
Przepis na : deser
Pulchne, orzeźwiające, lekko popękane ciasteczka obtoczone przed pieczeniem w cukrze pudrze, smakują obłędnie pysznie, jedne z moich ulubionych kruchych ciasteczek pieczonych na maśle, już sam zapach wydobywający się z piekarnika podczas pieczenia wprowadza w błogi nastrój, w sam raz na wiosnę ! Najlepsze zaraz po upieczeniu i ostudzeniu. Składniki na 20 sztuk ciasteczek 225 g mąki pszennej 1 jajko 8 dag masła 1 cytryna 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 8 dag cukru drobnego 1 torebk... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...