Dzisiaj upiekłam ptysie z bitą śmietaną. Małe, słodkie i kaloryczne. Ale co tam kalorie, przecież od czasu do czasu wolno. Jak zawsze największym łasuchem na słodkie
O kuchni z uczuciemPełnoziarniste ciasteczka idealne na podwieczorek z mąki orkiszowej i brązowego cukru . Z dodatkiem aromatycznego kardamonu i cynamonu. Składniki : 250 g mąki orkiszowej 125 g masła w temperaturze pokojowej 120 g drobnego brązowego cukru 1 jajko 2 łyżki mleka 1 łyżka kardamonu 1 łyżka cynamonu Przygotowanie : Masło ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę . Dodajemy jajko i miksujemy
Wypieki UliZapewne znacie już ciasto leśny mech na bazie szpinaku, ma piękny i naturalny zielony kolor i smak szpinaku zupełnie nie jest wyczuwalny. Ja dziś postanowiłam przygotować ciasteczka w nieco zmienionej formie i to nie z owocem granatu tylko z truskawką. 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 1/4 szklanka mąki pszennej ½ szklanki oleju Kujawskiego z pierwszego tłoczenia 1 łyżeczka
Jadło i czytadłoprzeróznych potraw. 4 Oliwki idealna przekąska, która pasuje jako dodatek do sałatek jak i przękąska na wspólny wieczór z ukochana osobą przed telewizją, jak i wielkiej imprezy. 5, Ciasteczka i babeczki, orzeszki fajne do poczęstunku dla niezapowiedzianych gości jak i tych zapowiedzianych. 6. Pasta z czarnych oliwek fajny dodatek do kurczaka 7. Karczochy, które nie wiem jeszcze jak smakują
pichcisztoPyszne drożdżowe bułeczki wypełnione truskawkami i rabarbarem. Można je zrobić z różnymi dodatkami: z jagodami, serem, samymi truskawkami lub budyniem. Na wierzchu można posypać kruszonką, ja
Monia miesza i gotujegalaretkę: 150 ml gorącej wody 2 łyżki proszku galaretki cytrynowej 3 nektarynki garść czereśni Dodatkowo: masło do wysmarowania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Ciasteczka kruszymy na drobny proszek, a następnie rozcieramy w palcach z miękkim masłem do konsystencji mokrego piasku. Formę do ciasta o średnicy 19 cm smarujemy cienko masłem, wykładamy ciasteczkową masę
My Culinary Artdługi czas, także za jednym razem warto przygotować sobie większą porcję, by mieć ją później pod ręką w każdej chwili. Kolorowy cukier jest świetnym dodatkiem do deserów, ciast i ciasteczek
Mania Wypiekaniaczekoladowe lub tabliczka gorzkiej czekolady (80-100g) 1-2 saszetek ŚmietanFix lub Fixu do śmietany kilka łyżek cukru pudru ( ilość wg uznania - do bitej śmietany) Wykonanie: Ciasteczka miażdżymy razem z miękkim masłem (ciastka można zmielić w blenderze), by uzyskać spójną konsystencję. Masę ciasteczkową wykładamy na tortownicę o średnicy 24cm - na spód i tworzymy także mały brzeg
Mania Wypiekaniaprzepisu wychodzi ok.18 muffinek (w zależności od wielkości foremek i papilotek z których będziemy korzystać). Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z czasopisma "Twój styl 2014 - Ciasta i ciasteczka
Mania Wypiekaniawilgotny. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto na pół godziny w formie po czym przekładamy na kratkę. Wystudzone ciasto posypujemy kakaem. Przepis pochodzi z czasopisma "Twój Styl - Ciasta i ciasteczka
Mania Wypiekaniablaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut. Blaszka - tortownica o średnicy 30cm, może być okrągła blaszka do wypieki pizzy Przepis pochodzi z książki: "Ciasteczka - 60 sprawdzonych przepisów na każdą okazję
Mania Wypiekaniagorzkiej lub mlecznej czekolady posiekanej na kawałki lub kropelek czekoladowych jabłko (średniej wielkości) szczypta soli Składniki na dekorację: gotowa polewa czekoladowa (kuwertura) lub 150g czekolady gorzkiej z łyżką masła ciasteczka piernikowe lub dowolna posypka dekoracyjna Wykonanie: W misce wymieszać suche składniki: dwa rodzaje mąki, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, przyprawę do pierników. W drugim naczyniu wymieszać składniki
Mania Wypiekaniaspotkania dla Babek z Nowej Huty na których pokazałam jak wykonać proste owocowe desery, gofry oraz piernikowy deser - powstało moje piękne logo zaprojektowane przez Magdalenę Ziemiańską - upiekłam wiele ciast, ciasteczek i tortów, przygotowałam kilkanaście deserów i zrobiłam przy tym setki zdjęć - odpowiedziałam na Wasze komentarze umieszczane na blogu - nawiązałam współpracę z "Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać
Mania Wypiekania