Jestem ambasadorką w firmie Streetcom i zakwalifikowałam się do kampanii łakoci dr Gerard :) Otrzymałam dziś taką paczuszkę: Już nie mogę się doczekać spotkań z moimi najbliższymi i testowania ciasteczek! Będzie słodko
paapilotkaakrem można "przebić", więc uważałam. Kremu nie miksowałam długo, co było dla mnie miłą niespodzianką:) Dodatkowo: likier waniliowy Dalkowski wiśnie kandyzowane czekoladowe rurki do dekoracji, mogą być inne czekoladowe ciasteczka chrupiące płatki do posypania wierzchu WYKONANIE: Ciasta upiekłam dzień wcześniej. Następnego dnia rano upieczone blaty czekoladowe przekroiłam na pół, nasączyłam likierem. Ubiłam krem, którym przełożyłam moje 4 blaty czekoladowe
Blondynka Gotujepiekarnik do temperatury 180*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z naczynia, uformować kulę, podzielić na mniejsze części, każdą rozwałkować (grubość ciasta około 4-5 mm). Powycinać ciasteczka foremkami. Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec około 15-20 minut w temperaturze
ClauditteMissCookingBułeczki z dodatkiem rodzynek są idealne na kolację lub śniadanie. Można je zajadać same lub posmarowane ulubionym dżemem czy masełkiem. Do tego kubek mleka lub kakao
Monia miesza i gotujepołowę ciasta. Na tak przygotowane ciasto wysypujemy nasze jabłka, przykrywamy je druga częścią ciasta, i szczelnie łączymy brzegi. Na wierzchu ciasta przy pomocy noża lub foremek na ciasteczka wycinamy otwory dla pary wodnej. Gotowe ciasto ląduje w zimnym piekarniku ustawionym na 175 stopni z funkcją grzania dolnego + termoobieg. Na 30 min. po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika i smarujemy
Kuba GotujeMąka ta ma fajny, kokosowy posmak, a do tego jest bogata w błonnik – warto wprowadzić ją na stałe do swojego menu! Świetnie nadaje się do naleśników , pankejków , ciast , ciasteczek i innych wypieków, ale uwaga: pobiera dużo więcej płynów niż mąka pszenna! Tym razem postawiłam na kakaową wersję naleśników, które po brzegi wypełniłam musem dyniowo-brzoskwiniowym ( z owoców z własnego
Ostra na Słodkotrzymamy i wkładamy do gorącego oleju, powinno odpaść a foremkę wstawiamy na dnie garnuszka ponownie najlepiej jest mieć przynajmniej dwie i zanurzać w cieście na przemian usmażone na rumiano ciasteczka wyjmujemy , osuszamy i posypujemy cukrem pudrem
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 3 żółtka 2 łyżki śmietany 200 g margaryny cukier wanilinowy 150 g cukru pudru nadzienie dżem truskawkowy ok 1 szkl 1 łyżka mąki
Gotowanie jest łatwe3 jajka 3/4 szkl cukru 2 szkl mąki pół szkl oleju słonecznikowego pół szkl mleka 3/4 szkl gęstego dżemu porzeczkowego pół łyżeczki proszku do pieczenia pół
Gotowanie jest łatwe2 szkl mąki 3 żółtka pół szkl cukru cukier waniliowy szczypta soli pół kostki masła 3 łyżki gęstej śmietany marmolada różana Z podanych składników zagnieść kruche
Gotowanie jest łatwe3 szkl mąki 3 żółtka 1 szkl śmietany 5-6 łyżek cukru cukier waniliowy 50 g drożdży 70 g masła marmolada lub gęsty dżem (u mnie
Gotowanie jest łatwemiękką margaryną i smalec, oraz resztę składników i zagnieść dość miękkie ciasto. Otoczyć w mące i włożyć do lodówki na ok godzinę. Wałkować cienko ma ok 3 mm . Wykrawać ciasteczka, maczać w cukrze i piec 6-8 min w temp 180 st , na złoty kolor
Gotowanie jest łatwełyżeczki cynamonu Ciasto zagnieść , zwinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 2 godziny. Wałkować cienko wykrawać krążki piec ok 7-8 min w temp 180 na ciasteczkach można ułożyć skórkę pomarańczową kandyzowaną
Gotowanie jest łatweorzechy utłuc w moździerzu , dodać do masy, dodać cukier, otartą skórkę z cytryny i bułkę tartą (ale tylko wtedy gdy masa jest zbyt rzadka. Wymieszać. Wałkować cienko i formować ciasteczka w kształcie ravioli lub małych pierożków. Piec na złoty kolor, posypać cukrem pudrem
Gotowanie jest łatwe