Ciasto z tych nieskomplikowanych, ale dosyć pracochłonnych. Jest jednak bardzo smaczne, a pracę przy niemu spokojnie można sobie rozłożyć na dwa a nawet trzy dni :) Kakaowy
Domowa cukiernia Ewyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kuleczki są przepyszne i idealnie nadają się na słodką przekąskę. Dla urozmaicenia kulek - w
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Poduszeczki smakują wyśmienicie i doskonale nadają się na samodzielną przekąskę oraz jako przystawka do większych posiłków
Di gotujeNasiona chia stają się w Polsce coraz bardziej popularne ze względu na swoje wyjątkowe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Od dawno miałam ochotę spróbować tych małych
Symfonia smakowaEklerki to taki deser, który kojarzy mi się z dzieciństwem i ukochaną babcią! Zawsze w sobotę wysyłała mnie do pobliskiego sklepu, gdzie była dostawa świeżutkich eklerek
Ostra na Słodkogęstego syropu*. Pozostaw do ostygnięcia i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Śliwki są jeszcze lepsze następnego dnia, a nawet dwa dni później. Możesz je podawać z kruchymi ciasteczkami, odrobiną bitej śmietany lub gałką lodów waniliowych, chociaż same też doskonale smakują. *Jeśli syrop jest za rzadki, możesz dodać trochę cukru. Jeśli natomiast wolisz, żeby syrop był bardziej „light
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDziś Kochani mam dla Was świetny przepis na cudowne rogale z ciasta półfrancuskiego. Croissanty te mają chrupiący wierzch i mięciutki, drożdżowy środek, nadziane
Rozpustne gotowanieMasło orzechowe jest nie tylko dobrym dodatkiem do kanapek czy deserów, przekładania wafli czy ciastek, można z jego użyciem wyczarować pyszne lody albo upiec ciasteczka dodając je zamiast zwykłego masła lub margaryny. Przykładowy przepis TUTAJ . Dobra wiadomość dla łasuchów- masło orzechowe można przyrządzić bez problemu w domu a do jego wykonania potrzebujemy tylko orzechów! W zasadzie niczym nie różni się
Wrzosowa Polanaprzypomniałem sobie, że w moim rodzinnym domu maszynki do mielenia używało się niemal co drugi dzień i wpadało do niej zdecydowanie nie tylko mięso. A wychodziły z niej nawet ciasteczka :) Więc mielone nie jedno może mieć imię i wolno nam to uwzględnić. Być może ja pozostanę przy mięsie, ale kto wie, co wymyśli Marzena? Fantazji jej nie zabraknie - to pewne
zadanie-gotowaniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Zrób to smacznie . Przyznam, że nie znałam tego ciasta z dzieciństwa - tak samo jak kiedyś ciasteczek z płatków owsianych ( klik ). Moja mama serwowała nam inne pyszności, a babcia zachwycała drożdżówką i makowcem. Ale to nic - sama nadrabiam przepisami - tymi nowymi i takimi zapomnianymi. Wracając do ciasta
Di gotujeksyliotolu miodu lub cukru rozkroic granat i wybrać pestki pestki granatu i posiekaną miętę dodać do jogurtu i wynieszać lub ułożyć wartwami w pucharkach. Na dno pucharków ułóż ciasteczka amarettini. Udekoruj pestkami granatu i zielonymi listkami. Podawaj schłodzony w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!moja kuchnia wypełnia się słodkimi zapachami wypieków. Uwielbiam kombinować, modyfikować przepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już
Cynamonowe szczęściePiękne, malutkie słodkości polecają się do popołudniowej kawki <3 Składniki: Babeczki: 85 g masła 180 g cukru 1 duże jajko 1 łyżka kakao barwnik
Malinowo w kuchniBISCOTTI Z PISTACJAMI I RODZYNKAMI to wariacja na temat pysznych,... Artykuł BISCOTTI Z PISTACJAMI I RODZYNKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmojprzepisna.pl | Karpatka z kremem bawarskim Ciasteczko na życzenie mojego małżonka, który uwielbia ciasta z kremem. Ja natomiast zdecydowanie wolę zdrowsze wypieki, ale co tam, raz na jakiś czas warto zaszaleć. Ciasto składa się z klasycznego ciasta parzonego oraz kremu bawarskiego czyli kremu składającego się z budyniu i ubitej kremówki. Ciasto jest pyszne, mało słodkie, najlepsze następnego dnia. Składniki na blachę
moj przepis na