Kostka cappuccino To ciasto to prawdziwa uczta dla miłośników kawy cappuccino i czekolady. Jest idealne na specjalne okazję, ale sprawdzi się także jako pyszny deser na
Blog z ApetytemSernik baskijski Kremowy, bogaty smak z delikatną nutą karmelu, która powstaje dzięki mocnemu przypieczeniu wierzchu. Wnętrze ciasta jest wilgotne i delikatne, niemal rozpływające się w ustach
Blog z ApetytemSkładniki: – 400 g gotowego ciasta francuskiego nadzienie – konfitura z różą – 1 jajko – cukier puder do posypania Przygotowanie: Gotowe ciasto francuskie kroimy na
I LOVE LIFEWilgotne ciasto maślane z truskawkami i kruszonką Delikatne, wilgotne ciasto o maślanym smaku, które rozpływa się w ustach. Lekko kwaskowy smak truskawek, idealnie kontrastuje ze słodyczą
Blog z ApetytemMajówka za pasem, a takie rogaliki świetnie sprawdzą się na tę okazję. Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 480 lub 500) 200 ml
Kuchnia domowa AniMini serniczki z oreo Dziś mam dla Was kolejny słodki przepis, który sprawdzi się też na nadchodzące święta. Mini serniczki z oreo . Proste w przygotowaniu i
Słodkie okruszkiBabka z nadzieniem makowym Puszysta babka z wilgotnym i pysznym nadzieniem z masy makowej. Idealna zarówno na święta, jak i inne okazje. Polecam! * Przepis jest
Blog z ApetytemJajka z ciasta francuskiego z sałatką . Vol-au-vent z ciasta francuskiego z sałatką. Koszyczki jajka z ciasta francuskiego z jajkiem, łososiem i ogórkiem. Vol-au
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKokosowe babeczki – idealne do koszyczka Dziś mam dla Was przepis na pyszne, kokosowe babeczki. Idealne do koszyczka lub na deser do ulubionej kawy czy herbaty
Słodkie okruszkiSernik dubajski Wykwintny deser inspirowany bardzo ostatnio popularną dubajską czekoladą. Przepis wbrew pozorom wcale nie jest trudny do zrobienia. A okazji by wykonać to pyszne i
Blog z ApetytemCiasto Malinka Kremowe, delikatne i wprost rozpływające się w ustach. Niedawno robiłam to ciasto w wersji jagodowej, bardzo nam smakowało i postanowiłam je powtórzyć, tym razem
Blog z ApetytemBabka gotowana (bez formy do gotowania) Pisaliście mi ostatnio, że nie wyobrażacie sobie świąt bez babki gotowanej, a ja nawet nigdy jeszcze takiego ciasta nie jadłam
Blog z ApetytemDrożdżowa zebra z makiem Puszyste i miękkie ciasto drożdżowe, ale jednocześnie wilgotne za sprawą dodatku masła. Słodkie, ale nie przesłodzone. Świetne połączenie ciasta drożdżowego z masą
Blog z ApetytemBabka piaskowa Babka piaskowa to klasyczne ciasto, które charakteryzuje się delikatną, puszystą konsystencją i lekko wilgotnym wnętrzem. Jej smak jest słodki, ale nie przesadnie, z wyraźną
Blog z Apetytem