Chleb, dżem, jajko, oliwa, keczup, owoce, warzywa. wg własnego uznania. Przygotowanie. Foremką do pierników lub ciasteczek wycinać w chlebie różne kształty, ja użyłam serduszka. Wycięty kawałek można podsmażyć lub posmarować i obłożyć. 1 wersja, kromkę chleba z wycięciem włożyć na rozgrzany tłuszcz i wbić całe jajko podsmażyć, następnie odwrócić i usmażyć drugą stronę. Uwaga: gdy wbijemy całe jajko jak na zdjęciu, to jajko się rozpłynie pod chlebem, bo jest go za dużo .( jak w moim przypadku) 2 wers...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...