jajko, oba cukry i cukier wanilinowy. W oddzielnym naczyniu mieszamy mąkę, sodę, sól i cynamon. Dokładnie łączymy suche i mokre składniki. Masa jest dość rzadka- no worries. Blachę do ciasteczek wykładamy pergaminem. W dość dużych odstępach umieszczamy po łyżce ciasta (ciastka rozlewają się trochę i rosną) i pieczemy 12-15 minut, aż nabiorą delikatnie złotego koloru. Czekamy aż ostygną, zanim
les mirabelleszrobić w wersji bez cukrowej lub z dodatkiem niewielkiej ilości miodu lub syropu z agawy, mus ten może posłużyć nam jako pyszny zamiennik dżemu lub jako pyszna baza do ciasteczek lub muffin dyniowych (przepisy wkrótce na blogu) Składniki : - 1 średnia dynia (ok 1 kg) - 4-5 jabłek - 4-5 łyżek nasion chia - 1-2 łyżki miodu
zdrowa vege kuchniaCiąg dalszy wypieków z ciasta drożdżowego i jagód tym razem jagodzianki :) Któż nie lubi tych pysznych bułeczek, u mnie w domu zniknęły w ekspresowym tempie
Symfonia smakowabrzuchy to można pomyśleć o małym "co nieco".... Korzystając z przerwy na kawę spisuję dla Was przepis na pyszne moscole z roztapiającym się masłem, a potem biorę się za ciasteczka. Moscole: 1 i 1/2 kg ugotowanych ziemniaków 50-60 dag mąki pszennej 2 jaja sól Masło czosnkowe: 10-15 dag masła 3-5 ząbków czosnku zioła: majeranek, tymianek
Apetyczna babeczkaskładniki . Sok wykorzystany do produkcji 1 puszki tego napoju pochodzi z 1 owocu mango . Jest to sok pozyskany poprzez wyciskanie owocu, bez późniejszego zagęszczania i ponownego rozwadniania. -2 brzoskwinie "ciasteczko" -3 kiwi -porządna nać pietruszki -3 duże jabłka -plaster imbiru -łyżka błonnika witalnego- babka płesznik i łuska babki jajowatej Owoce umyj i wraz z natką pietruszki włóż do blendera. Wlej
Z Kuchni Do KuchniDużo koleżanek prosi mnie o proste przepisy, które one również mogą zrobić. To właśnie taki przepis. To ciasteczka idealne i bardzo, bardzo proste. Bez problemu zrobi je nawet małe dziecko. Dlatego polecam je szczególnie, każdemu kto dopiero uczy się gotować. Dodatkowo są pyszne i szybkie, idealne kiedy ktoś ma przyjść w ostatniej chwili do nas w odwiedziny
Lili w kuchniWstawilam blaszkę do piekarnika, podwyższyłam temperaturę na 200 stopni i piekłam 15 minut. Podany czas i temperatura dotyczy piekarnika gazowego, dla piekarnika elektrycznego wystarczy 180 stopni i około10 minut. Ciasteczka wystudziłam na kratce
apetytnapieczeniedobrze przyswajalnego białka. Firma Sante posiada również w swojej ofercie ponad 200 innych produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek. Cały asortyment, który ma w sprzedaży Sante znajdziecie tutaj . Dziś zapraszam na dż emowy deser z nasionkami chia, borówkami amerykańskimi i jogurtem. Taki zestaw będzie też
Kulinarne przygody GatityIrlandzka pogoda zdecydowanie pobudza spontaniczność – gdy tylko wyjrzy słońce, w ogródkach rozpalane są grille, na drogach pojawiają się setki … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniminut. Często widuję w Internecie przepisy, które wskazują na konieczność dłuższego pieczenia. Suflet w środku powinien mieć konsystencję piankowego musu, a po ostygnięciu nie może zamienić się w ciastko. Gdy wbijemy łyżeczkę w suflet idealny, ta przechyli się nieznacznie, poza tym po włożeniu jej w "ciasto" będzie opadała. Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuprzetworów, czy wykorzystania do codziennych potraw. Wiele dań opiera się nie na samej, surowej dyni, lecz na dyniowym musie. Oto przepis, jak go wykonać. Taki mus możemy wykorzystać do ciasteczek dyniowych , dyniowych pancakes , pumpkin pie czy zupy dyniowej, lub zamknąć go w słoiku i spasteryzować. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakus.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Takie ciastko ma jedną zasadniczą wadę - trzeba je jeść na ciepło, bo później opada i twardnieje. Zastanawiałam się, czy można coś z tym zrobić i... znalazłam! Wykorzystałam ciasto z amoniakiem, które spokojnie pozwala
Życie zamknięte w smakuDrożdżowe mięciutkie ciasto, kwaskowe wiśnie i słodki budyń. Trio idealne do popołudniowej herbatki ... :)) Składniki (na około 13 sztuk) : 500g mąki pszennej 40 g drożdży
Walijskie PichcenieZ Magdą z bloga My simple kitchen znamy się od dość dawna. Brałyśmy udział w akcjach polegających na wspólnym blogowym pieczeniu i gotowaniu, a potem nawiązałyśmy
Codzienna kuchnia niecodziennaowoców. Poezja smaku! Tarta nie wymaga pieczenia, krem jest również bardzo prosty do wykonania. Idealne ciasto na upalne popołudnie. Kto się skusi ? ;) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g kruchych czekoladowych ciasteczek typu Oreo (najlepiej z czekoladowym nadzieniem) 75 g gorzkiej czekolady 50 g masła w temperaturze pokojowej Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Ciastka wrzucić do blendera, dodać połamaną czekoladę
maniapieczenia