sojowego w domowym zaciszu jest nie tylko proste, ale i bardziej ekonomiczne. Zmiksowana masa sojowa, dobrze odciśnięta przez gazę, wykorzystana może zostać do przygotowania różnych past, pasztetów, ciasteczek, placków itd. Tofu jest niezwykle popularne w kuchniach orientalnych i często wykorzystywane jako zamiennik mięsa przez wegetarian i wegan, to produkt powstający w procesie
Smiling ShrimpBędę bardzo oryginalna i w ramach tłustego czwartku przedstawię Wam przepis na... oponki :-D Nie jadłam ich już od lat, więc postanowiłam sobie przypomnieć smaki pamiętane
peggiwkuchniBabeczki z budyniem uwielbiam od najmłodszych lat, jednak nigdy nie próbowałam ich w domowej wersji. Zbierałam się jakiś czas na odwagę, aż w końcu nadszedł ten
peggiwkuchniCo niektórzy już wiedzą, że od kilku dni mocno ograniczam i zmieniam spożywane pokarmy oraz zaczynam się więcej ruszać. Wszystko za sprawą moich biednych kości, którym
peggiwkuchniwyrównujemy powierzchnię. Z pozostałego ciasta wycinamy dekoracyjne kształty i pieczemy przez około 10 minut w temperaturze 220 stopni. Studzimy i używamy do dekoracji mazurka lub po prostu jako ciasteczka (mi wyszła porządna blacha motylków). Zanim czekolada zastygnie dekorujemy bakaliami. Mazurek z konfiturą Stovit i gorzką czekoladą SMACZNEGO
peggiwkuchniMam lekkie zaległości. Kilka przepisów czeka na publikację już od świąt, a ja ciągle nie mogę się za nie zabrać. I wciąż dochodzi coś nowego. Mam
peggiwkuchniDo dzisiejszej kawy polecam pyszne kakaowe rogaliki z powidłami. To doskonały deser dla całej rodziny. Warto je przygotować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 150g masła, 2
Tradycyjna kuchnia KasiTaki właśnie pyszny smakołyk możecie zrobić na Wielkanoc. Wyglądają cudnie na talerzu. Smakują rewelacyjnie. Prawdziwy szał na stole. Składniki na 12 szt 125
Różowa kuchniaPrzepis na donaty, czyli pączki w kształcie oponek. Zrobione są z ciasta drożdżowego, z tych samych składników co pączki z dżemem . SKŁADNIKI 250 ml mleka 3
Przepisy KulinarneJak przeżyć święta i nie zwariować w trakcie przygotowań? :) Zaproś rodzinę do współpracy i niech się nie tłumaczą brakiem zdolności kulinarnych :) Możecie skorzystać z gotowych produktów
SzczyptaSmaQomlet: 3 jajka łyżka płatków owsianych 1 banan łyżka żurawiny suszonej olej kokosowy do smażenia kiwi polewa: 1 miarka odżywki, u mnie ciasteczko 3 łyżki mleka sojowego Wszystkie składniki na omlet dokładnie mieszamy i smażymy z dwóch stron. Łączymy mleko z odżywką białkową, za pomocą trzepaczki. Po usmażeniu dekorujemy kiwi oraz polewamy naszą polewą. Smacznego
Bike By Lifewyciskamy prostopadle na matę silikonową do pieczenia makaroników - naprawdę warto w nią zainwestować, makaroniki wychodzą wtedy jednakowej wielkości i ładnie się odklejają. Tak przygotowane ciasteczka odstawiamy na ok. 1h do wyschnięcia - po dotknięciu powierzchni masa nie może się kleić. Nie możecie też czekać zbyt długo, jeśli skorupka będzie zbyt gruba makaroniki popękają od góry. Miejcie więc odpowiednio
sama złodyczlubi ciasteczka kruche i bezę, sądzę że jest nas wielu. A dla czego nie połączyć tych dwóch smaków w jedno i tak powstał pomysł na markizy kokosowe. Polecam wypróbować wbrew pozorom nie są tak mocno słodkie jak nam się wydaje czytając przepis. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 3 żółtka
Ciastka - domowe słodkościchrupiące domowe chpisy z ziemniaka i parmezanowe paluchy. Na koniec przyszedł czas na deser, kelnerzy podali nam wyśmienite marchewkowo-korzenne ciacho przełożone kremem na bazie mascarpone i rewelacyjne ogromne ciastko maślane z dodatkiem czekolady. W międzyczasie mogliśmy spróbować 3 rodzajów domowych lemoniad: szpinakowej, grejpfutowej i cytrynowej. Zdecydowanie ta szpinakowa skradła moje serce. Oprócz lemoniad załoga Powiśla serwowała nam różne
Kulinarne przygody GatityNawet nie spodziewałam się, że wyjdą takie pyszne. Musicie wypróbować ten łatwy smaczny przepis i z pewnością zagości w waszych domach na stałe:) SKŁADNIKI: 2 1/2
harrisa