roku) : 1. Gulasz z szynki wierzowej / 2. Ciasto nutella / 3. Sos żurawinowy / 4. Szybkie batoniki bez pieczenia / 5. Krem mleczny / 6. Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7. Ciasto bananowe z kajmakiem / 8. Smoothie bananowe / 9. Makowiec krucho-drożdżowy / 10. Miodownik / 11. Domowy twaróg (metoda
Słodkie PrzyjemnościPysznych, słodkich przekąsek nigdy dość! Dlatego dzisiaj bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deserek z truskawek, jogurtu i ciastek bezowych :) Składniki: truskawki kilka bez ok 10 dag (ciasteczek kupowanych na wagę) duży jogurt naturalny cukier trzcinowy Wykonanie: W zależności od pory roku, opakowanie mrożonych truskawek lub ok 500 g świeżych owoców blendujemy na mus z kilkoma łyżkami cukru. Nie wskazuje
Taste Of My Daypodlewamy słodkim, białym winem, posypujemy dużą szczyptą cukru brązowego z wanilią, podsmażamy minutę, łączymy z makiem, intensywnie mieszamy. Schładzamy. Tak przygotowaną masę wykorzystam do zrobionego wcześniej ciasta francuskiego. Kształty ciasteczek dowolne. Ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Posypujemy cukrem pudrem
BaRepasidealna dziewczyna, nawet szpinak umie dobrze przyrządzić". I to ostatecznie przekonało mnie, że warto ten przepis zamieścić. Bo sami powiedzcie, co daje większą radość i satysfakcję dla kucharza - przyrządzenie ciasteczek dla miłośnika słodkości czy stworzenie dania z ryzykownego składnika i usłyszenie "to było pyszne!" od jego przeciwnika...? PYSZNA I ZDROWA ZUPA SZPINAKOWA Składniki: 450g szpinaku mrożonego (1 opakowanie) 3 łyżki
Gotowanie to kochanieTe faworki / chruściki przygotowałam przez przypadek, przygotowałam trochę maślanego ciasta z myślą o Sylwestrze. Miałam upiec paluszki do barszczu, ale z lenistwa ich nie upiekłam, a
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Male ciasteczka w formie orzechów wypełnione pysznym kremem z mleka w proszku. Łupinki orzechów pieczemy w specjalnej formie (wyglądem przypomina gofrownicę), którą bez problemu można dostać w sklepie. Ja swoją kupiłam w internecie. Upieczone łupinki nadziewamy kremem z mleka w proszku i zlepiamy je ze sobą
Marta Gotujeobserwujących 24 posty 42 ,130 wyświetleń najpopularniejsze posty : Drobiowa roladka z pieczarkami Sałatka jarzynowa z jajkiem Szybkie ciasteczka jak pierniczki Dziękuję
Magiczne Życie MartyCiasteczka o zdecydowanym smaku, idealny dodatek do różnych sosów, pomidorowego, czosnkowego, do czerwonego barszczyku, piwa itp. Składniki: -3 szklanki mąki -10 dkg masła -2 żółtka i jedno całe jajko -2 czubate łyżki kwaśnej śmietany -1,5 dkg drożdży -1/2 łyżeczki cukru -łyżeczka soli -łyżeczka ostrej papryki mielonej -3 łyżki granulowanej cebuli -10 dkg startego drobno żółtego sera
Maminek kulinarnypierwszej, noworocznej stronie mojego bloga chcę podzielić się z Wami nie przepisem, lecz najlepszym składnikiem wielu przepisów, i to nie tylko kulinarnych! Wzbogaca i ulepsza smak ciasteczek, zup, mięsa, a nawet kawy! Znajdziesz go w najlepszych kremach do pielęgnacji ciała, ale, jeśli chcesz, możesz go też użyć do... czyszczenia mebli. Zdziwiona/y? Co to takiego? Olej kokosowy! Czy kiedykolwiek
Gotowanie to kochanieskładniki * 85 g płatków owsianych * 85 g wiórków kokosowych * 100 g mąki pszennej * 70 g cukru pudru * 100 g margaryny lub masła * 1 łyżka płynnego miodu
Mix smakuskładniki * 35 dag maki pszennej * 3 jajka * 2 czubate łyżki cukru * 2,5 dag masła * 3 łyżki słodkiej śmietany * szczypta soli * 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Mix smakuskładniki * 1 szklanka cukru * 400 g wiórków kokosowych * 7 białek Sposób wykonania Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać ok. 3 minuty. Wsypać wiórki
Mix smakuNie będzie to przepis na rogaliki, bo przygotowałam je z gotowych produktów. Nie wyobrażam sobie zrobienia ciasta francuskiego...Nie mniej jednak czasami nachodzi mnie taka ochota
Kulinarna rozmowaUwielbiam ten zapach rozchodzący się po domu, gdy pieką się te cudeńka. Uważam, że pieczenie ciasteczek z dziećmi jest jedną z najprzyjemniejszych form wspólnego spędzania czasu. Z tego przepisu wyszło mi 4 blachy pierniczków. 125g masła wcześniej wyjętego z lodówki 100g brązowego cukru 115g złotego syropu ( golden syrup, ale można zastąpić miodem) 450g mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka
Kulinarna rozmowaJak co roku przed Tłustym Czwartkiem po głowie chodzą mi pączki. Nigdy jednak ich nie robiłam. To był pierwszy raz, ale wyszły puszyste i lekkie, więc
Kulinarna rozmowa