ciastka cytrynowe - 1134 przepisów (strona:8/76)

Kruche ciasteczka – jajeczka wielkanocne 830

kęsy. Niewątpliwie jednak ciasteczka te są smaczne i mogą być piękną ozdobą świątecznego koszyczka. Ciasteczka: 400 g mąki tortowej 200 g masła 130 g cukru pudru + do oprószenia ciastek 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka kwaśnej śmietany Lemon curd: 2 jajka 2 żółtka 3 małe lub 2 średniej wielkości cytryny(...)wciąż cały czas mieszając, gotujemy jeszcze chwilę, do zgęstnienia. Uwaga! krem zgęstnieje jeszcze bardziej po wystudzeni). Składanie ciastek zaczynamy, gdy zarówno krem jak i same ciastka są już zimne. Ciastka z dziurką oprószamy cukrem pudrem. Pełne ciasteczka smarujemy kremem cytrynowym. Składamy

Smaki Na Talerzu
CYTRYNÓWKA 85

  Biszkopt cytrynowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 200 g margaryny 2 łyżki oleju 190 g jogurtu naturalnego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH. 228

kostce)4 jajka1 szklanka cukru1 cukier waniliowy1 kostka masła (200g)2 budynie śmietankowe po 60g (proszek) 1/2 szklanki mlekaherbatniki lukier:1,5 szklanki cukru pudru mleko  kandyzowana skórka cytrynowa Blaszkę o wymiarach 25 x 36 wyłożyłam papierem do pieczenia,  na dnie układam pierwszą warstwę herbatników, by ładnie pokryły dno blaszki. W rondelku rozpuszczam masło i cukier, wyłączam palnik.Ser miksuję(...)ciastka. Dekoruję wierzch ciastek lukrem. Cukier puder przesiewam do miseczki i rozrabiam z mlekiem, dodając go tyle, aby konsystencją lukier przypominał ciasto naleśnikowe. Rozsmarowuję na ciastkach, posypuję kandyzowaną skórką cytrynową i pozostawiam do stwardnienia i wystudzenia.   Ciasto trzymam w lodówce całą noc, zanim zaczynam kroić,  później również trzymam w chłodnym miejscu.  SMACZNEGO! Pozdrawiam świątecznie

W kuchni Karmel-itki
Ptasi domek - sernik na zimno bez pieczenia 150

Czyż nie jest słodki ten ptasi domek? :) Składniki: 36 ciastek szkolnych 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy 2 łyżki kakao 2 rurki waflowe Masa: 1 szklanka śmietany 30% 50 dag twarogu 0,5 szklanki cukru Gorzka czekolada- 1 tabliczka Cukier wanilinowy Galaretka o smaku owoców 2 łyżki żelatyny Wykonanie: Twaróg zmielić, wymieszać z białym cukrem, cukrem wanilinowym, ubitą kremówką, sokiem(...)połowę herbatników  i posmarować ciemną masą. Przykryć kolejną warstwą herbatników na którą nałożyć masę jasną. Na środek położyć dwie rurki  i przy pomocy foli zginać delikatnie boczne ciastka do góry, tak aby obie masy złączyć w trójkąt tworząc domek. Tak przygotowane ciasto, schłodzić w lodówce przez parę godzin. Kroić ostrym nożem namoczonym w gorącej wodzie

Tradycyjna Kuchnia
Ciasteczka cytrynowe 169

się obejrzycie ;) Składniki: świeżo otarta skórka z 2 cytryn 150 g masła 2/3 szklanki cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego 250 g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: kilka łyżek cukru do obtoczenia ciastek  Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić masło i cukier, utrzeć do powstania jasnej(...)puszystej masy maślanej. Dodać jajko i utrzeć, do połączenia. Dodać świeżo otartą skórkę z 2 cytryn, ekstrakt cytrynowy i utrzeć do połączenia. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i zmiksować, do połączenia. Odrywać kawałki ciasta i formować z nich kulki, jeśli ciasto będzie zbyt miękkie włożyć je na chwilę do lodówki. Obtaczać w cukrze a następnie układać na blaszce wyłożonej

Słodka Strefa
Kruche ciasteczka z kokosem. 138

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 trochę startej skórki z cytryny (około 1-1,5 łyżeczki) DEKORACJA: 100 g czekolady 1 łyżeczka oleju ewentualnie  kandyzowana skórka cytrynowa i cukier puder      Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, skórkę z cytryny umieszczamy na stolnicy, mieszamy, dodajemy pokrojony tłuszcz i dokładnie siekamy (do uzyskania kruszonki). Następnie(...)wodą, miseczka nie może dotykać wody), dodajemy olej i mieszamy. Skórkę cytrynową odsączamy z syropu, kroimy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z cukrem pudrem (niekoniecznie). Zimne ciastka polewamy czekoladą i ewentualnie posypujemy skórką cytrynową. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Migdałowe beziki z pomarańczową nutką 142

Im bliżej Świąt, tym krótsze wpisy na blogach i przepisy. Jeśli macie jeszcze chwilkę proponuję upiec migdałowe beziki z pomarańczową nutką. Beziki wyglądają bardzo atrakcyjnie, są

dolcevitainmykitchen
Śnieżny puch - bez pieczenia 321

delikatną piankę? Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA Składniki 500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy) 400 g śmietany kremówki (36%) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka żelatyny ciastka herbatniki  cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych  Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka

O kuchni z uczuciem
Ciasto UFO 182

delicjom przypominającym w kształcie spodki :). Musicie spróbować ! I pamiętajcie OBCY są wśród nas ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 agrestowe zielone galaretki 4 cytrynowe galaretki 4 szklanki maślanki naturalnej ( szklanka 250 ml) ok 250 gram ciastek delicji 300 gram masy kajmakowej ok 300 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: w misce w dwóch szklankach gorącej wody ( 250 ml) rozpuszczamy dwie(...)odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia, na zastygłą masę maślankową wylewamy schłodzoną jedną galaretkę agrestową i wstawiamy do lodówki do stężenia, ciastka delicje przekrawamy na pół, w misce mieszamy kolejne 2 szklanki maślanki z pozostałymi galaretkami cytrynowymi i wylewamy na zastygłą galaretkę, gdy masa będzie zastygała wbijamy/układamy w nią pod ukosem ciasteczka i wstawiamy do lodówki

Blog kulinarny S9.PL
Cytrynowy sernik na zimno 3536

ciastek (polecam bonitki z biedronki) 70g miękkiego masła Masa serowa: 450g serka homogenizowanego ( użyłam Danio ) 400ml śmietanki 30% 80g cukru 15g cukru cytrynowego 3 żółtka 20g żelatyny Przygotowanie sernika: Zaczynamy od przygotowania spodu. Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Wykładamy tortownicę ( 21cm ) folią spożywczą, a następnie ciastka połączone z masłem, tworząc ciasteczkowy spód. Żelatynę namaczamy wg. instrukcji(...)chłodna i zacznie tężeć, w osobnej misce ubijamy na sztywno pozostałe 300ml śmietanki i łączymy z tężejącą masą. Wylewamy na spód z ciastek, odstawiamy do lodówki na 1,5-2 godziny. Dekorujemy według uznania Artykuł Cytrynowy sernik na zimno pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Ciasteczkowy sernik na zimno 113

190g ciastek Kruszynek typu pieguski 100g margaryny Kasia lub Masła Krem: 330ml śmietany 30% 250g mascarpone 150g gęstego jogurtu naturalnego 80g cukru pudru łyżeczka kwasku cytrynowego 2 galaretki wiśniowe WYKONANIE: 1. Ciastka pokruszyć, margarynę podzielić na małe kawałeczki i wszystko razem zblendować na gładką masę; 2. Spód tortownicy wyłożyć równomiernie powstałą masą i włożyć do lodówki; 3. Jogurt(...)naturalny, mascarpone, cukier i kwasek cytrynowy zmiksować do połączenia składników; 4. Galaretki zalać minimalną ilością wody, dobrze wymieszać i odstawić do wystudzenia; 5. W oddzielnym naczyniu ubić na sztywno śmietanę; 6. Przestudzoną galaretkę dodawać po trochu do masy z mascarpone ciągle miksując; 7. Ubitą śmietanę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników; 8. Spód wyjąc z lodówki

Prosty przepis na
Przepis na ciasto bez pieczenia 78

Przepis na ciasto bez pieczenia Szybkie ciasto bez pieczenia z serkiem i galaretką. Ciastka francuskie z czekoladą świetnie się sprawdzą jako baza do ciasta bez pieczenia. A delikatna cytrynowa masa z serka, śmietany i cytrynowej(...)galaretki dopełni całości. Jak zrobić ciasto bez pieczenia na ciastkach francuskich? Przepis na ciasto z mascarpone i galaretką to jeden z łatwiejszych przepisów na pyszny, szybki deser. A ciastka z czekoladą sprawdzają się tu idealnie. Jak zrobić ciasto bez pieczenia z mascarpone i ciastkami francuskimi? Ciasto na ciastkach francuskich Moje wypieki, tak samo jak ciasta

Dieta moja pasja
,,Tarta z dyni” 125

bure dni. Składniki: Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Składniki na masę: 2 szklanki puree z dyni sok wyciśnięty z 1cytryny 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka cukru Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. W tym czasie Puree(...)dyni gotujemy z sokiem z cytryny. Do gorącej masy wsypujemy galaretkę cytrynową i bardzo dokładnie mieszamy. Masę studzimy, tężejącą wykładamy na kruchy spód. Tartę wstawiamy do lodówki, żeby masa całkowicie zastygła

Podróż w kulinaria
Tradycyjne ciastka z dżemem-pyszne i kruche 155

składniki 60 dag mąki 2 żóltka 40 dag masła 20 dag cukru pudru 4 łyżki gęstej śmietany olejek cytrynowy szczypta soli (ja upiekłam ciastka z połowy porcji, wyszło na 2 talerze plaskie ) Przygotowanie ciasta Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, cukier, śmietanę, sól, olejek i zagniatamy ciasto. Potem dajemy na 2 godziny do lodówki, po tym czasie możemy wałkować

Moje Wyroby
MUFFINY CYTRYNOWO - CZEKOLADOWE 72

Składniki: Muffiny cytrynowe: 2 jajka 0,5 szklanki cukru sok i skórka otarta z 1 cytryny 1/3 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki pszennej

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK CYTRYNOWO MIODOWY Z BAKALIAMI 85

Składniki: Biszkopt cytrynowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 1 łyżka cukru cytrynowego 200 g margaryny 2 łyżki oleju 190 g jogurtu naturalnego 1,5 szklanki

Ciastka - domowe słodkości
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 137

Składniki: Ciasto cytrynowe: 6 jajek 3/4 szklanki cukru kryształ 2 opakowania cukru cytrynowego Delecta 200 g  margaryny 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania