wysokości 15 cm. Wyjąć z lodówki serek mascarpone i śmietanę kremówkę, przełożyć do wysokiej miski i ubić na puszysty krem. Żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej, a następnie dodać do chłodnej galaretki i wymieszać. Artykuł Torcik owocowy bez pieczenia

ememe kitchen
Ciasto truskawkowe bez pieczenia 256

się rozpuściła i ściągamy z palnika. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Gdy masa zaczyna gęstnieć lub robi się chłodna, przelewamy ją na ostatnią warstwę herbatników. MASA ŚMIETANOWA: 250 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 1 śmietan fix Kremówkę miksujemy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem, aż bita śmietana będzie gęsta. Przekładamy na masę truskawkową, dla ozdoby posypujemy gorzkim kakao

Relaxtime
Deser tiramisu z kiwi w szklankach. 146

kakao: A, B1, B2, B3, B6, E, K, kwas foliowy. Składniki jakie będą potrzebne: – 1 opakowanie okrągłych biszkoptów – 200 ml zaparzonej kawy espresso – 400 ml śmietany kremówki – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 100 g erytrytolu – 450 g mascarpone – 12 łyżek Amaretto – 2 łyżki kakao – 4 kiwi Zaparz kawę i odstaw(...)ostygła. Kiwi pokrój w kostkę. Śmietanę kremówkę ubij. Dodaj wanilię i stopniowo wsypuj erytrytol. Pamiętaj o ubijaniu. Śmietana powinna być sztywną. W osobnej misce ubij mascarpone i Amaretto. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie miksuj zbyt mocno, ponieważ mascarpone zmieni swoją konsystencję na ciekłą. Delikatnie dodaj ubitą śmietanę do mascarpone. Wymieszaj. Przełóż masę do worka cukierniczego z dużą tylką. Alternatywnie

Zdrowy Styl Joanny
PIJANA ŚLIWKA 113

cukru kryształu 80 ml oleju słonecznikowego 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dkg ciemnego kakao 4 duże jajka szczypta soli 1/2 łyżeczka sody Krem z Nutellą: 100 ml śmietanki kremówki 10 dkg masła 20 dkg Nutelli 10 dkg mlecznej czekolady 15 dkg serka mascarpone Dodatkowo: 200ml ciemnego rumu 20 dkg suszonych śliwek Polewa: 20 dkg mlecznej czekolady Jak zrobić ciasto(...)ciasto wystudzić, wyjąć z formy do pieczenia i przekroić wzdłuż dwa raz, tak aby powstały 3 w miarę równe blaty. Przygotowanie kremu czekoladowego z Nutellą. Do garnka wlać śmietankę kremówkę, zagotować i zdjąć garnek z ognia. Dodać połamaną na kawałki czekoladę oraz miękkie masło, po czym mieszać do momentu, w którym czekolada i masło całkowicie się rozpuszczą. Następnie, do płynnego

MeCooks
Runo leśne z biszkoptem szpinakowym 114

szczypta soli 3/4 szklanki cukru drobnego, do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego KREM ŚMIETANKOWY 300 g śmietanki kremówki 30 % 250 g mascarpone prosto z lodówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 dojrzały owoc granatu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT SZPINAKOWY Zamrożony szpinak(...)będzie spodem ciasta. KREM ŚMIETANKOWY Żelatynę zalej chłodną wodą, wystarczy niewielka ilość wody pozwalająca na przykrycie proszku żelatyny. Papkę pozostaw do napęcznienia na około 10 minut. Mocno schłodzoną śmietankę kremówkę ubij najlepiej mikserem na sztywno. Kiedy już śmietanka nabierze puszystości dodaj cukier puder oraz stopniowo po 1 łyżce serka mascarpone cały czas ubijając. Na samym końcu podgrzej napęczniałą żelatynę przez

ProstePesto.pl
Sernik na zimno z galaretką 137

ulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik jest kremowy, za sprawą dodatku masła i kremówki. Galaretka z zatopionymi apetycznie świeżymi owocami lata to sprawdzony sposób na dekorację sernika. Taki wierzch sernika to jedna z najpiękniejszych aranżacji tego ciasta, zawsze prezentuje się zjawiskowo. W sezonie zimowym(...)tortowej 1 łyżka oleju rzepakowego SERNIK Z WIADERKA 200 g miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 1 kg twarogu z wiaderka (polecam Mój Ulubiony z Wielunia) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 3 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej GALARETKA Z OWOCAMI 150 g słodkich malin 150 g borówek amerykańskich 300 g truskawek 1 opakowanie galaretki wiśniowej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: BISZKOPT

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania