Jest to dość mała porcja, więc radzę zrobić podwójną. Bardzo nam smakowały. Thermomix – przepis na dole. Jajko, mleko, cukier, anyż , szczyptę soli wymieszać za pomocą
Kuchnia PokoleńBardzo dobre chruściki, moja siostra uważa, że jest to najlepszy sprawdzony przepis i ja to potwierdzam. Kucharki w przedszkolu co roku w karnawale robią je dla
Kuchnia PokoleńPyszny serek waniliowy zrobiony z kefiru i śmietany z sezamkami z amarantusa i kawy zbożowej. Mniam <3 Przepis pochodzi z książki "Natura kuchni polskiej" autorstwa
My Culinary Artpotrzeby swojego organizmu! " Pani Sylwia K.: "Z racji, że mój synek dopiero kończy 9 miesięcy nie mamy za wiele możliwości kulinarnych ale udało nam się wspólnie upiec ciasteczka oraz niedawno pierniczki :) Kacperek miał troszkę swojego ciasta, które gniótł, rwał i bawił się. Przecież o to właśnie chodzi by takie zajęcia były dla dzieci też formą zabawy. Wiem
Słodkie okruszkiNaszło w końcu i mnie na przygotowanie czegoś iście karnawałowego. Róż nigdy nie robiłam i miałam obawy czy wyjdą, ale nie są twarde jak kamyki, więc
Kuchnia w czekoladzieOdkąd Zuzia poszła do przedszkola, znowu zaczęłam doceniać weekendy. Chociaż, ze względu na specyfikę pracy Piotrka, nie zawsze możemy spędzić je we troje, dla mnie i
brunetkawkuchniwyciekają z tortownicy. Możemy użyć gotowego biszkopta, samemu go zrobić lub tak jak ja zajrzeć do szafki szczęścia i zobaczyć co się ma zachomikowane w stylu herbatników lub kruchych ciasteczek i wymieszać je z masłem jak na kruszonkę. Dozwolona oczywiście dowolność w smakach galaretek. Składniki 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego - 400 g (z Lidla, może być też o smaku waniliowym
Piekielna Kuchnia Patiminut . Płatki migdałów wraz z wodą zmiksować blenderem, do uzyskania gładkiej konsystencji. Mleko migdałowe przelać przez gazę, dokładnie wyciskając. (Odciśniętego miąższu nie wyrzucać. Można wykorzystać np. do upieczenia ciasteczek lub jako farsz do naleśników – dodajemy ksylitol lub syrop z agawy, ziarenka z laski wanilii i kilka łyżek mleka roślinnego lub jogurt/ricottę, skórkę z cytryny/pomarańczy i odrobinę soku
Moja Delicjatortownicę 23: Spód ciasteczkowy: 270 g herbatników maślanych 100 g rozpuszczonego masła Składniki umieścić w misie malaksera i zmielić na kruszonkę o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć ciasteczka, mocno wgnieść w dno tortownicy, wyrównać, wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 1 kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (u mnie ser z wiaderka Piątnica) 2/3 szklaki
moj przepis naPo Katarzynce przyszedł czas na Kubusia :) Oba ciasta są całkowicie inne, ale i jedno i drugie jest pyszne :) Kubuś to znane i lubiane ciacho, przygotowane na
Domowa cukiernia Ewyokazji super przytulne. Miejsca jest mało, bo zaledwie jeden mały i jeden duży stolik, ale ani przez chwilę nie czułam się tutaj jak niechciany gość. Wręcz przeciwnie, zostałam poczęstowana ciasteczkami przez samego właściciela. A ten, Uri Wollner, z pochodzenia Izraelczyk, z wykształcenia lekarz, jest prawdziwym pasjonatem kawy, a przy okazji niezwykle ciepłym człowiekiem. Teraz czas na kawę. Wiecie czego
Fill The Bowldaktyle, olejek konopny 50ml i młody jęczmień od EkoMalwa otrzymuje Pani Justyna D. za przepis na "Półkruche misie z kostką czekolady w łapkach" (Zachwyt mojej pociechy na widok tych ciasteczek przesądził o wszystkim. Dziękuję za podzielenie się przepisem, niedługo wraz z moją księżniczką będziemy piec te urocze niedźwiadki.) Wybrany przez zwycięzcę kurs języka obcego na okres 6 miesięcy od platformy
Słodkie okruszkihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców
Di gotujeokazji super przytulne. Miejsca jest mało, bo zaledwie jeden mały i jeden duży stolik, ale ani przez chwilę nie czułam się tutaj jak niechciany gość. Wręcz przeciwnie, zostałam poczęstowana ciasteczkami przez samego właściciela. A ten, Uri Wollner, z pochodzenia Izraelczyk, z wykształcenia lekarz, jest prawdziwym pasjonatem kawy, a przy okazji niezwykle ciepłym człowiekiem. Teraz czas na kawę. Wiecie czego
Fill The Bowlbardzo słodki :) Uwielbiam tego rodzaju smarowidła, które oprócz tego, że można bez opamiętania wyjadać łyżeczką wprost ze słoika, to jeszcze doskonale pasują do wielu ciast, ciasteczek, tortów czy deserów... Na Blogu podawałam Wam już dawno temu przepis na jego cytrynową wersję - lemon curd , która jest równie przepyszna. I gdybym miała wybrać, który z kremów
Słodko-Słony Świat Ilony