ciastka cytrynowe - 1134 przepisów (strona:9/76)

MUFFINY CYTRYNOWO - CZEKOLADOWE 72

Składniki: Muffiny cytrynowe: 2 jajka 0,5 szklanki cukru sok i skórka otarta z 1 cytryny 1/3 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK CYTRYNOWO MIODOWY Z BAKALIAMI 85

Składniki: Biszkopt cytrynowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 1 łyżka cukru cytrynowego 200 g margaryny 2 łyżki oleju 190 g jogurtu naturalnego 1,5 szklanki

Ciastka - domowe słodkości
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 137

Składniki: Ciasto cytrynowe: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 2 opakowania cukru cytrynowego Delecta 200 g  margaryny 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Margaretka 99

deser bez pieczenia. Podstawę tego smakołyku stanowią gofry, na których znajduje się delikatna i puszysta masa na bazie śmietany 30 oraz galaretki a wierzch to soczysta galaretka cytrynowa lub agrestowa z zatopionym ciastkiem. Ciasto margaretka rozkochało w sobie moją mamę i to właśnie dla niej zazwyczaj je przygotowuję. Pokochała je za jego delikatność, lekkość i cudowny smak, jestem pewna(...)przygotowaniu, bardzo łatwe a co najważniejsze mega smaczne. Koniecznie musicie wypróbować ten przepis. PRZEPIS NA CIASTO MARGARETKA Składniki 600 ml śmietany 30% 3 galaretki krystaliczne (przeźroczyste) 2 galaretki cytrynowe lub agrestowe 300 g kruchych ciasteczek w kształcie kwiatuszka 250 g gofrów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Krystaliczne galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Na blachę

Przepiski.pl
Kruche babeczki z kremem cytrynowym 245

lubię zostawić kawałki skórki. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ostudzony do temperatury pokojowej, wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.   Gdy kruche babeczki i krem cytrynowy już są dobrze schłodzone, składamy gotowe ciastka. Do miski wlewamy dobrze schłodzoną kremówkę i ubijamy na półsztywno. Do kremówki dodajemy schłodzony krem cytrynowy i mieszamy bardzo delikatnie łyżką. Gotowy krem możemy przełożyć do rękawa

Smaczna Strona
Ciasto Shrek 128

szklanka mąki pszennej (140 gram) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pozostałe składniki: 2 budynie śmietankowe 900 ml zielonego soku Kubuś lub Pysio ok 370 gram ciastek delicji 3 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietany 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: upieczenie biszkoptu: białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, do ubitych białek(...)dodajemy jedną galaretkę agrestową i mieszamy aż się rozpuści, Gorący owocowy budyń wylewamy na ostudzony biszkopt, na wierzchu układamy ciastka delicje (czekoladą do góry ) i odstawiamy ciasto do przestygnięcia , możemy wstawić do lodówki, w 200 ml gorącej wody rozpuszczamy cytrynową galaretkę i odstawiamy ją do całkowitego ostygnięcia, ubijamy śmietanę, gdy się ubiję dodajemy zimną galaretkę, dokładnie miksujemy, wylewamy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto jogurtowe – Przepis na dużą blache 51

jest o wiele lepsze niż większość tortów! Przygotowanie tego ciasta nie zajmuje dużo czasu i jest przyjazne dla dzieci. Francuskie ciastka jogurtowe są także ulubionym daniem mieszkańców Hiszpanii i Włoch. Francuskie ciastka jogurtowe często mają smak cytrynowy, który dobrze komponuje się z pikantnością jogurtu. Można jednak użyć dowolnego aromatu cytrusowego, jaki się preferuje. Wariacje Bez względu

Patchwork
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 75

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około

moj przepis na
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 79

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około

moj przepis na
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 144

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około

moj przepis na
Wegetariański paprykarz, Magiczne smaki 170

surówka z kapusty pekińskiej z zielonymi oliwkami, fasolka w sosie pomidorowo-daktylowym (zaskakująco dobre połączenie) i kotlety warzywne z ziarnami. Desery: szarlotka z żurawiną (ok, ale tarta cytrynowa o wiele lepsza) i ciastko owsiane. Restauracja zrezygnowała z dwóch opcji drugiego dania (kiedyś można było dostać mniejszą i większą), obecnie jest tylko jedna, większa lub raczej średnia. Poniżej pozostałe (stałe) propozycje

Qlinarnie i Qlinarnie
Torcik serowy z bitą śmietana i jeżynami 180

Przepyszny sernik na zimno, chyba nasz ulubiony. Prosty w wykonaniu, kremowy, puszysty, cudowny, z lekką nutką cytrynową. Na spodzie z pokruszonych ciastek maślanych z dodatkiem masła. Banalny w wykonaniu, wystarczy blender i mikser. Można użyć serka z wiaderka. Przepis pochodzi ze strony moje wypieki , odrobinkę go zmodyfikowałam na nasze potrzeby. Moje zmiany to spód z ciastek maślanych (około

moj przepis na
Deser z budyniu i galaretek (przepis autorski) 187

był to eksperyment - nie wiedziałam nawet czy wyjdzie:)  I wyszedł! Składniki: 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 2 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 1 galaretka cytrynowa sok malinowy foremki do ciastek folia aluminiowa Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu (użyłam troszkę mniej wody ze względu na porę roku - jest dosyć ciepło i galaretki mogłyby nie stężeć). Odstawić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasteczka z maszynki 193

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe, kruche i delikatne ciasteczka z nutką cytrynowego smaku. Wyciskane z specjalnej maszynki do ciastek. Są mega szybkie i proste do zrobienia. Wystarczy z podanych składników zagnieść ciasto, przełożyć je do maszynki i wyciskać ciasteczka o różnych kształtach. Później zostaje nam już tylko upiec

Marta Gotuje
Kolorowe, kruche ciasteczka 196

miksera, dodać jajo, skórkę cytrynową, aromat śmietankowy i wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem i sodą i krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem. Kolorową posypkę wsypać do miseczki. Z powstałego ciasta formować kule wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w kolorowej posypce lekko ją dociskając i układać na blasze od piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczając ciastka. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (termoobieg, 3 półka) przez 15 minut. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 18 ciastek. Masło można zastąpić margaryną, a skórkę cytrynową czy aromat można pominąć. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu:   Mała Cukierenka

Gospodyni Miejska
CIASTECZKA CYTRYNOWE Z KRUSZONKĄ 174

Nigdy dotąd nie piekłam ciastek z kruszonką. Ale, że od drożdżówki zostało mi jej dość sporo postanowiłam wykorzystać ją do pysznych, kruchych cytrynowych ciasteczek. To jeden z lepszych przepisów na ciastka z wykorzystaniem tylko i wyłącznie mąki krupczatki. Ciasteczka rozpływają sie w ustach, nie są mocno słodkie (łasuchom proponuję po wierzchu posypać je dodatkowo cukrem waniliowym) i wytrzymują(...)tłuszczu, nie margaryna) 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 12% (u mnie 18%) 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego skórka ze sparzonej otartej 1 cytryny lub aromat cytrynowy Kruszonka:  przepis tutaj Wykonanie:  Masło, żółtka i śmietana powinny być prosto z lodówki. Jeśli mamy malakser wkładamy wszystkie składniki i rozdrabniamy, aż uzyskamy ziarnistą konsystencję. Jeśli nie - mąkę

Walijskie Pichcenie
Ciasteczka cytrynowe w pudrze 164

mąki pszennej 1 jajko 8 dag masła  1 cytryna 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 8 dag cukru drobnego 1 torebka cukru ze skórką cytrynową Dodatkowo: cukier puder do obtoczenia ciastek Wykonanie ciasteczek: Cytrynę wyszorować pod bieżącą wodą, można też sparzyć. Z całej cytryny zetrzeć skórkę na tarce jarzynowej o drobnych oczkach z połowy cytryny wycisnąć sok. Masło(...)pokroić na kawałki, wsypać cukry, utrzeć łyżką w misce do miękkiej konsystencji, dodać skórkę cytrynową, całe jajko oraz sok z cytryny, wymieszać.  Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać , zlepić w dłoniach tak jak na ciasto kruche, uformować kulę, przykryć folią spożywczą ,  włożyć na 40 minut do lodówki.  Przed wyjęciem ciasta włączyć piekarnik i nagrzać

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania