siedzieliśmy, prawie jak w jakimś filmie bym powiedziała ta kawa była pyszna, szczególnie prosto z lodówki gdy na dworze +398 593stopni) (i jeszcze więcej lodów) te ciasteczka oczarowały mnie swoim wyglądem był też mrożony jogurt, pierwszy w moim życiu i powiem, że nie ostatni a ostatniego dnia..... moje marzenia się spełniły... znalazłam lody których wypatrywałam
More food, love and dreamszaczęło się. "Gdzie moja kawa? Czemu to jeszcze nie jest gotowe? Powinnam wyjść. Aaa, to już ta godzina?! Ale przynajmniej wczorajszy dzień udany. W nocy jeszcze ciasteczka piekłam, inaczej sobą bym nie była przecież, a dzisiaj pierwszy raz w życiu bezę będę piekła, a nawet tort z niej zrobię. Tort pavlova. Boję się trochę, nie powiem. Aa, masła nigdy
More food, love and dreamsfaktu, że jestem, że mam dwie ręce, dwie nogi, mogę skakać, biegać, a nawet latać, bo kiedyś to zrobię, A na drugim blogu od dzisiaj znajdziecie przepis na TE ciasteczka
More food, love and dreamsJeden z najprostszych przepisów na wykorzystanie ciasta francuskiego. Wystarczy trochę cukru i cynamon. Banalnie proste i zaskakująco pyszne, małe ciasteczka. Idealne do pochrupania przy filiżance kawy lub herbaty. Ich zrobienie, razem z upieczeniem nie zajmuje więcej jak pół godziny. Co ciekawe samemu można wymyślić nadzienie, np. posmarować nutellą, budyniem, dżemem lub rozłożyć starte jabłka. Możliwości jest bardzo dużo
Złote przepisyDziś zapraszam na bardzo proste ciacho. W smaku podobne do brownie , też wilgotne ale bardziej puszyste. Do ciasta dodałam kawałki gruszki i odrobinę aromatu
Monia miesza i gotujeWykorzystujecie jeszcze dynie, bo ja tak. Jest wdzięcznym warzywem zarówno na słodko jak i wytrawnie. Tym razem użyłam jej do przygotowania czekoladowych trufli z pokruszonych korzennych ciasteczek. Male słodkie co nieco idealne na jesienny wieczór. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMoja opinia: Kawka jest idealna dla wszystkich wielbicieli malibu, nieziemski zapach jeszcze przed zalaniem wodą, piękny również gotowej kawy i wspaniały smak. Idealny na chwile relaksu przy jakimś dobrym ciasteczku. Dodatek smakowy sprawia ze rzeczywiście kawki nie trzeba dużo słodzić, bo ma słodycz sama w sobie ( niesłodzonej zwykłej rozpuszczalnej bym nie wypiła ).Do degustacji tej pysznej kawy zaprosiłam również moją
Z Majeczką w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowe oponki z białym serem to smak mojego dzieciństwa W moim domu często robione były przez moją mamę
Marta GotujeImprezowe przekąski większości z nas kojarzą się z chipsami, paluszkami, krakersami, ciasteczkami i innymi, niestety niekoniecznie zdrowymi produktami. Tak się ostatnio zastanawialiśmy z Pawłem czy zamiast paczki chipsów można by do filmu wieczorem “wciągnąć” coś innego, zdrowszego. I tak powstał pomysł na naleśniki. Na zielono. Z naszą ulubioną rybą - łososiem. Jak Paweł nie przepada za serem białym (całkowicie
W kuchni KatieCzy pomyśleliście kiedyś, żeby zrobić coś na słodko, bazując na papierze ryżowym ? Podobno, potrzeba matką wynalazku ... i u mnie nie było inaczej. Zachciało się
kolorowotorcikowomiksujemy na gładką masę kilka-kilkanaście minut.Na koniec dodajemy cukier puder, sól i miksujemy do połączenia składników. Gotowe! :) Tak przygotowane masło możemy użyć do smarowania kanapek lub do przygotowania ciasteczek z masłem orzechowym i kawałkami czekolady . Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artwilgotny, pachnący i bardzo smaczny. Mam nadzieję, że namówię Was na upieczenie takiego w domu. Jeśli lubisz orzechowe słodkości tak jak my to zobacz i wypróbuj koniecznie przepisy na Ciasteczka orzechowe oraz Babeczki orzechowe ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaGdy mamy ochotę na coś słodkiego a czasu brak na upieczenie jakiegoś ciasta wtedy najlepiej sprawdzają się muffinki. Szybko się je robi a i wszystkie składniki
Monia miesza i gotujerozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania do kremu możemy dodać np. cynamon, orzechy
Kuchenny Skrawek NiebaKuchnia wegańska to bez wątpienia bogactwo wielu ciekawych smaków i połączeń, zwłaszcza jeśli chodzi o desery, których ostatnimi czasu pojawiło się tu bardzo dużo. Od szarlotki przez ciasteczka z amarantusa , pralinki orzechowe aż do muffinek z komosy ryżowej czy też kaszy jaglanej - jest w czym wybierać, ale po fali słodyczy przyszedł czas na coś wytrawnego. Wege obiady
peanutbuttermonster