poszliśmy na łatwiznę i zaczęliśmy produkować płatki chocapic - wystarczy wziąć kawałek ciasta i odcisnąć palca. Jak już mieliśmy całkiem dość i Lilce znudziła się zabawa to powstały ciasteczka. Rach ciach i gotowe. Po upieczeniu ciastka dajemy odrobinę dżemu. Temperatura pieczenia to 180 stopni około 20 minut. Przepis ze strony www.laurafuentes.com Poniżej zdjęcie z sesji sprzed miesiąca, kiedy pierwszy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDelikatne, puszyste i pachnące latem muffiny. Idealne na śniadanie, do kawy czy jako podwieczorek. Muffiny przygotowałam w przepięknych foremkach od PapilArt . Składniki: suche składniki: 350g mąki
Gotowanie i blogowanieskładniki wrzucić do miski i zagnieść na jednolitą masę. Zostawić na 10 minut. Rękoma nabrać porcje ciasta, uformować kulę, lekko spłaszczyć. Na środek położyć połówkę śliwki i przydusić. Rozłożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 10-15 minut. Musicie obserwować, ciasta muszą lekko się przypiec i nabrać złotego koloru. Zostawić
Kuchnia PokoleńHej :) Święta zbliżają się wielkimi krokami więc czas podzielić się z Wami przepisem na moje ulubione pierniczki. Są przepyszne i co najważniejsze utrzymują świeżość nawet do
Czekoladowa muffinkaCześć ! Długo poszukiwałam przepisu na wyczekiwane przez Wszystkich tytułowe czekoladowe muffinki i w końcu trafiłam na idealny. Znów pomogła mi koleżanka ze studiów (podziękowania dla Ruty
Czekoladowa muffinkaŚlicznie udekorowane babeczki zasmakują zarówno maluchom jak i dorosłym łakomczuchom. Idealne dla miłośników czekolady i słodkich wypieków. Czytaj więcej »
Czekoladowa muffinkaPrzyszedł czas na lubiane przez wszystkich maślane ciasteczka. Kruche i słodkie idealnie pasują jako dodatek do kawy lub deser dla najmłodszych. Przygotowanie nie trwa długo,a z jednej porcji wychodzi ich całkiem sporo :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkazaznaczyć, że strączki po prostu dobrze smakują i znajdują zastosowanie w wielu daniach i to nie tylko wytrawnych! Bardzo często na mieście można już spotkać brownie z fasoli czy ciasteczka. Strączki są naprawdę uniwersalne! Czyja to wina, że brzusio boli? Winy w większości przypadków należy szukać po stronie osoby przygotowującej posiłek oparty na strączkach. Zawarte w strączkach oligosacharydy
BlendmanW dzieciństwie uwielbiałam szyszki i były one obowiązkową atrakcją każdego jarmarku, czy odpustu. Dziś także je uwielbiam - choć wolę swoje, domowe... Tu prezentuję Wam wersję FIT
Di gotujeDrożdżowe, puchate bułeczki, delikatne, nie mocno słodkie, z kontrastującym, mocno słodkim nadzieniem z nutelli podbiły moje serce :-)) Do tego filiżanka gorącej kawy
Walijskie PichcenieTyle jagód w jednej muffince znajdziecie tylko... w swoich własnych muffinkach, zrobionych w domu. Smakują bosko, niczym mocno nadziane jagodzianki, tylko szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu
Gotowanie i blogowanieViolaPassion Pierwsza moja Tarta w życiu Tak dobrze czytasz pierwsza Jestem człowiekiem takim jak Ty !!!!, i wciąż się uczę. A ciasta i desery są moją słabą
Viola cooks with passionIdealnie kruche rogaliki wypełnione marmoladą, rozpływają się w ustach. Doskonale smakują w towarzystwie kawy lub gorącej herbaty. SKŁADNIKI 150 g masła, 1 szkl
słodki bratek