Jesień na dobre zawitała, a kiedy jesień, to i jabłka. Ich zapach połączony z zapachem słodkich, cynamonowych racuchów to coś, co lubię w jesienne wieczory :-) Zaletą
Wielopokoleniowowszystko od razu, mieszać do rozpuszczenia. Następnie gdy już wszystko mamy wymieszane i ubite przelać, przetrzeć przez sito aby masa zrobiła się gładka bez grudek. Idealny krem do ciast, ciasteczek, bezowego toru pavlowa. Ja często korzystam z tego kremu jako dodatek do masy ze śmietany z mascarpone. Bardzo cytrusowy i orzeźwiający smak
W garach u Gosi16.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiZapraszam na roladę serową z truskawkowym musem i truskawkami. Jest puszysta, wilgotna wręcz rozpływa się w ustach. Piekłam ją z okazji Dnia Matki wszystkim bardzo
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosimieszam i dopiero dodaję całość do miski. Wtedy mam pewność, że nie spotka mnie nie miła niespodzianka. Wymieszać i ułożyć na biszkoptach. Na wyłożonej masie ułożyć kolejną warstwę maczanych ciasteczek. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem posypać ciasto ciemnym kakao, cukier puder do dekoracji. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiKruche ciasteczka przez maszynkę. Uwielbiam je. Do kawy, herbaty, na co dzień i od święta. Składniki: 6 żółtek 1,5 szklanki cukru 1 kg mąki 1/2 kostki margaryny 1/2 kostki smalcu 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka oliwy Margarynę i smalec rozpuszczamy. Z wszystkich składników zagniatamy ciasto. Ciasto przekładamy do maszynki
Pyszności Słodkościdostał drugie życie w kuchni albo parzę w małym zaparzaczu I z niego właśnie kawa smakuje mi najbardziej. Wiem, beznadziejne ;) Ale co tam kawa. Ten deser, to ciastko z gorącym wypływającym środkiem jest przecież najważniejsze! Piekę je dość często, tj. kilka razy w roku i doszłam do perfekcji, jeśli chodzi o stopień wypieczenia, niczym przy smażeniu steków. Ile minut
bistro mamajednej szklance… SKŁADNIKI : kawa rozpuszczalna – 1 łyżeczka woda – 50 ml lody oreo – 2 łyżki bita śmietana mleko – 50 ml lód – kilka kostek polewa czekoladowa posypka czekoladowa do ciasteczek PRZYGOTOWANIE : Łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zaparzyć w 50 ml wody. Do przezroczystej szklanki dać lód i wlać zaparzoną kawę. Dodać zimne mleko. Dodać polewę czekoladową. Na górę dać lody oreo ( https://kuchniabellissima.wordpress.com
kuchniabellissima.wordpress.comDynia jest wspaniałym warzywem. Ma wszechstronne zastosowanie. Można ją wykorzystać zarówno w daniach słodkich np. w muffinkach, sernikach, ciasteczkach czy w daniach wytrawnych jako sos, dodatek do placków, kotletów czy farsz do naleśników. Dopiero po upieczeniu lub ugotowaniu dynia zyskuje inny wymiar smakowy. Przy okazji kupienia dyni, możemy również wykorzystać jej pestki, które wysuszone nadadzą się do różnych sałatek. Jednak
Jaglusia