ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1854/2595)

Blok czekoladowy z mleka granulowanego z mnóstwem herbatników 397

kiedy całość będzie płynna. Do ciepłej mikstury dodajemy po szklance granulowane mleko, a na koniec wkruszamy herbatniki. Dobrze, jeśli kawałki są różnej wielkości, mniejsze i większe, ale nie rozdrabniamy ciastek za bardzo. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (kształt może być dowolny). Najpierw nakładamy trochę i wciskamy tak, by masa dobrze wypełniła

Ratunku obiad
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 162

sernik: 1,2 kg białego półtłustego sera 4 jajka szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju 1 niepełna szklanka mleka  do podania: sos truskawkowy (opcjonalnie) Spód: Ciasteczka rozgniatam na proszek, mieszam z miękkim masłem i wylepiam prostokątną formę, wyłożoną papierem do pieczenia lub aluminiową folią. Sernik: Białka oddzielam od żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodają(...)strumieniem wlewam olej, miksując na najmniejszych obrotach, a na samym końcu za pomocą szpatułki, łączę całą masę z białkami, delikatnie i dokładnie. Tak przygotowaną masę wylewam na spód z ciasteczek. Sernik władam  do rozgrzanego piekarnika i piekę 1 h 30 minut w 170 stopniach. Zostawiam do ostudzenia kwadrans w piekarniku, po czym wyjmuję blachę na zewnątrz. Kroję. Podaję

W kuchni Karmel-itki
Rogaliki orzechowe Siostry Anastazji 254

Bardzo kruche ciasteczka z orzechową nutką.  Rogaliki orzechowe. Składniki: 200 g mąki, 150 g masła, 50 g cukru pudru, 50 g mielonych orzechów ( użyłam laskowych), 2 żółtka gotowane, 2 żółtka surowe, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ugotowane żółtka przecieramy i dodajemy do pozostałych składników. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy. Wycinamy małe trójkąty i zawijamy (od podstawy trójkąta do jego czubka). Pieczemy(...)podała ani czasu ani temperatury, więc ustawiłam piekarnik na 160 stopni i piekłam około 15 min. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Z części rozwałkowanego ciasta wycięłam foremkami małe ciasteczka. Też wyszły bardzo smaczne

Miksturownik
Mikołajkowe cookies... 166

szaleństwo zaczęło się już wczoraj i zgodnie z zapowiedziami potrwa jeszcze cały weekend :) Wszystkim "Mikołajom" w imieniu mojego Bąbelka - serdecznie dziękuję!!! Zgodnie ze "staroamerykańską" :) tradycją na powitanie Świętego przygotowałam ciasteczka.... Amerykańskie.... Mikołajkowe cookies. Przepis znalazłam w swoim najstarszym zeszycie z przepisami i jeśli dobrze to obliczyłam, to ostatni raz piekłam te ciasteczka 10 lat temu... Poczułam się właśnie staro... Dość

Miksturownik
"Każdy ma jakiś fetysz" czyli Fooding krakowskich blogerek i przepisy na: Asser Romman i Lemon and mint. 142

zapachem wanilii we włosach Agatę z bloga   Eksperymentalna Kuchnia Menu przez nas ustalone prezentowało się następująco: zupa migdałowa przygotowana przez Olgę; kurczak baqui z przepisu Marty; ciasteczka bazbusa ulepione rączkami Agaty i Justyny (podobno bazbusa oznacza jeden całus); i napoje Asser Romman (afrodyzjak :p ) i Lemon and mint, za które odpowiadałam ja. Spotkanie było naprawdę wyjątkowe. Jedzenie pyszne(...)można dodać kruszonego lodu. Nas powstrzymała przed tym temperatura panująca za oknem... Przepis znalazłam:  www.asiathinksthings.com trochę go zmodyfikowałam. A tu galeria pozostałych specjałów: Algierska zupa migdałowa. Kurczak baqui Ciasteczka bazbuse Przypominam wszystkim o rozdaniu na moim blogu szczegóły tutaj

Miksturownik
3Bit bez pieczenia!!! Pychotka!!! 658

namoczonych herbatników. Na mleku gotujemy budynie. Jeśli są bez cukru dodajemy go do gotowania. Zostawiamy do wystygnięcia i miksujemy z masłem. Wykładamy masę na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Wykładamy na herbatniki. Posypujemy startą czekoladą

Miksturownik
Andrzejki tuż za zakrętem... Ciastka z wróżbą! 234

Andrzejki tuż za zakrętem,   dlatego przypominam Wam przepis na Ciasteczka z wróżbą:  Chińskie ciasteczka z wróżbą A i pamiętajcie, że możecie już dodawać swoje zdjęcia używając przycisku Cook'd znajdującego się pod przepisem. insertCookd("d8a17f5ec599ebbef60f69bb2f0092d6

Miksturownik
Sernik czekoladowy z mascarpone 360

Kolejny sernik i znów czekoladowy:) Przepis od Dorotus76 . Spód: 120 g ciastek digestive w gorzkiej czekoladzie, pokruszonych na piasek - dałam 150 g bez czekolady 70 g posiekanych orzechów włoskich 40 g masła, miękkiego - dałam 60 g Składniki wymieszałam, przesypałam do tortownicy o śr. 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekłam 10 min. w temp. 180*C i zostawiłam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Mrożone kulki czekoladowe 203

zrobiłam kulki czekoladowe z bananami! Składniki na 6 porcji: * 250 g sera na sernik * 250 ml śmietanki 30% * 100 g czekolady gorzkiej * 2 łyżki fruktozy * kilka bez * 100 g ciasteczek zbożowych * 50 g masła * 2 banany Ciasteczka po zmiksowaniu połączyłam z roztopionym masłem i wymieszałam do konsystencji mokrego piasku. Zmiksowałam banany i skropiłam je cytryną. Czekoladę stopiłam, odstawiłam do przestygnięcia

Zdrowa Kuchnia Sowy
Deser serowy przekładany malinowym musem 263

pieczony raczej nie, więc wymyśliłam to, co zawsze się sprawdza i co zawsze chce mi się robić, czyli deser na zimno! Składniki na foremkę 22x12: Spód: * 100 g ciasteczek maślanych * 40 g stopionego masła * 4 szt. czekoladek z orzechami i likierem Masa serowa: * 250 g sera na serniki * 100 g serka mascarpone * 50 g jogurtu greckiego * 150 g malin mrożonych(...)więc dałam zamiast fruktozy * 2 łyżeczki kakao * 1 łyżka żelatyny + woda do rozpuszczenia - za mało było, jak się później okazało Foremkę wyłożyłam folią spożywczą i wcisnęłam w dno zmiksowane ciasteczka połączone z masłem i rozpuszczonymi w nim czekoladkami. Odstawiłam na chwilę do lodówki. Ser biały i mascarpone wymieszałam z pokruszonymi bezami; maliny zmiksowałam z fruktozą. Przygotowałam żelatynę i dodałam

Zdrowa Kuchnia Sowy
Piekielne kulki, czyli sposób na mróz:) 138

przygotowywałam słodkości przynajmniej raz w tygodniu i na moim blogu więcej było ciast czekoladowych, serników i różnorodnych deserów niż dań wytrawnych. Teraz jest na odwrót. Zamiast typowych słodyczy piekę ciasteczka owsiane albo bakaliowe, albo podjadam po prostu bakalie:) Jak trafiłam na przepis u  Rodzynki na energetyczne kulki , to sobie przypomniałam, że podobne kulki, tylko bardziej bakaliowe kiedyś robiłam(...)Dziękuję za miłe powitanie.:)Ja dopiero raczkuję tu na blogu,to jest moje trzecie podejście,może tym razem mi się uda pobyć tu troszkę dłużej.:)...Twoje ciasteczka wyglądają bardzo efektownie.:)Pozdrawiam. sowa_nie_sowa 2012/02/26 11:05:10 Dziękuję za odwiedziny u mnie! Trzymam kciuki, żeby Ci wytrwałości czy czego tam potrzebujesz, wystarczyło, bo Twoje przepisy i sposób serwowania dań

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasteczka na mące migdałowej i "Kuchnia bez pszenicy" 206

Jakiś czas temu zakupiłam i przeczytałam książkę "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Nie zachwyciła mnie, głownie dlatego, że w zamian za zboża proponuje jadłospis

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 171

Wczorajszy dzień był owocny. Oprócz herbat, o których była mowa poniżej, dostałam jeszcze jedną przesyłkę. Były w niej ciastka od firmy PIAST, otrzymane w ramach współpracy. Otrzymałam ciasteczka: - kokosowe - herbatniki szampanki - herbatniki cynamonowe O FIRMIE: Tradycja firmy ZPC „Piast” w Głogówku sięga XVIII wieku. Wywodzi się z małego zakładu cukierniczego założonego w 1765 roku przez rodzinę Kniling pod nazwą „Kniling(...)8kcal MOJA OPINIA: Ciastka kruchutkie i bardzo kokosowe. Idealne do herbaty lub ciepłego mleczka :) Uwielbiam kokos, dlatego zostaję wierną fanką tych ciastek. Opakowanie zawiera całkiem sporo ciasteczek - jest czym dzielić domowych łakomczuchów. Zapraszam na fanpage Piasta -  http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?ref=ts oraz do odwiedzenia strony internetowej: http://www.piast-zpc.pl/ Wkrótce recenzja pozostałych produktów - zapraszam

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 222

Ekspresowe ciasteczka Przekonałam się niedawno, że co jak co - ale ciasto francuskie warto mieć zawsze w lodówce. W mgnieniu oka można z niego wyczarować zarówno słodkie, jak i słone przekąski. Zwykłe i wykwintne, eleganckie i "domowego użytku"... A, że na niedzielę nic nie piekłam, bo jeszcze nie chcę się zbytnio przeciążać, zrobiłam szybkie ciasteczka francuskie z marmoladą. Do przygotowanie potrzebne

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 141

wszelkich dóbr, zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.       CIASTECZKA DO DEKOROWANIA - przepis Składniki:  2,5 szkl. mąki 20 dag masła 1 szkl . cukru pudru 2 złótka 1 /2 szkl. śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli(...)Masło rozpuścić - dodać do składników płynnych - wymieszać.   Osobno połączyć sypie skłądniki. Dodać do nich płynną masę - zagnieść . Ciasto jest dość rzadkie.   Schłodzić min. 30 minut przed wykrawaniem ciasteczek.   Viasteczka piec w temp. 180 stopni około 10 m inut.   Dekorowac wedle uznania.   LUKIER: 1 białko, 1 szklanka cukr u pudru - miksowa ć, aż lukier stanie się

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania