ciastka cytrynowe - 1134 przepisów (strona:22/76)

Limonkowe babeczki z galaretek 117

tego pięknie się prezentujący. Spód jest zrobiony z orzechów, ale oczywiście możecie użyć gotowych ciastek. jeśli nie chcecie się bawić w robienie orzechowych ciastek. Oczywiście takie babeczki możecie zrobić z każdego rodzaju galaretki, w zależności jakie macie: truskawkowe, malinowe, cytrynowe itp. Do woli. Dodajcie tylko do ozdoby pasujące do nich owoce. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kruche ciasteczka cytrynowe 116

sumie mogłabym uznać to za cud, że w ogóle były zjadliwe, a zjedzone zostały wszystkie. Dziwne.  Te kruche ciastka wyszły super, chociaż to było ostatnie czego po nich się spodziewałam. Były idealnie kruche, idealnie cytrynowe i idealnie słodkie. I dlatego właśnie dzielę się z Wami przepisem na nie.  Poza tym zakochałam się w tych zdjęciach. Zwłaszcza

Mango Papaja
Warszawa Powiśle - kultowa klubokawiarnia na widelcu 172

koniec przyszedł czas na deser, kelnerzy podali nam wyśmienite marchewkowo-korzenne ciacho przełożone kremem na bazie mascarpone i rewelacyjne ogromne ciastko maślane z dodatkiem czekolady.   W międzyczasie mogliśmy spróbować 3 rodzajów domowych lemoniad: szpinakowej, grejpfutowej i cytrynowej. Zdecydowanie ta szpinakowa skradła moje serce. Oprócz lemoniad załoga Powiśla serwowała nam różne koktajle alkoholowe. Spodobał mi się specyficzny styl tego miejsca

Kulinarne przygody Gatity
Fioletowe serce na talerzu 297

lekką cytrynową nutą, niezbyt słodki, cudownie jagodowy, barwi język na fioletowo. Zakochaliśmy się w nim oboje, jak na Walentynki przystało.Cytrynowy sernik z jagodami (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:130 g ciastek digestive60 g masłamus jagodowy:450 g jagód (mogą być mrożone)125 g cukru trzcinowegosok z 1/2 cytrynyziarenka z 1 laski waniliimasa serowa

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PĄCZKI HISZPAŃSKIE 244

Pączki hiszpańskie (zwane inaczej gniazdkami lub wiedeńskimi) to pyszne ciastka z ciasta parzonego smażone w głębokim tłuszczu. Są mięciutkie, lekko wilgotne w środku i polane cytrynowym lukrem są ucztą dla podniebienia.Niestety, ponieważ w trakcie wyciskania ciasta mój rękaw cukierniczy odmówił posłuszeństwa musiałam "posiłkować się" zwykłym workiem foliowym. Wyciskane kółeczka wyszły więc grubsze, potem jeszcze bardzo urosły podczas pieczenia

Walijskie Pichcenie
Cytrynowe Ciasteczka Według Hildegardy Z Bingen 120

mąki pszennej orkiszowej 100 g mąki migdałowej 80 g cukru trzcinowego (w oryginale 100 g ale ciastka dla nas były za słodkie) 1 żółtko (w oryginale 1 całe jajko) 100 g masła skórka z 1/2 cytryny ewentualnie esencja cytrynowa ewentualnie 2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego  1. Z podanych składników zagniatamy zwarte ciasto (jeśli ciasto(...)wałkujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka które układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w 180 stop przez 15-20 minut. Ps. Uważajmy aby ciastek za mocno nie spiec bo będą twarde

Gotowanie...to proste !
Miętowy sernik na zimno z ciasteczkami oreo 213

Miętowy sernik na zimno z cytrynową galaretką i ciasteczkami oreo. Pyszny, orzeźwiający po prostu idealny deser na upalne dni. Bez pieczenia i bardzo prosty do zrobienia z niewielkiej ilości składników. 500 g mielonego twarogu z wiaderka 25 g świeżych listków mięty ( użyłam ogrodową) 1 galaretka o smaku kiwi  1 galaretka cytrynowa + 300 ml wody (wrzątku) 1 opakowanie ciasteczek oreo(...)blenderem na gładką masę. Dno foremki o średnicy 16 cm wyłożyć ciastkami oreo, następnie wlać masę serową. Pozostałe ciastka pokroić każde na cztery części, włożyć do masy serowej i delikatnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie na wierzch sernika wylać galaretkę cytrynową i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby całkowicie stężało

Andzia Pichci
Rwaniec drożdżowy 166

samo pysznie. Ciasto drożdżowe jest popularnym ciastem cukierniczym, często używanym do pieczenia. Może być używany do robienia pysznych ciast, ciastek i innych deserów, od słodkich po wytrawne. Ciasto drożdżowe może przybierać różne formy – ciasto drożdżowe na pizzę, ciasto drożdżowe cytrynowe itp.. Przepisy są bardzo podobne, jednak każdy różni się odrobiną dodatków. Tym razem przygotuję ciasto drożdżowe z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 451

posypać skórką pomarańczową. 9. Cytrusek Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie cytrynowe Masa cytrynowa: 2 budynie cytrynowe  3 / 4 szklanki cukru 1 kostka margaryny z masłem np. Kasia 1 / 2 litra mleka 1 - 2 cytryny Dodatkowo: czekolada gorzka Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy(...)stronę. Na każdym wyciętym krążku posmarować bezą kokosową. Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przestudzone ciastka skleić po 2 za pomocą dżemu porzeczkowego. Z podanej porcji wychodzi 51 sztuk. Rada - zamiast dżemu porzeczkowego można użyć np. pomarańczowego, cytrynowego. Najlepiej aby był winny.   20. Mini serniczki straciatella Składniki: 3 jajka 125 g margaryny 3/4 szklanki

Ciastka - domowe słodkości
Muffiny cytrynowo-migdałowe 262

Dziś zapraszam na proste, szybkie i pyszne muffinki z mielonymi migdałami i nutą orzeźwiającej cytryny. Muffinki są puszyste i wilgotne w środku a na wierzchu lekko

Monia miesza i gotuje
Sernik cytrynowy 90

smakiem. Print Sernik cytrynowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Sernik cytrynowy na kruchym pysznym spodzie z dodatkowym sosem malinowym. Course Desery Cuisine Polska Keyword cytryna, twaróg Prep Time 20 minutes Cook Time 1 hour 15 minutes Total Time 1 hour 35 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Na spód: opakowanie ciastek Digestive w czekoladzie(...)dałam 1/2 dużej cytryny i skórka otarta z niej Instructions Ciastka dokładnie rozkruszyć i dodać roztopione masło, wymieszać. Dno tortownicy z odpinaną obręczą ( około 22 cm średnicy ) wyłożyć folią aluminiową, tak aby wychodziła poza nią, zapiąć obręcz i wywinąć nadmiar folii na zewnątrz formy. Wysypać przygotowane ciastka z masłem i delikatnie ubić je na dnie. Tortownicę

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 238

się go długo, przy robieniu masy serowej ręka prawie odpada, ale warto, jak najbardziej warto! Cytryny są moim bohaterem obecnego lata, zdecydowanie :)   Składniki: Kruchy spód: 200 g kruchych ciastek maślanych 80 g rozpuszczonego masła 4 łyżki soku z cytryny skórka starta z 1/2 cytryny Masa serowa: 500 g sera tłustego lub półtłustego potrójnie mielonego (ja swój po prostu(...)cytyn Krem cytrynowy - tzw. lemon curd, z przepisu Marthy Stewart 3 duże jaja 100 g cukru 100 g zimnego masła sok z 4 cytryn skórka starta z 1,5 cytryny Dno i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Żeby papier trzymał się na bokach - wystarczy je lekko wysmarować masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Spód Ciastka dokładnie kruszymy. Dodajemy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
LETNI TORCIK CYTRYNOWO - KAKAOWY 187

Składniki: biszkopty podłużne (55 sztuk) 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 800 ml gorącej wody 2 łyżeczki cukru 2 opakowania galaretki cytrynowej (1 op. 40g) 700 ml gorącej

Ciastka - domowe słodkości
Mini serniczki z karmelem 72

mąki ziemniaczanej pół opakowania gotowej przyprawy do sernika lub kilka kropel wybranego aromatu, np. waniliowego lub cytrynowego Karmel : 110 g cukru ( pół szklanki ) 30 g masła, miękkiego 200 ml śmietanki kremówki 30%, w temperaturze pokojowej sól, do smaku Wykonanie : Spód : Masło roztopić. Ciastka zmielić, np. w blenderze, przesypać do miseczki i dodać roztopione masło. Wymieszać dokładnie do uzyskania masy

Opowieści z piekarnika
Cytrynowa babka kisielowa 587

Babka wielkanocna o intensywnym smaku i aromacie cytrynowym, przygotowana z dodatkiem kisielów cytrynowych. Swój mocno cytrynowy smak zawdzięcza też skórce z cytryny. Podana z lukrem śmietankowo

Kuchnia MagdaLeny