Składniki na pierniki mąka pszenna, 250g mielone migdały, 85g przyprawa do piernika, 3 łyżeczki miód, 200ml soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Gotowanie moimi oczamiDzisiaj zapraszam na pierniczki. Co zrobić, aby upiec najlepsze na świecie pierniczki? Już zdradzam ten sekret. Po połączeniu wszystkich składników i zagnieceniu ciasta należy zawołać wszystkich
Smak mojego domuproste do przygotowania ciasteczka możecie przygotować jako alternatywę dla świątecznych pierniczków - równie aromatyczne a przy tym szybkie i zdrowe, dzięki sporej ilości orzechów, razowej mące czy nasionom chia. Idealnie kruche pozostają świeże przez wiele dni. Zamknięte w puszce umilały mi pracę przez niemal tydzień
Milion SmakówPrzepis na "Delicje migdałowe" dostałam od Mamy, ale że troszkę go zmodyfikowałam, to i nazwa mi już nie pasuje ;) Jeśli macie ochotę na szybki deser do
Kuchnia w czekoladzieOdliczanie trwa! Już tylko 1 dzień do Wigilii! W kuchni praca wre. Co i rusz z piekarnika wyciągany jest przepiękny makowiec , aromatyczny sernik , czy pachnący placek
Grunt to przepis!Babeczki keksowe to nic innego jak poporcjowany już keks. ;-) Piękne, kolorowe babeczki, które kuszą swoim wyglądem na tyle, że od razu ma się ochotę je z
Szefowa kuchniOrzechowa gruba warstwa, a pod nią skryte pyszne miodowe nadzienie. Wśród świątecznych pierniczków i maślanych ciasteczek warto przygotować te słodkie cuda i postawić na świątecznym stole. Na prośbę marki Garneczki.pl, powstały w mojej kuchni orzechowo- miodowe ule ;). Składniki: • 200g orzechów mielonych włoskich lub kokosu • 200g cukru pudru, • 1 białko lub 3 łyżki mleka • Łyżka miodu • cukier puder do obsypywania foremki
Podróż w kulinariamleka kokosowego/migdałowego 1/2 szklanki erytrytolu lub cukru brzozowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli opcjonalnie skórka otarta z 1/2 pomarańczy Spód : herbatniki lub ciasteczka owsiane ok 150g 1 łyżka oliwy lub sposobem domowym 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka oliwy 2 -3 łyżki cukru kokosowego ½ łyżeczki cynamonu 3 łyżki wody Masa makowa
Przepysznik - BLW i nie tylkoNa Wigilię klasową zrobiłam pierniki przełożone czekośliwką i marcepanem. Robiąc pierniki, korzystamy z mamą z dwóch przepisów. Naszym ulubionym piernikiem jest piernik staropolski. Ten
Lili w kuchniKolejne wejście z ciasteczkami. Tym razem ciastka przekładane masą chałwową. Korzystałam z przepisu TU . Trochę zmodyfikowany po mojemu.Ciastka wyglądają dość efektownie , a smakują wybornie. Zapraszam. SKŁADNIKI 370 g mąki tortowej 225 g. margaryny lub masła 120 g cukru pudru 3 żółtka gotowane 4 żółtka surowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem chałwowy: 100 g masła
W kuchennym oknie EwyPyszna babka o wyraźnym smaku ajernoniaku / adwokat u . Naprawdę wyraźnym. :-) Zas kakując o wyraźny m. ;-) Więc jeśli nie lubisz ajerkoniaku, nie piecz jej. Jeśli lubi sz
Szefowa kuchniPrzepiękny zapach unosi się w całym domu podczas pieczenia tych ciasteczek. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Nie wymagają leżakowania - są gotowe do zjedzenia od razu po upieczeniu. Zanurzone w czekoladowej polewie. Mocno przypadły nam do gustu, polecam! Składniki: 100 g zimnego masła 50 g cukru pudru 125 g mąki pszennej mała szczypta soli 1 łyżeczka przyprawy do piernika
Domowa cukiernia EwyKolejne ciasto z procentami ;) Oświetli Wasze życie hehe ;) Nasze już stało się jaśniejsze, nie tylko dzięki temu ciastu, w głównej mierze to zasługa http://www.e-klosz.pl/ i
Domowa cukiernia Ewyznalazła, hurra Masło roztopić, lekko przestudzić i dodać resztę składników. Wszystkie składniki zagnieść w jednolitą masę, uformować kulę. wstawić ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia rozwałkować i wycinać ciasteczka. Białka lekko ubić i posmarować nimi ciastka, posypać u góry cukrem lub po upieczeniu udekorować w dowolny sposób. Piec ciastka w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 10-15 minut
Kuchnia PokoleńPróbowaliście może kiedyś posmakować ciasteczko "Goździkowe"?.Bardzo polecam .Dla tego wspaniałego wypieku postanowiłam zrobić mocno korzenny cukier z przyprawy Goździki.Po posmakowaniu czujemy silny smak tej przyprawy, jest bardzo intensywny, i tak też cudownie smakują wypieki na bazie tego cukru.Zapraszam. 40 dag.cukru pudru 20 dag.cukru kryształu 10 dag zmielonych goździków ********************"*"*********** Zmielone Goździki Wymieszać z cukrem pudrem i cukrem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki