Irish Coffee – Kawa po irlandzku – jeśli lubicie kawkę w słodkim, bogatym w smaku wydaniu – koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kawa ta podobno została wymyślona
Dorota SmakujeTaka rolada szpinakowo-łososiowa to hit na każdej imprezie. U nas rolada szpinakowa z łososiem wędzonym najczęściej pojawia się na Sylwestra oraz jako przekąska na Boże
Do Garów!Składniki: 2 placki do tortilli 100 g chudej wędliny 2 jajka kawałek czoerwonej papryki 100 g pieczarek 50 g sałaty lodowej lub innej zieleniny 40 g
czarrna od kuchniTen mega prosty przepis znalazłam u Beaty w jej Lawendowym Domu i tak mi się spodobał że musiałam go upiec bo jak wiadomo wszelakie nowości w
Moje Małe CzarowanieNajlepsza sałatka z tuńczykiem to przepis, którym chciałam się z wami podzielić bo wybitnie smak smakuje. Sałatki z dodatkiem tuńczyka to danie, które jest bardzo lubiane
Dorota SmakujeOd dawna chodził za mną domowy salceson-taki prawdziwy ,pachnący, pyszny. Próbowałam gdzieś taki kupić, ale te w sklepie nie przypominają prawdziwego salcesonu-więc postanowiłam zrobić
Swojskie jedzonkoOwsianki to zdecydowanie jedne z lepszych opcji śniadaniowych, przynajmniej moim zdaniem! Uwielbiam je, bo za każdym razem za sprawą różnych dodatków otrzymuję zupełnie inny smak. Dziś
Natka PietruszkiKilka prostych składników i pyszne smarowidło gotowe. Wegetariański smalec przygotowuje się w parę chwil i zasmakuje nie tylko tym, którzy nie jedzą mięsa. Jeśli jeszcze do
okolicepalnika.plPołączenie pora i boczku jest jednym z moich ulubionych. Stosowałam go już jako dodatek do mięs ( kotlety mielone z porem i boczkiem – KLIK ), do naleśników
Smaki Na TalerzuPełnoziarnisty chleb z foremki można przygotować o wiele prościej, bo mniej musimy martwić się o jego odpowiednie złożenie. Dodatkowo łatwiej jest pracować nawet z ciastem o
rabarbarowoSkładniki: 2 dojrzałe banany 1 duży jogurt naturalny 2 łyżki dżemu morelowego (lub domowej konfitury - przepis tutaj ) 2 łyżki otrębów owsianych Sposób wykonania
Qchnia po prostuW Nowym Roku nowe wyzwania z Piekarnią Amber czas zacząć. Tym razem Ania poszperała i wybrała przepis z bloga Oli Cake & Bread . Przepis opracował Jeffrey
Moje Małe CzarowanieBruschetta jest wspaniałą kanapką na której jest wszystko co najlepsze a najważniejsze jest natrzeć chleb czosnkiem i skropić oliwą. Pachnie wówczas nieziemsko a smakuje wybornie, spróbujcie
Moje Małe CzarowaniePuszysty chleb z chrupiącą skórką, przygotowany z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziaren chia i suszonych pomidorów jest najczęściej pieczonym chlebem w moim domu. Od dość długiego
MeCooksNajlepsza pasta kanapkowa z tuńczyka tylko 2 składniki – tyle trzeba aby przygotować smaczny krem do pieczywa. Pastą możemy również smarować tosty, wrapy, różnego rodzaju płaskie
Dorota Smakuje