najbliższych nigdy nie miałam problemów. Zawsze zwracam uwagę na to czego potrzebują , co by chcieli, albo po prostu prezent dopasowuję do osobowości. Bez okazji wręczam prezenty własnoręcznie zrobione, czekoladki, ciasteczka, czy inne smakołyki, bo wiem, że to jest miłe, a do tego smaczne. Dziś postanowiłam pokazać Wam kilka sprawdzonych przedmiotów, które według mnie są warte uwagi. Każda pozycja jest osobiście
Blondynka Gotujemnie to żaden problem upiekę następne! Przepis na ciastka jak zwykle prosty i szybki. Tak lubię! Tego typu ciastka mogę piec codziennie. Są mało pracochłonne. Owsiane ciastka to najpopularniejsze ciasteczka w moim domu. Przyrządza je się szybko, a składniki są zawsze pod ręką. Piekę ciastka w prostokątnej formie, a potem kroję na kawałki. Nie za grube, większe, mniejsze lub takie
codojedzeniamusimy do powyższego lukru dodać sok z cytryny. Na 3 łyżeczki gęstego lukru bierzemy łyżkę soku . Teraz mamy lukier , który swobodnie spływa z łyżeczki i będzie pięknie pokrywał nasze ciasteczka. Smacznego :) Polecam
Malinowa KawiarenkaPodaję wam przepis na pyszne ciasteczko, na zimno! Do kawy idealne i na włoską nutkę! Składniki na biszkopt -5 jaj od szczęśliwych kurek -3/4 szklanki mąki pszennej -1 łyżka mąki ziemniaczanej -2 łyżki kakao lub karobu -3/4 szklanki cukru Na krem miętowy z czekoladą -3 budynie waniliowe -1 l mleka -300 g miętowych landrynek -3 łyżki cukru
Z Kuchni Do Kuchnichmurka, jak suflet cytrynowy daleko mu do zbitego sernika. Mi wyszło mocno chrupiące ponieważ sama mieliłam migdały. Nam to chrupanie absolutnie nie przeszkadzało. Robiłam je wczoraj, a dziś ciasteczko było do porannej kawki. Ciasto jest dość syte, po jednym kawałku (1/8 całości) byłam najedzona, ale jednocześnie chciałoby się go zjeść jeszcze, wciąga, nie można się oderwać. Przepis pochodzi z blogu
moj przepis naorzechowe-slimaczki-drozdzowe Drożdżowe ciasteczka, dość słodkie, po brzegi wypełnione orzeszkami ziemnymi, wymieszanymi z miodem. Polane lukrem pomarańczowym. Najlepsze zaraz po upieczeniu… lub jeszcze ciepłe. Z podanych składników wyszło mi około 30 sztuk, więc idealnie nadadzą się na imprezkę. Jeżeli lubicie orzeszki ziemne, miód, to ten przepis wam podpasuje. Przepis na ciasto jest ze strony Moje wypieki . Przepis
moj przepis napublikuję zdjęcia. 10. Jaki jest Twój ulubiony cytat? Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą. 11. Na co masz w tej chwili ochotę? Na kawkę oczywiście z jakimś ciasteczkiem +Danuta Popowicz jeszcze raz dziękuję za wyróżnienie Mam nadzieję że zabawa spowoduje że blogerzy odrobinkę się otworzą :)Pozdrawiam! A teraz moja kolej na pytania i nominację.A więc chciałabym nominować następujące
moj przepis nababeczki-kawowo-chalwowe Babeczki kawowo – chałwowe. Dalszy ciąg chałwowego szaleństwa. Tym razem miałam wielką ochotę na czekoladowe ciastko z kremem i mimo że, chałwowym skrytożercą nie jestem, to z domową chałwą to już inna śpiewka, przepis na domową chałwę znajdziecie tutaj , Do tego przepisu trzeba będzie zrobić domową chałwę z połowy składników podanych w przepisie, tylko niekoniecznie wtedy trzeba
moj przepis nabananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości. Płatki owsiane/gryczane/jęczmienne – baza do wielu zdrowych wypieków i ciasteczek owsianych . Mogą przydać się w przypadku chęci wykorzystania długo już zalegających owoców, mleka czy jogurtu naturalnego. Makaron/kasza/ryż – idealnie komponują się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy
moj przepis nawarszawskim Mokotowie, całkiem często chodziliśmy do cukierni Nova w Galerii Mokotów, własnie na Zygmuntówki, teraz już nie ma tej cukierni. W jej miejsce jest pijalnia czekolady Wedla. A szkoda ciasteczka mieli wyśmienite. Zygmuntówka jest zwycięskim ciastkiem w konkursie na ciasto Warszawy, wcześniej ikoną Warszawy był torcik W-Z. Ciasto ma bardzo bogate wnętrze i świetną czapkę z bezy – która
moj przepis nakonfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis'; document.write(" "); Składniki na 30 gotowych ciasteczek: 150 g zmielonych migdałów 150 g cukru pudru 120 g białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 185 g cukru (podzielone na 150 g + 35 g) 50 ml wody
moj przepis naciastek kakaowych/czekoladowych (u mnie domowe pierniczki) 50 gr rozpuszczonego masła Tortownicę wyłożyć folią spożywczą (sam spód), kilka razy zawijając ją w folię (później łatwiej będzie nam zdjąć sernik). Ciasteczka pokruszyć na proszek, dodać masło, zmiksować. Ma powstać masa o konsystencji mokrego piasku. Masą wyłożyć dno blaszki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa czekoladowo-jogurtowa: 800 gr jogurtu greckiego 250 gr serka
moj przepis najuż bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika (z termoobiegiem) piec 25 min. Wyjąć z piekarnika, ostudzić całkowicie na kratce, nie zdejmując boków tortownicy, wstawić
moj przepis naSpód ciasteczkowy: 250 gr ciastek pełnoziarnistych 50 gr rozpuszczonego masła Tortownicę wyłożyć folią spożywczą (sam spód), kilka razy zawijając ją w folię (później łatwiej będzie nam zdjąć torcik). Ciasteczka pokruszyć na proszek, ja wkładam do misy malaksera i mielę na proszek, dodać rozpuszczone masło, zmiksować. Ma powstać masa o konsystencji mokrego piasku. Masą wyłożyć dno blaszki, wyrównać. Wstawić do lodówki
moj przepis narozwałkować na grubość 2-3 mm (im grubsze tym bardziej miękkie). Piekarnik nagrzać do 180 st. bez termoobiegu, 165 z termoobiegiem (wtedy można piec dwie blachy na raz). Wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, matą silikonową lub teflonową. Piec 8-10 min w nagrzanym piekarniku do lekko złotego koloru. Gorące pierniki ostrożnie przełożyć na kratkę
moj przepis na