16.11 .2024 Magda Późna jesień to idealna pora na jabłka, my właśnie wtedy jemy ich najwięcej, aby jak to mówi pewne angielskie przysłowie, trzymać lekarza z
Smaczna StronaRolada bezowa dakłas (Dacquoise) Jak już pewnie zauważyliście, rolady bezowe często pojawiają się na mojej stronie, są one bowiem dość łatwe i szybkie w przygotowaniu, a
Blog z ApetytemPierniczki domowe – puszyste, mocno miodowe Na blogu znajdziecie różne przepisy na pierniczki. Dziś mam dla Was kolejny. Duża ilość miodu i ładnie wyrośnięte, puszyste pierniczki
Słodkie okruszkiRożki z jabłkami z ciasta filo to pyszna i chrupiąca przekąska na słodko, która z pewnością posmakuje każdemu. Uwielbiam jeść i pracować z ciastem filo, a
Di gotujeKarpatka z frużeliną wiśniową Składniki: Ciasto: 125g masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 jajek szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem
Blog z ApetytemTaratuszki – puszyste faworki jogurtowe Są pyszne! Delikatne jogurtowe ciasto, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Szybkie i proste w przygotowaniu. Warto wypróbować!
Blog z ApetytemKokosowe kulki z twarogu to oczywiście pomysł na deser na podstawie popularnych słodkości kokosowych. Jednak w tym przypadku wnętrze kulki zawiera owoc liofilizowany, chociaż nic nie
RelaxtimeTorcik bezowo-jagodowy Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny lub octu Krem Jagodowy: 3/4
Blog z ApetytemTorcik Rocher Czekoladowo-orzechowe ciasto przełożone pyszną masą z pralinkami ferrero rocher. Rewelacyjny torcik na szczególne okazję! Składniki: Ciasto: 6 jajek 120g cukru 60g
Blog z ApetytemTop 10 pysznych i efektownych ciast bez pieczenia Trochę się ostatnio nazbierało na blogu ciekawych ciast, do których wykonania nie potrzeba używać piekarnika. Zauważyłam, że często
Blog z ApetytemRogaliki kinderki Szybkie rogaliki (bo bez wyrastania) z oryginalnym i przepysznym nadzieniem, które smakuje szczególnie dzieciom, ale i dorośli chętnie się nimi zajadają. Polecam!
Blog z ApetytemMuffinki bananowe to jeden z naszych ulubionych pomysłów na małe słodkie przekąski. Muffinki wychodzą bardzo puszyste, delikatne i słodziutkie, ale nie przesłodzone. Do ciasta dodaję kropelki
Smaki Na TalerzuCiastka korzenne to prawdziwa esencja świątecznego smaku, która potrafi przenieść nas w magiczny świat zimowych wieczorów. Ich wyjątkowy aromat pochodzi z mieszanki przypraw, takich jak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie pączki to moje zeszłoroczne odkrycie. Sezon na dynie trwa, więc jeśli nie macie na nie pomysłu, to zróbcie sobie właśnie takie słodkości! Składniki: ok
Kuchnia domowa Ani