Ostatnio pisałam o zastosowaniu i walorach mąki kokosowej ( Mąka kokosowa - do czego używać, czym sie wyróżnia i ile kosztuje? ). Idąc za ciosem upiekłam mocno kokosowe ciasteczka z tej właśnie mąki. Przepis jest bardzo prosty i może stanowić bazę do różnych wariacji - jeśli chcecie, dodajcie ekstraktu waniliowego, migdałowego czy cynamonu lub mieszanki przypraw korzennych. Ja dodałam czarny sezam dla kontrastu. Ciastka
Powiedz dietom nieSernik krówkowy jest ciężki, zbity i słodki - czyli taki jaki sernik być powinien. :-) Możemy zrezygnować z dosładzania go cukrem - jeśli dodamy tylko masę krówkową, będzie mniej
Szefowa kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakutłuszczu w ogóle możemy zapomnieć. Ale czy pomijając te składniki, nadal uda nam się przygotować smaczny wypiek? No pewnie. Wystarczy trochę pokombinować. Do mojego zdrowego sernika użyłam zamiast ciasteczek - zmielone orzechy, dzięki czemu ciasto zyskało świetny aromat i smak. To samo tyczy się malin, które razem z aksamitnym sernikiem tworzą zgrany duet. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek! Składniki
Słodkie PrzyjemnościDawno nie było mnie z Wypiekaniem na śniadanie . Akcja piekących razem choć wirtualnie blogerów miała wakacyjną przerwę a potem mój urlop uniemożliwił mi udział w kolejnych
Smaczna Pyzanawzajem i dzielić naszymi postępami z Wami. Najbliższe wpisy na blogu będą bardziej rozbudowane pod kątem dietetycznym. Na pewno na blogu będzie pojawiało się mniej słodkich wypieków, ciast, ciasteczek (uwierzcie nam, odstawienie cukru boli!), ale postaramy się wypełnić tę lukę zdrowymi słodkościami :) Na początek naszej drogi w walce o zdrowsze, jeszcze lepsze odżywianie proponujemy Wam zupę krem z kalafiora. Aromatyczną
W kuchni Katieprzybliżyć właściwości wybranych produktów. Na pierwszy ogień poszła mąka kokosowa. Do czego używać mąki kokosowej? Mąka kokosowa ma łagodny zapach i lekką konsystencję - nadaje się do ciast, ciasteczek, naleśników, placków, muffinek, chlebów czy innych wypieków, raczej na słodko. Można jej także używać do zagęszczania sosów, koktajli czy zup lub w formie panierki. Czym się wyróżnia? Charakteryzuje się bardzo
Powiedz dietom nieUwielbiam kokosanki, to smak mojego dzieciństwa, konkretnie mam na myśli te kupne w kształcie piramidek, roczniki około ’80 powinny kojarzyć, nakombinowałam się trochę ale udało
greenscarfUwielbiam takie ekspresowe ciasteczka! 3 składniki wymieszać i po wszystkim, a efekt rewelacyjny! Składniki: 25 dag twarogu 25 dag mąki 25 dag margaryny 1 słoiczek dżemu lub konfitury Wykonanie: Połączyć składniki, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na grubość 1 cm. Następnie wykrawać szklanką kółka , robić palcem wgłębienia i wypełniać dżemem lub konfiturą. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Tradycyjna KuchniaJest to jedno z ulubionych ciast mojego męża. Bardzo lubi wszystkie ciasta, ciasteczka, babeczki w których występuje masa budyniowa. Jesień już do nas zawitała. Coraz więcej czasu spędzamy przykryci ciepłym kocem z kubkiem aromatycznej herbaty w ręku. Tarta to smaczny dodatek do mile spędzonego wieczoru. Ciasto składa się z trzech elementów i każda z tych części ma swojego fana
Pan i Pani Smith w kuchniKiedyś natknęłam się w internecie na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłek. Stwierdziłam jednak, że skorzystam z leżących w domu brzoskwiń i to je właśnie przygotowałam w
Kuchnia w czekoladzieodpisywałam zarywając trzy noce z rzędu. A później przyszła chwila refleksji, że jednak warto czasami przełamywać wewnętrzny opór :) Nie wypada mi teraz prezentować tutaj ciast ociekających czekoladowymi polewami, maślanych ciasteczek i pszennych bułek z białej mąki ;) Ale nie martwcie, nie zaczęłam jeść tylko jarmużu i buraków, nie pije tylko herbatki z czystka, którą dosładzam ksylitolem. Zasadę mam taką
bistro mamaTartaletki z jagodami i śmietaną, pychotka! I ta krucha gwiazdka... Polecam:) Składniki na około 14 tartaletek: Ciasto: 315 g mąki pszennej; 40 g cukru pudru; 3/4
In my kitchenporcja to za dużo więc zrobiłam z połowy - nie wzięłam wówczas pod uwagę, że jednak wypieki na mące pełnoziarnistej nie urosną aż tak mocno i dlatego zamiast ciasta wyszło ciastko - ale za to jakie pyszne, rozeszło się błyskawicznie, jeszcze ciepłe. Nawet moja córcia się nim zajadała, aż miło :) SKŁADNIKI: (tak jak wspomniałam, na zdjęciu jest ciasto z połowy porcji
Kto ugości moich gości?było już całkiem wysoko. Zamiast więc porannych rytuałów i rozleniwienia, towarzyszył mi stary przyjaciel: pośpiech . Szybko się umyłam, uczesałam, ubrałam. W biegu wypiłam kilka łyków wczorajszej herbaty, chwyciłam czekoladowe ciastko zamiast śniadania. Pobiegłam łapać życie za ogon; znów się nie udało. A może...? Odpowiedzi, póki co, brak. Dzisiaj mam dla Was bardzo ciekawe, nieoczywiste ciasto. Znalazłam je w książce
Pożeraczka, czyli raz adobrze