mnie ;) Małżonek dostał wtedy swoją porcję a'la snikers, z kajmakiem i fistaszkami. Równie dobry, ale mój i tak lepszy :) Lemon curd pasuje mi do wielu wypieków. Do kruchych ciasteczek, tartaletek (wkrótce na blogu), przełożenia tortu. Nawet wyjadany łyżką z garnka jest bardzo smaczny! Serniczek jedzony z mojego ulubionego zielonego talerzyka, który kojarzy mi się z dzieciństwem i perfekcyjnymi
Cakes By KejtMój ulubiony dodatek do wypieków. Pasuje do mnóstwa z nich! Do serników, drożdżowych bułeczek, kruchych tart i ciasteczek, pod bezą i kruszonką.... A także wyjadany łychą ze słoika czy garnuszka. Dla miłośników kwaśnych smaków idealny :) Składniki: 3 cytryny 80ml wody 50g masła 200g cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej (+2 łyżki wody) Przygotowanie: Cytryny sparzyć, wyszorować. Zetrzeć
Cakes By KejtCoś wspaniałego. Waniliowy serek, ciasteczka i owoce. Połączenie idealne, perfekcyjne. Zapada w pamięć i nie pozwala o sobie zapomnieć. To też wspaniały sposób na wykorzystanie serka śniadaniowego typu Almette. Zaskoczył mnie w smaku. Owoców można użyć dowolnych, u mnie w wersji truskawkowej i żurawinowej. Przepis pochodzi z cudownego magazynu GRYZ, który również serdecznie polecam! Składniki: 10 herbatników (u mnie maślane
Cakes By KejtMiodowe bułeczki z jabłkami (źródło przepisu: Izioni Pyszne Smaki ) Składniki: - 15 dag margaryny roślinnej - 1/2 kg mąki pszennej(weszło trochę więcej) - 3 łyżki cukru - 4 łyżki
Kuchnia co dniaRogaliki miniaturki z nadzieniem różanym Składniki: ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 250 gr margaryny roślinnej - 1 serek homogenizowany waniliowy - 1 łyżeczka cukru waniliowego dodatki: - nadzienie
Kuchnia co dniaKokosowy kaszowiec na herbatnikach Składniki: masa: - 1/2 litra mleka - 125g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki kaszy manny - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao
Kuchnia co dniaCiasteczka z miodem gryczanym: cynamonowe, imbirowe i kakaowe Składniki: ciasto: - 50g margaryny - 1 1/2 łyżki miodu gryczanego - 2 szklanki mąki pszennej - 1/3 szklanki cukru pudru - 1
Kuchnia co dniaCiasteczka twarogowe z cukrem i ceynamonem Składniki: - 100gr masła - 100gr twarogu (u mnie półtłusty) - 1 szklanka mąki pszennej - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody dodatki: - 1/4
Kuchnia co dniaCiasteczka francuskie z owocami róży Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - konfitura z owoców róży (u mnie Polska Róża) Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Ciasto dzielę
Kuchnia co dniaCiasteczka migdałowe Składniki: - 20 dag tartych migdałów - 2 białka - 1/4 szklanki cukru dodatki: - cukier puder do obtoczenia Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Ubijam białka na
Kuchnia co dniaTrufle w wiórkach kokosowych Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub
Kuchnia co dniamenu można znaleźć: belysz, słynny pierekaczewnik, kołduny tatarskie, jeczpoczmaki, pieremacz, kibiny, i mnóstwo innych cudownych potraw o niespotykanym smaku. Na miejscu mozna kupić ciasteczka Cza- czaki Serdecznie Wam polecam tą Jurtę i całą okolicę Kruszynian. Pięknie spokojnie, miło i smacznie. Ja zbieram myśli i będę gotować pyzę z serem na ostro, kiedy
AZgotuj!płasko posyp suto mielonymi orzechami włoskimi i cukrem trzcinowym. zacznij zwijać w ruloniki do połowy raz z jednej raz z drugiej strony. Pokrój na ciasteczka ok 1 cm. Rozłóż na blasze w sporej odległości od siebie, bo ciasto urośnie. Piecz w 220 stopniach ok 15 minut. Są cudownie chrupiące. Zapomniałam dodać cynamon, który
AZgotuj!ciasto na słono. Zostały mi mielone orzechy włoskie. A ze je lubię to nie pozwolę im wylądwać w koszu.Przepis może posłużyć także na słodko do ciasteczek i do tart. Pyszny smak. Składniki: mąka 2 szklanki mielone orzechy włoskie 150 gr 4 żółtka masło słone użyłam Lurpak 100 gr białko z jednego jaja szczypta cukru Zagnieć
AZgotuj!biszkoptu na całych jajach. Dekoracja jaką tylko zamarzycie. Ja miałam jedynie sos toffi pod ręką, a jako, że była już późna pora nie poszłam po maliny, aby je udekorować . Ciastko inspirowane ciastem anielskim Marthy Stewart. 9 białek 9 łyżek drobnego cukru w miarę płaskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek mąki pszennej - przesianej przynajmniej 2 razy
AZgotuj!