Deser BezowyPrzepis inspirowany na podstawie przepisu Kingi Paruzel z Masterchef Składniki : (na 2 porcje)Beza:- 6 białek- 300g cukru pudru- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Gotuj Z MuzykąOwsiane Kuleczki (czekoladowe owsiane kuleczki)Produkty : - 1 szklanka cukru- 1 kostka margaryny - pół szklanki mleka - 3 łyżki kakao - płatki owsiane (0,5kg
Gotuj Z MuzykąChinese rice cookies – są to chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego. Ile one z Chinami mają wspólnego tego nie wiem , ale wiem , że ich smak zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia! Są smaczne, l ekko chrupiące , ciągnące w środku, delikatnie kokosowe … Robiłam je już wielokrotnie, a ich smak za każdym razem tak samo mnie zachwycał! SKŁADNIKI: – kleik ryżowy bezsmakowy
Ostra na SłodkoJak wiecie uwielbiam kokos a Kokosanki to zdecydowanie moje ulubione ciacha!Mokre … klejące … delikatne i niesamowicie słodkie!Tym razem połączyłam je z makiem –
Ostra na SłodkoPrincessa kokosowa Na samą myśl ślinka cieknie! Kruchy wafelek … kremowe wnętrze …. i bajkowa reklama … przywodzą na myśl same smakowite skojarzenia. Że uwielbiam kokos
Ostra na Słodkododatkiem kremowego budyniu … słodkich jabłek … i odrobiny miodu , które zaczęły znikać już po wyciągnięciu z piekarnika! Robi się je błyskawicznie a efekt jest nieziemski! Smakują jak popularne ciasteczka fornetti … albo jeszcze lepiej! Polecam! SKŁADNIKI: - budyń waniliowy – 60 g - mleko – 300 ml - cukier puder – 2 łyżki - ciasto francuskie – 200 g - jabłko
Ostra na Słodkopowstanie jednolita masa dodajemy uprażone wcześniej wiórki kokosowe i uprażone płatki migdałowe. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut do lodówki. Formę do keksa wykładamy warstwą krakersów. Na każde ciastko nakładamy przygotowany krem. Na krem kładziemy kolejną warstwę krakersów. I tak do skończenia kremu. Całość posypujemy wiórkami i płatkami migdałów. Odstawimy do lodówki ( najlepiej na noc ). Smacznego
Ostra na Słodkopłatki migdałów i mieszamy , uważając by nie bardzo zgnieść płatki. Jajka roztrzepujemy osobno z olejkiem waniliowym i dodajemy do ciasta, wyrabiamy. Rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 1cm. Wycinamy ciasteczka ( można szklanką … foremkami ) Patelnię delikatnie natłuszczamy( ja używałam pędzelka ) i smażymy ciastka po ok. 5 minut z każdej strony. Uważamy by się nie przypiekły! Zajadamy posypane cukrem pudrem
Ostra na SłodkoU mnie mówimy chrust … Pamiętam jak byłam mała i nie mogłam się doczekać kiedy pojedziemy do cioci … tam zawsze były najlepsze! Pałaszowałam aż mi
Ostra na SłodkoCiasteczka są niesamowicie delikatne , a zarazem kruche . Ciasto wręcz rozpływa się w ustach! Waniliowo – migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają! SKŁADNIKI: - mąka pszenna – 300 g - miękkie masło – ok. 230 g - płatki migdałowe – 100 g - olejek waniliowy do ciast – 1 łyżka - cukier
Ostra na Słodkoktóry zachwyci nie tyko podniebienie , ale i oczy! Zarówno dzieci , jak i dorośli będą zachwyceni móc zjeść kwiatka ;) Delikatny , waniliowy, serowy krem przełożony musem rabarbarowym … i dodatek chrupiących ciasteczek oreo ( którymi jakiś czas temu dogodził mi bdsklep.pl sprawia , że zachwycamy się każdym kęsem! Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! Składniki : - waflowa miseczka – 1 szt – rabarbar – 1 łodyga
Ostra na Słodkobiałka od żółtek. Żółtka miksujemy z twarogiem , masłem , kremówką ,cukrem i budyniami na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno. Pianę delikatnie łączymy z masą serową. Wylewamy do tortownicy wyłożone ciasteczkami. Wstawiamy do nagrzanego na 165C piekarnika na 90 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. CAŁOŚĆ : Galaretkę rozpuszczamy wg. przepisu na opakowaniu. Wiśnie układamy na górze sernika. Zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki
Ostra na Słodkołyżkami mąki. Roztapiamy masło , dodajemy śmietankę i cukier. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Ostawiamy z ognia i dodajemy mieszankę bakaliową i aromat. Dokładnie mieszamy i porcjujemy na ciasteczka. Wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 15-20 minut
Ostra na Słodkoznów czegoś nowego! Tym razem powstało przepyszne , lekko orzeźwiające ciacho , które jak wszyscy zgodnie przyznali : było pyszne! Delikatny, a zarazem nie rozpływająco się miękki krem w połączeniu z biszkoptowym ciasteczkiem i soczystą galaretką przyjemnie pieścił podniebienie. Wygląda niesamowicie efektownie , a zarazem jest niezwykle łatwy do zrobienia! Zrobi furorę na każdym rodzinnym przyjęciu! SKŁADNIKI: * biszkopty okrągłe – 2 paczki * powidła śliwkowe
Ostra na Słodko