Na dzisiejszy deser polecam muffinki z morelami i wafelkiem Prince Polo. Przygotowanie muffinek zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 jajka 100
Tradycyjna kuchnia Kasirozwałkowujemy na grubość 5-7 mm.Wykrawamy okręgi; ja użyłem kieliszka do jajka. Dwa kółka zlepiamy jednym bokiem razem, do środka dajemy łyżeczkę nadzienia i zlepiamy zostawiając centymetrowy kawałek niezamknięty. Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia, wkładamy na 17 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem
BaRepasBardzo kruchy spód, galaretka przepełniona jagodami, lekki i słodki krem, kolejna warstwa jagód i na koniec bezowe chmurki. Mówię Wam. Po prostu jagodowe niebo. Pierwotnie ciasto
Pełny talerzcałego deseru zajęło mi niecałe 30 minut :) Zapraszam :) Spód : 100 g herbatników maślanych 100 g herbatników w czekoladzie mlecznej 60 g miękkiego masła Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo
Chocolate Muffin BlogWiem, bardzo słodkie :) Wiem bardzo kaloryczne :) Ale też wiem, że bardzo smaczne i czasami ma się ochotę na coś takiego jak bezy. Bezy z kremem z
O kuchni z uczuciemjeżyn 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzątku (lub 1/2 galaretka rozpuszczona w 1/2 szklanki wody, smak dowolny) 3 łyżki cukru pudru DEKORACJA: 6 łyżek bitej śmietany 3 ciasteczka przełamane pa pół 3 kostki startej, gorzkiej czekolady kilka jeżyn (u mnie borówki) Przygotowanie: SPODY: Herbatniki zmielić w blenderze, dolać masło, wymieszać. Rozdzielić równo do 6 pucharków. Schłodzić w lodówce
Cakes By KejtCiasteczka otrębowe może w moim wykonaniu nie wyglądają pięknie, ale smakują wybornie. Chrupiące, wyjątkowe, no i z czekoladą. Przepis pochodzi z książki "Czekolada" i został przeze mnie delikatnie zmodyfikowany 85 g masła 7 łyżeczek cukru 1 jajko 30 g otrąb 150 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g czekolady gorzkiej Masło utrzeć z cukrem
Humanistka w kuchniprawdę polecam, jak raz spróbujecie zrobić sami już nie kupicie w sklepie. Oczywiście wersji może być wiele można dodać orzechy, suszone owoce, gorzką czekoladę, wanilię itp. Polecam też upieczenie ciasteczek z domowego muesli będą wyjątkowe. Składniki: szklanka płatków owsianych szklanka otrębów owsianych szklanka otrębów pszennych szklanka amarantusa ekspandowanego 75 g pestek dyni 75 g słonecznika 75 g sezamu 2 łyżki
NA MOIM TALERZUtego wszystkiego jeszcze rozpływająca się czekoladka(dobra to winna temperatury, ale wyszło idealnie) Mówię wam warto tam zajść ;) Skusiłam się również na zakup makaronika madagaskar oraz białej czekolady z ciasteczkami korzennymi No, ale nie samym słodkim człowiek żyje... Zajrzeliśmy do miejsca serwującego burgery wielkości dłoni ( serio rozmiar pokaźny ^^) zwanego Moaburger , D wybrał burgera z kurczakiem
More food, love and dreamsZachciało mi się muffinek takich łaciatych... marmurkowych. No i upiekłam. Jakież było jednak moje zdziwienie, kiedy wyjęłam z piekarnika zamiast równo wyrośniętych muffinek, jakieś wynaturzone
Walijskie Pichcenie2 opakowania ciasta francuskiego, 220 g migdałów bez skórki, 100 g cukru pudru, skórka otarta z 1 cytryny, 1 białko, 2 jajka, Oczywiście można zrobić ciasto
królestwo garówBanoffee ice cream. Banoffee ice cream na 4 porcje: 4 banany 2 łyżeczki soku z cytryny 4-6 łyżek masy krówkowej 50 g gorzkiej czekolady po 2 ciasteczka petit beurre lub digestive na osobę Na minimum 2-3 godziny lub dzień wcześniej, kroimy banany w plasterki 1 cm i rozkładamy na tacce. Skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały
Dzieje kuchennej Wiewiórychocolate chip cookie z masłem orzechowym :) Kolejna inspiracja przywieziona z wakacji - czekolada i masło orzechowe. W UK takie składniki łączy się często w słodkich wypiekach, bardzo popularne są ciasteczka XXL i batoniki z takim nadzieniem. Polecam takie połączenie jako lekki cheat śniadaniowy :) Składniki: 1 łyżka masła orzechowego 1 banan 1 kostka gorzkiej czekolady, roztopiona 4 łyżki płatków owsianych
Chocolate Muffin Blogwysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Dodatkowo: Dowolna masa ( u mnie tym razem akurat była gotowa masa śmietankowa Dr.Oetkera barwnik niebieski ciasteczka "Pieguski" śmietankowe draże odrobina brązowej masy cukrowej Masę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, na koniec dodajemy odrobinę niebieskiego barwnika. Szprycą cukierniczą nakładamy krem na muffinki. Następnie układamy oczy ( do każdej
Słodka Kraina Wypiekówciepło, gdy za oknem 35 stopni C. Kawa mrożona sprawdza się świetnie jako deser. Smakuje wybornie, wygląda też niczego sobie. Zaserwujcie ją gościom zamiast gorącej kawy podanej w towarzystwie ciasteczka. Dziś podam Wam przepis KROK PO KROKU . Mam nadzieję, że z tą instrukcją przygotowanie kawy mrożonej, nie będzie już dla nikogo problemem. Składniki ( na szklankę pojemności 300 ml ): 2 łyżeczki
kolorowotorcikowo