się. Sernik jest aksamitny, delikatny, a owoce nadają mu oryginalny smak. Doskonale sprawdzi się podczas różnych rodzinnych okazji. Może przygotujecie go na nadchodzące Walentynki? Polecam. Składniki: Spód: • 180 g ciasteczek zbożowych digestive • 100 g orzechów • 4 łyżki masła orzechowego • 50 g masła • 60 g cukru trzcinowego • 100 g mielonych orzechów Masa serowa: • 1 kg sera trzykrotnie mielonego • 3 łyżki mąki
W mojej kuchniWróciłam. Przerwa na blogu była dość długa, ale naprawdę jej potrzebowałam. Wiele się w tym czasie wydarzyło: i dobrego, i złego. Z większością problemów już się
W mojej kuchniMajowy weekend. W tym roku mam 3 dni wolne. Co za radość. Odpoczywam i nabieram sił przed rozpoczynającymi się w poniedziałek maturami. Egzaminacyjny maraton potrwa u
W mojej kuchniłyżki cukru pudru (do smaku) • 400 g truskawek Wierzch: • 400 g truskawek • 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Dno formy o wymiarach 22x37 wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Ciasteczka zmiksować w blenderze z masłem na konsystencję mokrego piasku. 3. Wyłożyć nimi dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku. Ostudzić. 5. W misce zmieszać
W mojej kuchnicurd możecie przygotować dzień wcześniej. Same tartaletki można upiec rano, kiedy jeszcze nie ma upału, a gdy słońce rozpali niebo, wystarczy połączyć składniki i zaserwować orzeźwiające, słodko-kwaśne, pyszne ciasteczka. Polecam! Składniki: Kruche ciasto: • 250 g mąki pszennej • 100 g zimnego masła • 100 g cukru pudru • szczypta soli • 2 jajka Lemon curd: • 2 duże jajka • 2 żółtka • 160 g drobnego
W mojej kuchniW powietrzu czuć nadchodzącą jesień. Jeszcze odchodzące lato chwilami mami nas gorącymi dniami, ale jego odejście jest nieuchronne. Dla nas przełom lata i jesieni to trudny
W mojej kuchniPowoli zaczynam się zastanawiać nad świątecznym menu. Na razie zbieram zamówienia, bo, jak co roku, każdy chciałby coś innego, a ja chciałabym zaspokoić kulinarne oczekiwania wszystkich
W mojej kuchni"Wszystkiego najlepszego, Radości, szczęścia moc, Słoneczka wesołego, Snów pięknych co noc! Śpiewając, idź przez życie, Rozkwitaj jak ten kwiat Przy dobrym apetycie I w zdrowiu sto
W mojej kuchniWalentynki. Serduszka, kwiaty, czekoladki wciskają się nam w oczy. Ludzie kupują słodkie podarunki, rozmaite gadżety dla swoich bliskich. Pary spacerują, trzymając się za ręce i patrząc
W mojej kuchniMoi Drodzy Trwa konkurs na BLOGA ROKU 2015. W tym roku moja strona bierze udział w tym konkursie w kategorii KULINARNE. Trwa już etap głosowania, więc
W mojej kuchniA może na nadchodzące święta przygotujecie przepyszny Sernik Rafaello? Ja upiekłam go, korzystając z przepisu z niezawodnej kwestii smaku. Ciasto przepięknie się prezentuje i idealnie wpisuje
W mojej kuchnijest przepis, raczej pomysł moich wspaniałych koleżanek z pracy, który realizowałyśmy razem z naszymi dziećmi już w tamtym roku. Owieczki wielkanocne to zabawne ciasteczka drożdżowe, które nie tylko pięknie wyglądają, ale też z powodzeniem mogą zastąpić pieczywo do świątecznego koszyczka. Są także pyszną i urokliwą dekoracją wielkanocnego stołu. Do ich przygotowania możecie użyć ulubionego, dowolnego ciasta drożdżowego. Ważne
W mojej kuchnimiesiąc już Wielkanoc, u mnie na Wielkanocnym stole zawsze gości chociaż jeden rodzaj sernika. Uwielbiam nutellę, w połączeniu z sernikiem smakuje wybornie. SKŁADNIKI Spód: 200g ciasteczek orzechowych, ½ szkl. orzechów laskowych, ok. 100 g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 700 g sera twarogowego na sernik, 4 jajka, ½ szkl. cukru, 1budyń waniliowy, 150 g nutelli, olejek waniliowy, 2 łyżki oleju
słodki bratekrazie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy przed piekarnikiem z nadzieją, że wyciągniemy coś zjadliwego; herbatniki lub ciasteczka owsiane/maślane, gdy jednak przy pieczeniu coś nie wyjdzie i musimy szybko robić ciasteczkowy spód I - i...dużo innych rzeczy, których nie ma na tej liście :) J - jajka, jogurt naturalny
Mania Wypiekania