Wyśmienity smakołyk zajadany podczas ostatnich dni karnawału to pyszny chrust - ciasteczka podawane w tłusty czwartek, obficie posypany cukrem pudrem. I mimo tego że są przysłowiową bombą kaloryczną to możemy sobie na nie pozwolić w te ostatnie dni karnawału. składniki na talerz chrustu 2 szklanki mąki 3 żółtka 6 łyżek śmietany 18% 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Smakowite Daniawilgotnym kokosowym nadzieniem, oblany gorzką czekoladą... Batoników już nie jadam. Poważnie. Zerwałam ze słodyczami już jakiś czas temu i jestem z tego powodu bardzo dumna. Nie toleruję sklepowych ciasteczek, żelków, cukierków i tego wszystkiego czym zajadało się w dzieciństwie. Cukru mi jednak nie brakuje, ponieważ spożywam go razem z owocami i gorzką czekoladą :) Takie również są te placuszki. Bardzo czekoladowe
Chocolate Muffin Blogjedząc babeczki, myślałam o świętach Wielkanocnych.. Już niedługo będą! Kurcze, ten czas tak szybko mija.. Nawet nie zauważymy, a będą już wakacje. Uwielbiam wszelkiego rodzaju babki, babeczki, ciasteczka i inne drobne wypieki. Wyglądają bardzo uroczo. Niżej przedstawiam Wam przepis na bardzo, bardzo, baaardzo dobre, wiosenne muffinki. Ktoś chętny do spróbowania? :) :) Przepis na 12 muffinek: 3 białka
Czarnawisienkawolne weekendowe poranki. Po doprowadzeniu się do przytomności mogę spokojnie zabrać się za jakieś duże śniadanie. Najczęściej jest to coś słodkiego, co można przegryźć do porannej kawy: muffinki, ciasteczka, naleśniki, chlebki lub bułeczki. Te placuszki są wyjątkowo dobre i łudząco podobne do amerykańskich pancakes. Może zabrzmi to nieskromnie, ale jestem pewna, że Ci posmakują, a to dzięki temu
Roślinna - blog wegańskiMuffinki to pyszne babeczki, które można upiec nie tylko na slodko. Świetnie sprawdzają się również jako wypiek wytrawny w dowolnych kombinacjach smakowych. Składniki: 1
Zakamarki mojej kuchniDziś utworzyłam swój pierwszy autorski przepis ;p (przynajmniej mam nadzieję, bo jeszcze o takim nie słyszałam) póki co oryginalny pomysł różni się trochę od dziś
W kuchni bez szafekposmarować żółtkiem jajka lub też tłustym mlekiem. Zarówno jeden jak i drugi sposób jest sprawdzony i skuteczny. O orzeszku! Uwielbiam orzechy i chętnie dodaje je do ciast i ciasteczek. Aby ułatwić sobie ich obieranie ze skórki warto przelać je wrzątkiem a następnie zimna wodą. Orzechy warto przeprażyć (ale nie spalić!) na suchej patelni (lub w piekarniku) przez około 10 minut
Pyry na GazWłoskie świąteczne mini babeczki z rodzynkami i kandyzowanymi skórkami pomarańczowymi. Bardzo aromatyczne i puszyste, pięknie pachnące cytryną i pomarańczą. Składniki na 12 sztuk: 300 g mąki
wyzwania kuchenneSkładniki na ok. 30 ciasteczek: 300 g masła 180 g drobnego cukru 1 jajko 460 g mąki ulubiony dżem CZAS PRZYGOTOWANIA: 30-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary Arttyle zdobyła moje serce, że z pewnością na tym jednym przypadku nie poprzestanę. Wykonanie jej zajmuje zaledwie 10 minut! Służy do dekoracji tortów w stylu angielskim, ale także do ciasteczek czy babeczek bądź tylko do tworzenia dekoracji. W zależności od upodobania, sprawdza się zawsze. I w smaku jest zdecydowanie lepsza niż te, które można dostać w sklepach. Bardziej elastyczna
W kuchni Karmel-itkizagnieść. Gdy ciasto jest zbyt mokre, podsypać mąką. Odstawić na 15 minut, jeśli masz czas. Ciasto rozwałkować, zawinąć rogi do środka, polać sosem pomidorowym i posypać ziołami. Na ciastko ułożyć mozzarellę i czerwoną cebulę. Piec 15 minut w temp. 190 st. Po upieczeniu ciasta, na pizzy układamy rukolę, szynkę, pomidorki i oliwki. Pizza z takimi świeżymi warzywami to mój
Mój Smak na ŻycieCuisipro ze sklepu Rossi.pl . Przetestowałam je i chciałabym je wam dzisiaj zaprezentować Za pomocą pióra Cuisipro można stworzyć piękne, perfekcyjne wzory dekoracyjne na tortach, ciastach, ciasteczkach, muffinkach czy babeczkach. Napiszecie za jego pomocą idealny napis np. na torcie. Użycie jest bardzo proste, piszecie jak byście pisali długopisem. Wystarczy napełnić pióro, uchwycić w dłoni
Marta Gotujenaprawdę nie znałam prawdziwego smaku masła orzechowego. To najlepsze masło, jakie w życiu jadłam i żadne kupne nie może się z nim równać. Doskonałe do wszystkiego: ciast, ciasteczek, koktajli, kremów, kanapek, a zwłaszcza do wyjadania prosto ze słoika. Jeżeli jesteś w posiadaniu dobrego blendera i odrobiny cierpliwości – do dzieła! Składniki: 2 szklanki orzechów nerkowca ½ laski wanilii (idealnie komponuje się
Roślinna - blog wegańskisamymi słodkościami człowiek żyje ;) I ja też od czasu do czasu lubię zamienić ukochane kruche ciasteczka na pyszną sałatkę . Dziś mam dla Was przepis na jedną ze swoich ulubionych – zdrowa , smaczna, lekka. Śmiało mogą pozwolić sobie na nią osoby będące na diecie. Jest świetnym pomysłem zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek czy też kolację. Sprawdzi się również jako dodatek
Ostra na Słodkopierwsze skrzypce cytryny. Intensywny w smaku, słodko – kwaśny, orzeźwiający, absolutnie najlepszy krem jaki można sobie wyobrazić. Krem cytrynowy możecie śmiało wyjadać prosto ze słoiczka, zamaczać w nim kruche ciasteczka, biszkopty lub używać jako dodatek do ciast, kremów, deserów. Poezja. Składniki: 4 jajka 1 żółtko 3 cytryny (skórka starta z 2, sok wyciśnięty z 3) 140 g masła
Made By Mom And Son