Proste, bezglutenowe i bezmleczne ciasteczka kokosowe z migdałami. Kruche, delikatne i mocno kokosowe. Bardzo smaczne nawet po kilku dniach. Koniecznie do spróbowania! SKŁADNIKI: 250 g bezglutenowej mieszanki do ciast - u mnie Nutrifree Mix per dolci 70 g mąki kokosowej (użyłam BIO) 1 jajko 1 łyżeczka bezglutenowego proszku dopieczenia 100 g ksylitolu 150 g oleju kokosowego 60 g wiórków kokosowych
Kuchnia bezglutenowaBatoniki orzechowe bez mąki, tłuszczu, cukru - idealne na jesienną aurę! Chrupiące i bardzo smaczne. Proste do wykonania. Świetnie sprawdzają się jako szybka przekąska. Wysokokaloryczne, ale
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe świąteczne pierniczki. Delikatne, kruche i mocno korzenne.Nie do odróżnienia w smaku od tradycyjnych, glutenowych. Obowiązkowy wypiek na święta. Normal 0 21 false false false
Kuchnia bezglutenowaBezglutenowe włoskie ciasteczka cantucci z migdałami. Delikatne, chrupiące i aromatyczne. Idealne na święta :) SKŁADNIKI: 160 g mieszanki Nutrifree Mix per dolci 1 jajo +1 żółtko 90 g drobnego cukru ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 80 g obranych migdałów Mąka bezglutenowa do podsypania Jajo i żółtko utrzyj z cukrem
Kuchnia bezglutenowakogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum 2-3 godziny. Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj. Każde ciasteczko cantucci nasącz, zanurzając w kawie. W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp płatkami migdałowymi
Kuchnia bezglutenowaSpód: Ciastka pokrusz na piasek lub wrzuć do malaksera. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy 23-24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na papier wysyp ciasteczka. Wyrównaj, wciśnij w dno formy i schłodź przez pół godziny w lodówce. Masa serowa: W misie miksera umieść wszystkie składniki. Zmiksuj tylko do połączenia składników ( nie miksować zbyt długo!) Masę serową
Kuchnia bezglutenowadodaj jajko. Na koniec wlej rozpuszczone, letnie masło. Ciasto wyrób by było gładkie i jednolite. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny. Po wskazanym czasie ciastko krótko wyrób w razie konieczności podsypując mąką. Z ciasta uformuj wałek i podziel go na ok. 10 kawałków. Kawałki ciasta spłaszcz ręką na owalane placki. Jagody wymieszaj z cukrem
Kuchnia bezglutenowadodaj jajko. Na koniec wlej rozpuszczone, letnie masło. Ciasto wyrób by było gładkie i jednolite. Uformuj kulę, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny. Po wskazanym czasie ciastko krótko wyrób w razie konieczności podsypując mąką. Z ciasta uformuj wałek i podziel go na ok. 12 kawałków.Z każdego zrób kulkę i rozwałkuj na niewielki, okrągły placek. Na każdym
Kuchnia bezglutenowaSpód: Ciastka pokrusz na piasek lub wrzuć do malaksera. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy ok. 22-23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na papier wysyp ciasteczka. Wyrównaj, wciśnij w dno formy i schłodź przez pół godziny w lodówce. Masa serowa: Jeżyny zmiksuj dokładnie blenderem W misie miksera umieść wszystkie składniki. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia
Kuchnia bezglutenowaponieważ zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają na wzrost dobrego cholesterolu, a obniżają stężenie złego. Ma również właściwość rozgrzewające, dlatego poleca się ją przy przeziębieniu. Spróbuj także: Owsiane fit ciasteczka płatki owsiane żurawina orzechy Zdrowa i domowa chałwa sezam Trufle w wersji fit daktyle orzechy gorzka czekolada
Fit&Fast KitchenOstatnio naszła mnie ochota na rurki ze śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie
Zrób to smacznieczasie której jem coś drobnego, szybkiego - np. mussli z mlekiem lub zwykłe płatki kukurydziane z mlekiem i obowiązkowo coś słodkiego. Mam tak, że około 14 muszę zjeść jakieś ciasteczko, czy kawałek czekolady, bo inaczej ciężko mi się skupić na pracy. W czasie tej przerwy wykonuję też prace domowe - nastawiam pralkę, zmywarkę , lub zaczynam przygotowywać obiad , gdy przewiduję np. jakieś duszone
Posadzone i zjedzonesans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasteczka jaglane z płatkami jaglanymi Składniki: Kasza jaglana – ½ szklanki Mleko – 1 szklanka Wiórki kokosowe – 4 łyżki Miód lub syrop klonowy – 2 łyżki Mak – 1 łyżka Żurawina – ½ szklanki Płatki jaglane Sonko
Kuchnia Bon AppetitCiasto, które ostatnio robią niemal wszyscy ;) Jest pyszne! Lekkie - serowa pianka na delikatnym biszkopcie i kokosowy wierzch. Bardzo łatwe do zrobienia, szybkie. Nam smakowało bardzo. Polecam
Domowa cukiernia EwyPrzepis na ciasto na tartaletki już poznaliście. Dziś pokażę Wam jak można w szybki i prosty sposób przygotować tartaletki na słodko :) Wystarczy tylko chwila i można zajadać się pysznymi ciasteczkami. Moja rada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki
Zrób to smacznie