Jak przeżyć święta i nie zwariować w trakcie przygotowań? :) Zaproś rodzinę do współpracy i niech się nie tłumaczą brakiem zdolności kulinarnych :) Możecie skorzystać z gotowych produktów
SzczyptaSmaQomlet: 3 jajka łyżka płatków owsianych 1 banan łyżka żurawiny suszonej olej kokosowy do smażenia kiwi polewa: 1 miarka odżywki, u mnie ciasteczko 3 łyżki mleka sojowego Wszystkie składniki na omlet dokładnie mieszamy i smażymy z dwóch stron. Łączymy mleko z odżywką białkową, za pomocą trzepaczki. Po usmażeniu dekorujemy kiwi oraz polewamy naszą polewą. Smacznego
Bike By Lifewyciskamy prostopadle na matę silikonową do pieczenia makaroników - naprawdę warto w nią zainwestować, makaroniki wychodzą wtedy jednakowej wielkości i ładnie się odklejają. Tak przygotowane ciasteczka odstawiamy na ok. 1h do wyschnięcia - po dotknięciu powierzchni masa nie może się kleić. Nie możecie też czekać zbyt długo, jeśli skorupka będzie zbyt gruba makaroniki popękają od góry. Miejcie więc odpowiednio
sama złodyczlubi ciasteczka kruche i bezę, sądzę że jest nas wielu. A dla czego nie połączyć tych dwóch smaków w jedno i tak powstał pomysł na markizy kokosowe. Polecam wypróbować wbrew pozorom nie są tak mocno słodkie jak nam się wydaje czytając przepis. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 3 żółtka
Ciastka - domowe słodkościchrupiące domowe chpisy z ziemniaka i parmezanowe paluchy. Na koniec przyszedł czas na deser, kelnerzy podali nam wyśmienite marchewkowo-korzenne ciacho przełożone kremem na bazie mascarpone i rewelacyjne ogromne ciastko maślane z dodatkiem czekolady. W międzyczasie mogliśmy spróbować 3 rodzajów domowych lemoniad: szpinakowej, grejpfutowej i cytrynowej. Zdecydowanie ta szpinakowa skradła moje serce. Oprócz lemoniad załoga Powiśla serwowała nam różne
Kulinarne przygody GatityW sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszne muffinki bakaliowe. Są szybkie i łatwe do przygotowania. To doskonały deser dla całej rodziny. Muffinki z powodzeniem mogą zastąpić małe
Tradycyjna kuchnia KasiProste , pyszne , ładnie się prezentujące babeczki . Troszkę chyba już zapomniane , kiedyś bardzo popularne. Bardzo kruche ciasto napakowane budyniem nie może nie smakować ... Musze
Malinowa KawiarenkaUrocze rurki oblane (a raczej wysmarowane pędzelkiem) czekoladą. Z dodatkiem polewy stają się kruche i niesamowicie pyszne. Z całą pewnością ciężko się od nich oderwać, uzależniają
Gotowanie i blogowanieciasto pozostawić na jednym z arkuszy papieru, nakłuć gęsto widelcem i schłodzić ponownie przez 30-60 minut - piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni , na większej blasze, np. takiej na ciasteczka ułożyć schłodzone ciasto, piec 15-20 minut do zrumienienia - upieczone ciasto wyjąć i ostudzić, najlepiej pozostawić na blasze do ostudzenia, gdyż jest kruche - ostudzone ciasto od razu dekorować lub przechowywać
Smakołyki BerenikiBardzo smaczny mazurek z dżemem dyniowym i masa kajmakową, moja rodzina bardzo lubi mazurki z tą masą. Ciasto nie wymaga wcześniejszego pieczenia, można je jeść na
Bajeczna KuchniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Bon appetit mon amieSKŁADNIKI 250 ml mleka 3 żółtka 1 jajo 3 łyżki oleju pół łyżki octu lub spirytusu łyżeczka aromatu śmietankowego 55 dag mąki 3 łyżeczki cukru wanilinowego
Przepisy KulinarneAjjj! Już po przeczytaniu tytułu ślinka cieknie, no nie?! Dziś mam coś dla wielbicieli mega słodkości, a w szczególności serników! Mini serniczki o smaku waniliowo
Ostra na SłodkoBardzo smaczne wilgotne ciasto makowe z kokosem. U mnie blacha znikła w jeden dzień. Składniki: ( mała blacha ) Ciasto: 1, 5 szklanki mąki tortowej 2 żółtka
W Moim Magicznym Domumąkę. Cały czas mieszając zaparzam ciasto przez około 5 minut. Odstawiam do przestudzenia. Do ciasta dodaję jajka i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam okrągłe ciasteczka. Piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. 2. Pasta: Jajka gotuję na twardo i obieram. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Jajka, cebulę, majonez, chrzan oraz przyprawy przekładam
Tradycyjna kuchnia Kasi