ciastka cytrynowe - 1134 przepisów (strona:13/76)

Cytrynowe pyszności w postaci cytrynowej babki z budyniowym kremem i cytrynowym lukrem 114

bezy. Zaproponowałam mu cytrynową babkę, ale okazało się, że myślał o czymś z kremem. Tym sposobem po krótkim namyśle i konsultacjach rodzinnych zdecydowałam się na proste ciasto ucierane, przykryte waniliowym kremem budyniowym, a dodatkowo zamknięte warstwą zwykłych herbatników i mocno cytrynowego lukru. Wyszło całkiem udane ciasto. Po nocy w lodówce kroiłam je dokładnie po linii ciastek i poszczególne kawałki(...)Potem łyżka za łyżką dodałam mąkę przesianą i wymieszaną z kisielem i proszkiem do pieczenia. Osobno ubiłam na sztywno białka i razem z sokiem cytrynowym na wolnych obrotach połączyłam z ciastem. Ostatni dodatek to skórka cytrynowa. Gotowe ciasto wyłożyłam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównałam jego powierzchnię grzbietem łyżki. Wkładam do pieczenia do już rozgrzanego piekarnika

I tu będę miała takie te
Ciasteczka czekoladowe z cynamonem 72

podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  ciasteczka z melasą –  wafle z kajmakiem –  kruche ciasteczka świąteczne – Miękkie pierniczki nadziewane – Ciastka owsiane z masłem orzechowym – Kandyzowane migdały – Ciasteczka cytrynowe – Lukier królewski i poradnik lukrowania pierniczków – Kokosanki – Ciasteczka z makiem – Florentynki – ciasta z bakaliami i czekoladą – Ciasteczka z pieczątkami(...)bardzo cienko, ciasto powinno mieć około 2-3 mm grubości, jeśli wykrajasz ciasteczka i używasz form z pieczątkami. Jeśli tradycyjnie wykrajasz ciasteczka to dostosuj grubość do wielkości foremek. Ciastka piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 9-12 minut, w zależności od wielkości, w piekarniku nagrzanym do 180 st C. Studź na kratce. Ciasteczka możesz przechowywać w zamkniętym

nietylkopasta.pl
Cytrynowe ciasteczka z nasionami chia 128

Cytrynowe ciasteczka z nasionami chia polecają się na dobry początek nowego tygodnia i miesiąca Ciasteczka mają kilka zalet: mega szybko się je przygotowuje, są bardzo smaczne i co istotne dla osób z różnymi nietolerancjami: nie zawierają nabiału i glutenu. Odkąd musiałam wyeliminować ze swojej diety mąkę pszenną eksperymentuje z mąkami bezglutenowymi. Największą moją obawą były właśnie kruche ciasteczka , bo przecież(...)wariantów i mogę już śmiało przyznać, że połączenie mąki ryżowej i kukurydzianej najlepiej się sprawdza Ciastka są idealnie kruche, ale nie rozlatują się. W tym przepisie musiałam również zamienić masło na olej kokosowy. Jeśli nie macie problemu z jedzeniem nabiału, możecie użyć masła Cytrynowe ciasteczka z nasionami chia Składniki na 20 większych ciasteczek: 200 g mąki kukurydzianej

365 dni dookoła kuchni
Mini serniczki z truskawkami 133

ulubionych ciastek o średnicy papilotki, np. oreo 18 małych truskawek lub 9 dużych * PRZYGOTOWANIE Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, skórkę cytrynową oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Cztery całe ciastka zmiksuj w blenderze na małe kawałeczki i dodaj do masy serowej.  Do 18 papilotek (o średnicy 5 cm) włóż po jednym ciastku

Food Square
Ciasto śnieżynka z ananasem bez pieczenia 175

opakowania serka naturalnego Bieluch (lub innego podobnego) 2 x 135 g 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka cytrynowa 2 szklanki wody (500 ml) 6 płaskich łyżek cukru pudru (można dać więcej, jeśli wolicie słodsze desery) Na spód: 1 opakowanie kruchych ciasteczek – użyłam ciastek maszynowych Brześć (250 g) około 100 g masła(...)Dodatkowo: nadzienie ananasowe Kandy Lauretta *Rada: Zamiennie wierzch można ozdobić musem pomarańczowym (mieszamy 1 galaretka pomarańczowa lub cytrynowa rozpuszczoną w 350 ml wody + 2 zmiksowane pomarańcze), puree z ananasa , musem z mango lub samą galaretką i dowolnymi owocami.  Przygotowanie: Ciastka rozdrabniamy w misie miksera z nożami lub za pomocą dłoni, dodajemy rozpuszczone masło (najpierw mniejszą ilość). Mieszamy, powinien

Słodkie okruszki
Ciasteczka cytrynowe 106

naszła Was ochota na coś słodkiego, a w szafkach pusto! Od teraz to nie problem z tego przepisu przygotujecie pyszne ciasteczka cytrynowe w kilka chwil. Przepis jest banalnie prosty, a ilość składników minimalna. Efektem są aromatyczne ciasteczka cytrynowe. Ciasteczka mają chrupiącą lekko spękaną skórkę i miękki środek, po wystudzeniu należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym pojemniku, jeśli chcecie(...)uformować kuli. Na talerz wsypać cukier puder, obtaczać w nim kuli z ciasta. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać przygotowane ciastka. Piec przez 10 minut. Wystudzić na kratce. Smacznego! Artykuł Ciasteczka cytrynowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Matcha migdałowe popękane ciastka 125

Niedawno pokazywałam wam te ciastka “ cookies crincle” w wersji bezglutenowej migdałowo-cytrynowe. Postanowiłam zrobić je ponownie, ale tym razem o smaku ulubionym moje córki czyli z herbatą matcha. Wyszły zaskakująco dobre. Samo ciasto jest proste w przygotowaniu i nie wymaga chłodzenia. Idealny wypiek w godzinę. A smak możecie zmodyfikować dodając swoje ulubione składniki. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto Elf 200

łyżki oleju łyżeczka przyprawy korzennej do piernika   Na zieloną masę: 1l zielonego soku Kubuś 3 opakowania budyniu śmietankowego   Na masę śmietanową: 1 galaretka cytrynowa 400ml śmietanki kremówki 30% 1-2 opakowania ciastek typu delicje   Dodatkowo: 2 czerwone galaretki   Wykonanie:   Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy. Białka ubijamy

Smak mojej kuchni
Palcem po mapie: Warszawa, La Maison Gourmand, Chłodna 15 149

pozycje - bardzo smaczne. I moja ulubiona część: wypieki i lody. Lodów mnóstwo, aż nie wiadomo na co się zdecydować. Mogę z czystym sumieniem polecić gałkę cytrynową! Na długich ladach wyłożone mnóstwo babeczek, trufli, ciastek i bez. Z babeczek wyborne były babeczki kawowe, ale większość z tych, które miałam okazję próbować były przepyszne! Tak samo jak croissanty, co sprawia

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto Kubuś 354

mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczeniaMasa budyniowa :* 3 budynie śmietankowe* litr soku przecierowego np. KubuśMasa z kremówki :* 350 ml śmietany kremówki 30%* galaretka cytrynowa * 2 łyżki cukru pudruDodatkowo :* czekolada gorzka * opakowanie ciastek typu Delicje Przygotowanie :Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy, piec około 20 minut na złoty

Magiczne Życie Marty
Ciastka francuskie z truskawkami 212

śmietanę ubijamy, dodając 2 łyżki cukru pudru. Następnie należy delikatnie wmieszać serek mascarpone. Gotową masę nakładamy (woreczkiem z tylką w kształcie gwiazdki) na ostudzone ciastka. Na masie śmietanowej układamy pokrojone truskawki, borówkę, niteczki skórki cytrynowej (oczywiście cytryna uprzednio musi być wyszorowana i wyparzona), ozdabiamy listkiem mięty. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.Dla mniej wprawnych w pieczeniu, czy bardziej zabieganych

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka cytrynowo – czekoladowe 196

Ciasteczka cytrynowo – czekoladowe Właściwie to w planach miałam coś niewielkiego i raczej orzeźwiającego. W ciasteczkach skusił mnie dodatek cytryny, który miał nadać im fajnego aromatu. Napisałam w pierwszym zdaniu „coś niewielkiego”, no cóż z podanych składników wyszło mi skromne… 60 sztuk a gdybym robiła je wszystkie jednakowej wielkości to pewnie wyszło by więcej. Polecam wam dodać(...)biszkopty, a te z cukrem pudrem pięknie popękały tworząc bardzo fajną strukturę. Zdecydowanie polecam opcję z cukrem pudrem. Pieczemy ciastka w 170 stopniach około 10-12 minut. Pod koniec pieczenia obserwujemy je żeby się nie przypaliły. Proste ciasteczka cytrynowe Mam dla was jeszcze jedną ciekawostkę. Pierwszy raz korzystałam z silikonowej maty do pieczenia. Pierwsza partia pieczona na papierze

Relaxtime
BABKA CYTRYNOWA II 157

Kolejny przepis na przepyszną, pulchną babkę mocno cytrynową. Składniki: 6 jajek 200 g margaryny 2 łyżki oleju 3/4 szklanki cukru kryształ 1,5 szklanki mąki pszennej

Ciastka - domowe słodkości
Lemon curd - klasyczny krem cytrynowy 173

Lemon curd to krem cytrynowy, pyszny, aromatyczny, kremowy właśnie. Idealnie nadaje się do wszelakich wypieków, tortów, ciastek ale idealny jest też do kanapek czy zajadania łyżeczką wprost z miseczki. Zróbcie koniecznie a będzie to Wasz numer jeden wśród kremów. Lemon curd - klasyczny krem cytrynowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie