Dzisiaj kolejna odsłona Muffinów ... tym razem dodatkiem są gruszki, płatki migdałów i bita śmietana. Kremówka to idealne wykończenie ciasteczek jeżeli planujemy je udekorować kolorowymi ozdobami. Ładnie udekorowane wywołują uśmiech na twarzy i zachęcają do zjedzenia :) Przepis na 12 sztuk: Składniki suche: 3/4 szkl. cukru trzcinowego 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu 2 łyżki płatków migdałów
Alutka-Gotujekromki chleba (może być razowy) 4 małe jajka masło szczypiorek 4 plasterki szynki parmeńskiej sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy i grejpfrutów wykonanie: W chlebie, za pomocą foremki do ciasteczek, wykrawamy wzorek (u nas kwiatuszki). Smarujemy z obu stron masłem i wrzucamy na patelnie, podsmażamy na złoty kolor i przewracamy. W środek chleba wbijamy jajko (jeżeli białka jest za dużo, odlewamy
Ania i Marcin gotująSkładniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej żytniej 1 szklanka mąki tortowej 1/4 - 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka
Prosto i Smacznie z Anetąmiękkości jabłek na małym ogniu. Przed ściągnięciem skrapiamy jabłka sokiem z cytryny (około 1 łyżeczka), jeszcze chwilę mieszamy. Na dno pucharka wkładamy słomkę ptysiową (lekko rozgniecioną, ja połamałam każde ciasteczko na pół). Następnie polewamy je 1/2 łyżeczki soku z cytryny. Na wierzch wykładamy 3/4 jogurtu naturalnego. Na jogurt nakładamy przygotowane jabłka, zostawiając około 2 łyżeczek. Następnie nakładamy resztę jogurtu
Słodkie okruszkicukrem pudrem i kawą rozpuszczalną na puszystą masę. Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram. Z masy formuję kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 2. Płatki migdałowe siekam nożem. Przygotowanie ciasteczka obtaczam w płatach migdałowych. Ciastka układam na talerzu i wkładam na godzinę do lodówki. Do przygotowania trufelków wykorzystałam płatki migdałowe, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Płatki migdałowe MAKAR
Tradycyjna kuchnia Kasizalet i doskonale nadaje się do urozmaicania naszej diety. Zawiera sporo białka, witamin i minerałów, więc z powodzeniem może zastępować nawet mięso. Dla przypomnienia, przepis na humus - klik oraz ciasteczka - klik . mięso drobiowe na wywar 250g ciecierzycy + 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 ząbki czosnku 2 listki
Di gotujewielkości ok 2,5 cm obtaczamy je w wymieszanym cukrze z cynamonem, układamy je na blaszce wyłożonej papierem i lekko spłaszczamy, koniecznie zachowacie spory odstęp między ciasteczkami bo one sporo rosną wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 8-10 min żeby się lekko zrumieniły po wyjęciu zostawcie je na papierze na którym się piekły jeszcze
Swojskie jedzonkościeramy skórkę z jednej cytryny i wyciskamy sok z jej połówki. Sok z cytryny i jej startą skórkę dodajemy do miski z białym serkiem. Truskawki kroimy w plasterki. Na ciasteczkach rozsmarowujemy serek zmieszany z sokiem z cytryny. Dekorujemy je plasterkami cytryny. Z wierzchu możemy dodatkowo posypać odrobiną cukru. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata 13 total views, 13 views today
MODA NA BIOmojprzepisna.pl | Podwójnie musowe, czekoladowe ciasto z galaretką Ciasto, które troszkę przypomina delicje szampańskie. Pamiętacie je jeszcze? W skład ciasteczka wchodzi biszkopt, mocno nasączony, galaretka z brzoskwiniami, krem z gorzkiej czekolady i krem z białej czekolady. Ciasto jest bardzo przyjemne w smaku, nie za słodkie. Idealne do kawki. Składniki na blachę 21 x 25 cm: Biszkopt: 3 jajka rozmiar
moj przepis namarchewkowego 150g masła 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru MASA ŚMIETANOWA: 500 ml śmietanki 1/2 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 śmietan - fixy DODATKOWO: 1 opakowanie ciasteczek typu delicje, pomarańczowych 1 opakowanie biszkoptów 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie: MASA SOCZKOWA: Z 900ml soku odlać 1/2 szklanki, resztę zagotować. W pozostałej części rozpuścić cukier i budynie, wlać
Cakes By Kejtwiększe od orzechów włoskich. Spłaszczam je i formułuję w kształt jeżyków. Blachę wykładam papierem do pieczenia Stella . [opinia: Papier jest dwustronnie powlekany, nadaje się jako podłoże do pieczenia ciasteczek, ale także i ciast. Jest też odpowiednio szeroki. Dzięki niemu nic nam nie przywiera. Cechuje się też wytrzymałością]. Uformowane ciastka układam w odstępach na blasze. Temperatura piekarnika
Kuchnia co dniajakaś". Musiałam ją jakoś pocieszyć i wymyśliłam zdrową alternatywę dla jej ukochanej szarlotki. Umówiłyśmy się na kawę, ale ona dalej smutna stwierdziła "co to za kawa bez cukru i ciasteczka". Skwitowałam to krótko "wpadaj do mnie i nie marudź". Kiedy się zjawiła czekała już na nią świeżo zaparzona kawa i fit szarlotka. Na dzień dobry usłyszałam " ciasto, przecież wiesz
Cynamonowe szczęściewspaniały cytrynowy jogurt. Pyszne jest jako dodatek do ciast, kremów. Dużo ludzi lubi jeść tą cytrynową masę do bułeczki. Pomysłów jest dużo. Można obłożyć tą masą andruty lub inne ciasteczka. Jako dodatek do lodów,naleśników, placuszków itp. To jest pyszne, wszystkim smakuje Cytryny sparzyć, wysuszyć. Zetrzeć na tarce skórkę. Miseczkę położyć na garnuszku z gotującą się wodą. do miski wrzucić
Kuchnia PokoleńPięć tygodni temu zagniataliśmy ciasto na pierniki dojrzewające, a dziś pora by je upiec :-) Zgodnie z obietnicą, nie będę piekła dużego piernika, ale małe serduszka oblane
Czary - gary w kuchniNo i po świętach... Tyle, że w końcu zima sobie przypomniała, że to na nią pora, a tego akurat nie lubię :-( mam nadzieję, że do Trzech
Czary - gary w kuchni