ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1673/2595)

Biscotti włoskie sucharki na słodko 134

Włoskie biscotti czyli słodkie sucharki z migdałami nie trzeba nikomu prezentować. Uwielbiam maczać je w kawie. Słodkie, chrupiące, po prostu pyszne biscotti . Sucharki można przechowywać długo

codojedzenia
Ciasteczka 3-składnikowe 121

3 składniki, trochę zabawy i GOTOWE!! :D Malutkie, pyszniutkie, chrupiące koperty z delikatnym cynamonowym wnętrzem :) Składniki: 3 szklanki mąki  250 g margaryny 1 szklanka śmietany

Malinowo w kuchni
Jak zrobić domowy pyszny lukier? Lukry - smakowe i kolorowe. 212

cukru pudru + 2 łyżki soku z buraka. Lukier zielony: Szklanka przesianego cukru pudru + 2 łyżki szpinaku połączonego z wodą. Lukier nie może być rzadki, bo spłynie z ciasta czy ciasteczek. Musicie go dobrze rozbić trzepaczką, tak by nie było żadnych grudek. Jak dodacie do niego zamiast dwóch łyżek wody, tylko jedną łyżkę wody, a drugą zastąpicie białkiem - lukier będzie bardziej

Zasmakuj Kuchni
Waniliowe ciasteczka z suszonymi śliwkami 122

Waniliowe ciasteczka z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi…cudownie kruche…przepyszne! Składniki: 2 szklanki maki pszennej 190 g masła 3/4 szklanki pokrojonej suszonej śliwki 2/3 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 1 budyń waniliowy 1 jajko + 1 żółtko 1/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać w kolejności:  jajko

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka serowe z jabłkami 127

Potrzebujemy: -250g białego sera -250g masła -250 g mąki -4 duże jabłka -odrobina cukru pudru do posypania ciasteczek Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Mąkę wyrabiamy z rozdrobnionym widelcem serem i masłem. Cisto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm i wycinamy krążki (szklanką). Układamy na nich jabłka a brzegi sklejamy. Pieczemy około 30 min w temp. 180 stopni

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka z amarantusem 183

popularny ostatnio amarantus niestety nie został pokochany przez moje dzieci. Aby go przemycić musiałam posłużyć się podstępem. I tak powstały ciasteczka. Bardzo zdrowe, pyszne, lekkie i mięciutkie. W dwóch wersjach: z wiórkami kokosowymi i płatkami żurawiny. Pycha:)   Potrzebujemy: 2,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 1/2 szkl. płatków owsianych  2 jajka 1/3 szkl. brązowego cukru 4 łyżki roztopionego masła

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kandyzowana skórka pomarańczowa 170

Skórka kandyzowana to świetny , aromatyczny dodatek do świątecznych wypieków. Idealna do keksa, makowca, sernika .....i wielu innych fantazji kulinarnych. Pięknie się prezentuje jako dodatek i dekoracja zwykłych kruchych ciasteczek.  Pomarańcze należy dokładnie umyć i wyparzyć. Obieramy je dokładnie, pozbywając się białej części. Skórkę drobno kroimy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy kilka minut , wylewamy wodę i czynność tę powtarzamy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka pistacjowo- limonkowe 120

temp 170-180 stopni. Jeśli użyjemy pistacji lekko solonych , rezygnujemy z 1/2 łyżeczki  dodawanej do ciasta. Lukier. Sok z limonki podgrzewamy, dodając cukier puder. Polewamy ostudzone ciasteczka. Możemy udekorować je kawałeczkami pistacji lub startą skórką z limonki. Pamiętajmy. Limonkę należy starannie wyszorować i wyparzyć. Smacznego :)  Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony http://www.barbarabakes.com

WYSPA SZCZĘSLIWA
Cynamonowe płatki śniadaniowe 133

płatki śniadaniowe. Cynamonowe <3 Są zdecydowanie mniej słodkie od popularnego cynamonowego ulepka (bo tylko tak można nazwać te reklamowane) i zawierają otręby jaglane. To takie malutkie zbożowo cynamonowe ciasteczka z odrobiną brązowego cukru. Polecam :) Potrzebujemy: 100 g masła 150 g mąki 2 czubate łyżki otrąb owsianych 70 g lub mniej brązowego cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 1/4 śmietany

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka z lawendą 117

grubość około 2,3 mm i wykrawamy dowolne kształty. Pieczemy około 15 min. w temp 180-200 stopni. Lukier. Sok z limonki podgrzewamy, dodając cukier puder. Polewamy ostudzone ciasteczka. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kruche ciasteczka z suszoną żurawiną 138

niezwykle kruche ciasteczka. Lekko słodkie przełamane cierpkością suszonej żurawiny. W wersji dla mniej odchudzających się można je udekorować roztopioną biała czekoladą. Ta krucha klasyka najlepsza do ciepłego mleka. Ciasto to idealnie nada się do spodu słodkiej tarty. POLECAM POTRZEBUJEMY: 200 g masła 3 5 0 g mąki 100 g cukru pudru (lub więcej) 1 jajko+ 1 żółtko szklanka posiekanej suszonej

WYSPA SZCZĘSLIWA
Trójkąty z serem i owocami 124

Trójkąty z gotowego ciasta francuskiego , błyskawiczne w przygotowaniu . Idealne,gdy mamy przysłowiowe nic w lodówce a goście pukają do drzwi. Te kruche ciasteczka są idealne dzięki twarożkowi i dodatkowi ulubionych owoców. Polecam.  POTRZEBUJEMY: opakowanie ciasta francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców

WYSPA SZCZĘSLIWA
Sernik cytrynowy z rabarbarem 220

rabarbaru, wsypać cukier z wanilią, wymieszać. 3. Mus rabarbarowy znów zagotować, zdjąć z ognia. Dodać masło, żółtka i dokładnie wymieszać. Nakryć folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia. Spód: 4. Ciasteczka dobrze pokruszyć ( patrz FILM ) i dodać do nich masło, dokładnie wymieszać. 5. Ciasteczkową masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównać i lekko docisnąć

Mała Cukierenka
Domowe mleko kokosowe 114

wiórki z powstałym mlekiem, przez czystą ściereczkę i nasze mleko kokosowe gotowe. Przechowujemy w lodówce, do 4 dni. Uwaga! Wiórki, które zostały Wam z mleka, możecie wykorzystać do ciast, ciasteczek, deserów, lub uprażyć je w piekarniku/na patelni i użyć jako dekoracji do ciast i tortów. Wysuszone w piekarniku i zmielone, posłużą jako mąka kokosowa do ciast i naleśników. Znalezione

NiePieprz.pl
Ciasteczka z wzorkiem 114

Pyszne, kruche ciasteczka  i jeszcze ze wzorkiem.  Aż trudno się od nich "oderwać".  Po prostu musicie je spróbować.   Składniki: 200 g margaryny 1 szklanka cukru 1 jajko 1 łyżeczek cukru waniliowego 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku pomarańczowego Margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę przesianą przez

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania