ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1808/2629)

Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym 185

smażenia, pieczenia i do sałatek. Serdecznie polecam, sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym zdecydowanie wart jest wypróbowania Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym Składniki: Spód: 400 g ciasteczek digestive 200 g masła Masa – wszystkie składniki w temperaturze pokojowej 600 g serka kremowego 250 g mascarpone 150ml oleju rzepakowego 300 ml kwaśnej śmietany 5 jajek 280 g cukru

UgotujmyTo.pl
Ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem 57256

wymiarach 20cm x20cm. Składniki: Masa krówkowa – 510g Mleko – 400ml Cukier zwykły – 3 łyżki Cukier waniliowy – 16g Budyń śmietankowy – 1 opak. Masło – 60g Ciasteczka maślane Bonitki lub herbatniki – ok. 250g Śmietana kremówka – 330ml Cukier puder – 2 czubate łyżki Śmietan – fix – 2 opakowania Słonecznik – pół szklanki Wykonanie: Spód blaszki wyłożyć

Kulinarne Przeboje
Pierniczki 221

Święta coraz bliżej. Nie mogę się doczekać kiedy będę piec ciasteczka z moim synkiem. W tym roku podjadał i "pomagał". Sama pierniczki piekę od kilku lat, więc i zdążyłam przetestować kilkanaście przepisów.  Pierniczki z wcześniejszych lat. Przepis to pierniczki jak alpejskie.  Mięciutkie, pachnące, idealne. Robię z połowy porcji i tak wychodzi ok. 60 sztuk. Przerobiłam pierniczki nadziewane

NA MOIM TALERZU
Boże Narodzenie w Prowansji i przepis na zupę czosnkową 337

daktyle na pamiątkę Jezusa, który wywodził się z Orientu, biały i czarny nugat - oznaczające dobro i zło, " fougasse a l'huile d'olive " płaski chlebek z oliwą,  oreillettes - ciasteczka przypominające faworki, calissons - cukierki z masy migdałowej w lukrowej polewie,  galaretka pigwowa oraz kandyzowane i świeże owoce.  Powiem Wam, że jeśli kiedykolwiek miałabym spędzać Boże Narodzenie poza domem

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa przyprawa do piernika 172

pachnie i smakuje prawdziwa przyprawa do piernika, bez cukru, bez mąki... Jaki jest jej prawdziwy kolor i jaki aromat. Coś niesamowitego, taka domowa przyprawa do piernika nadaje naszym ciasteczkom prawdziwej barwy i smaku... Składniki: 20 gram kory cynamonu 2-3 gwiazdki anyżu 1/2 laski wanilii 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu kilka goździków 10 gram suszonego imbiru 1/2 łyżeczki

Mango Papaja
Ciasto 3 bit 981

nadrobię wszystkie zaległości. Dzisiaj publikuję prosty przepis na ciasto bez pieczenia, na dość popularne ciasto 3 bit. Ciasto przygotowuje się z półproduktów, chociaż można pokusić się o przygotowanie własnych ciasteczek, budyniu i kajmaku. Decyzja należy do Was. Ciasto jest bardzo smaczne, jeśli ktoś nie zna to gorąco zachęcam do wypróbowania! Ciasto 3 Bit Blacha: 25x35 cm | Czas przygotowania

coolinarnastrefa.blogspot.com
SZYBKIE PIERNICZKI + LUKIER KRÓLEWSKI 243

Szybkie pierniczki , to przepis doskonały dla tych z Was, którzy albo zapomnieli wcześniej albo nie mieli czasu czy ochoty na przygotowanie ich wcześniej.Doskonałe już odrazu

Ostra na Słodko
Lemon curd 202

Cytrynowa rozkosz.... Obłędny krem ze świeżych cytryn, w którym zakochałam sie od pierwszej łyżeczki... Cudownie cytrynowy, z maślaną nutką, wspaniały jako dodatek do ciasteczek, ciast czy serników. Jego zastosowań jest wiele, a najlepiej smakuje wyjadany wprost ze słoika malutką łyżeczką:) Mmmm... Pycha!  SKŁADNIKI na 1 słoiczek: 100 g masła 180 g cukru 3 żółtka 2 jaja sok wyciśnięty

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaroniki z mascarpone 211

kilku zasad, a końcowy rezultat jest obłędny. Choć tak skromnie wyglądają, w połączeniu z serkiem mascarpone, dają  niepowtarzalny smak, który mnie całkowicie zachwycił! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na 24 ciasteczka, czyli 12 makaroników: 110 g białek (oddzielonych od żółtek na min. 24 h przed przystąpieniem do pieczenia) 120 g płatków migdałowych ziarenka z 1 laski wanilii 200 g cukru pudru

Słodko-Słony Świat Ilony
Banoffee pie 329

Obłędnie słodki deser dla leniuchów:)) Banoffee pie... jedna z moich ulubionych bomb kalorycznych... Kruche ciasteczka, pokaźna porcja pysznego kajmaku, słodkie banany i bita śmietana... W tej wersji (by zagłuszyć wyrzuty sumienia;)) dodałam do pełnoziarnistych ciastek po garści płatków owsianych i orzechów laskowych i ułożyłam deser zamiast w w tortownicy, w pucharkach. Spodu nie ugniatałam na twardo, lecz pozostawiłam go lekko

Słodko-Słony Świat Ilony
PALUCHY WIEDŹMY 203

PALUCHY WIEDŹMY W internecie od wielu lat krąży przepis na te wyjątkowe ciasteczka! Paluchy wiedźmy wywołają uśmiech nie tylko na twarzach dzieci, ale rozbawią także dorosłych:) Przepyszne, maślane, kruche ciastka z migdałowym pazurem - to moja kolejna propozycja na nadchodzący Halloween. Wbrew pozorom robi się je błyskawicznie i mnóstwo przy tym śmiechu, także ich przygotowanie może być wspaniałą zabawą dla całej

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierniczki expresowe 171

Święta Bożego Narodzenia już tuż tuż, więc pora, aby na blogu zaczęły pojawiać się świąteczne przepisy:) Ciasto na piernik staropolski dojrzewa już pięknie w mojej piwnicy

Słodko-Słony Świat Ilony
DYNIOWO-POMARAŃCZOWY CURD 210

jest cudowny - o smaku słodkiej dyni i soczystej pomarańczy, z nutką cynamonu i gałki muszkatołowej. Jeśli jesteście fanami cytrynowego curdu to ten pokochacie również! Możecie go używać do nadziewania ciasteczek, przekładania tortów, do naleśników, gofrów, lodów, tostów, serników albo tak jak ja do dyniowej tarty - przepis już jutro na blogu (powtarzam się ?!?:)) Albo jeśli chcecie wyjadajcie go prosto ze słoiczka

Słodko-Słony Świat Ilony
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 424

świeżych lub mrożonych żurawin (mrożonych nie odmrażaj wcześniej!) WYKONANIE: SPÓD CIASTECZKOWY: Dno tortownicy o średnicy 21-22 cm wyłóż folią aluminiową. Dna i boków niczym nie smaruj. Ciasteczka zmiel z kakao w blenderze lub malakserze na piasek. Dodaj do nich stopione masło i zmiksuj jeszcze raz, aby wszystko dobrze sie połączyło, przesyp do tortownicy i porządnie dociśnij do dna, wyrównaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta ananasowa 211

razie niespodziewanych gości, ponieważ jest bardzo proste w wykonaniu a zarazem pyszne i efektowne.   Zaczniemy od przygotowania spodu. Cukier rozpuścić w ciepłym maśle. Dodać pokruszone ciasteczka, cynamon i orzechy. Wymieszać do momentu połączenia się wszystkich składników, kiedy ciasto osiągnie konsystencję mokrego piasku. Przygotować formę do tarty. Wysmarować ją tłuszczem, a następnie wyłożyć jej dno ciastem (fot.1

Świat Ciasta