Na róże nadaje się kilka rodzajów ciasta. Tym razem zrobiłyśmy je z mamą mocno waniliwo - cukrowe. Składniki : 3 szklanki mąki pszennej 2
Lili w kuchniMama niedawno kupiła bardzo fajne foremki do tartaletek. Dziś wracając z pracy kupiła świeże truskawki. Nie są może tak dobre jak te nasze, które
Lili w kuchnisugerujcie się naszą tem. mama zawsze powtarza, że każdy piekarnik jest inny, u nas jest zawsze niższa tem. niż w przepisach) około 15 min. Mamy przepyszne ciasteczka, które możemy zjeć i użyć do dekoracji do różnych ciast. U nas tym razem posłużą do dekoracji mazurków, a cześć zjemy. SMACZNEGO
Lili w kuchniO zrobieniu muffinkowego bukietu marzyłam od dawna. I wreszcie mama zgodziłą się że go zrobimy. Różyczki wyszły mi tak ładne i tak
Lili w kuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z
Marta Gotujejest za bardzo lepkie , należy dosypać mąki. Dobrze zagniecione ciasto owijamy folią spożywczą i odkładamy na godzinkę w chłodne miejsce. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na ok. 5 milimetrów, wykrawamy ciasteczka i układamy na blaszce pokrytej wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach ok. 7 minut
The Sweet Damseloraz roztopionego miodu z masłem wyrobić ciasto. Owinąć je folią aluminiową i włożyć na ok. godzinkę do lodówki. Schłodzone ciasto należy rozwałkować i wykrawać z niego ciasteczka. Piec ok 7-9 minut w temperaturze ok. 180*C. Pierniczki można udekorować lukrem. Lukier: Składniki: 1 białko z małego jajka 1 szklanka cukru pudru 2 krople olejku migdałowego
The Sweet DamselSkładniki: 1 opakowanie budyniu (możemy wybrać nasz ulubiony) 0,4 l mleka Milka łyżeczek musli/ można użyć również ciasteczek BelVita musli z owocami 1 łyżeczka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Zagotować szklankę mleka. Do pozostałej części wsypać budyń i cukier, dokładnie wymieszać do chwili, gdy już nie będzie grudek. Wlać rozpuszczony budyń do gotującego się mleka cały czas mieszając. Następnie
The Sweet Damselodstępy między ciastkami, ponieważ delikatnie wyrastają. Piec w temperaturze ok 180*C do momentu, kiedy się zarumienią na zloty kolor (ok 10 minut). Po upieczeniu należy chwile odczekać, żeby ciasteczka stwardniały
The Sweet DamselOstatnie podrygi truskawek warto wykorzystać! Pędźcie więc na pobliskie bazarki i zachęcam do zrobienia babeczek waniliowych - w końcu to tylko małe grzeszki, nasze biodra nam to
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!