Przyznam szczerze ,że mimo iż uwielbiam rogaliki krucho-drożdżowe robiłam je samodzielnie pierwszy raz. Zawsze zwalałam winę na to, że dużo przy nich pracy, a
Bon appetit mon amietemperatura pokojowa) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Dodatkowo: truskawki ewentualnie cukier Na spód: 250 g ciastek czekoladowych ok. 50 g masła Przygotowanie: Miękkie masło oraz ciasteczka zmiksuj w blenderze. Od razu możesz przygotować formę (26 cm). Wyłóż papierem do pieczenia lub natrzyj masłem/ olejem, a następnie mąką oprósz. Na tak przygotowaną formę wyłóż masę ciasteczkową, uklep
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoOstatnio bardzo często duża popularnością cieszą się u nas wszelkie ciasteczka;) Dziś trochę nietypowa i bardzo efektowna wersja ciastek w kształcie jajek. Nietypowe, ale bardzo smaczne:) Ślicznie będą wyglądały na wielkanocnym stole! Ciasto: 300 g mąki pszennej, 100 g cukru, 150g białego półtłustego sera, jajko, 5 łyżek mleka, 2 łyżeczki proszku
Z miłości do słodkościskładników najlepiej użyć blendera, którym mieliliśmy kaszę. Na samym końcu ubić na sztywno białka z jajek ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę. Wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piekarnik rozgrzać do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. W czasie kiedy sernik się piecze przygotować polewę łącząc śmietanę z cukrem
https:KKuchniaMniamCappuccino Balls. Przedstawiam cała pyszną ósemkę. Monte Cherry z dodatkiem wiśniowego sosu i wisienkami Monte Waffle Sticks z dodatkiem kruchych wafelków pokrytych delikatną czekoladą Monte Cookies z dodatkiem maślanych ciasteczek Monte Choco Balls z dodatkiem czekoladowych kuleczek Monte Crunchy z dodatkiem chrupiących płatków Monte Cappuccino Balls z dodatkiem chrupiących kuleczek o smaku Cappuccino Monte Choco Flakes z dodatkiem chrupiących płatków
Kulinarne życieZdrowe ciasteczka, chrupiące i bardzo pożywne. Uwielbiam je przygotowywać na każde specjalne okazje czy święta, każdy się nimi zajada. Składniki: 75g masła 300g płatków owsianych 100g cukru pudru 150g mąki pszennej 50g orzeszków ziemnych ( użyłam Helio ) 50 żurawiny suszonej ( użyłam Helio ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masło ubijamy na puch z cukrem pudrem – masa musi być biała
Gotowanie i blogowanieProste do wykonania ciasteczka z mojego dzieciństwa.Sprzedawane w cukierniach uchodziły za rarytas dla mojego dziecięcego podniebienia.Dodatek owoców ,ulubionych , czyni je jeszcze bardziej kuszącymi. Składniki
Ladylaura.Super śmieszne a zaazem pyszne paluchy wiedźmy:) Dla Dzieci niezła zabawa! SKŁADNIKI: - 3 szklanki mąki - 1 margaryna - 1 cukier wanilinowy - 1 jajko - 1 szklanka cukru pudru
Moje Słodkie PiekiełkoKlasyka brytyjskiego śniadania na słodko Przyznaję szczerze, że angielskie bułeczki śniadaniowe otrzymuję wtedy, gdy nie wychodzi mi pieczenie tradycyjnych, brytyjskich scones . Skurczybyki są niesamowicie wredne
Grunt to przepis!Rurki z kremem to również mój smak z dzieciństwa. Pamiętam jak z koleżankami po szkole chodziłyśmy na rurki z kremem. Tylko w jednym sklepiku były najlepsze
O kuchni z uczuciemKilka słów o cukrze brzozowym : Używa się go w taki sam sposób, co zwykły cukier. Nadaje się on do przygotowywania deserów na zimno, pieczonych ciast i ciasteczek. Produkty z cukrem brzozowym można mrozić i gotować Zalety: - jest naturalny i nie fermentuje w przewodzie pokarmowym - dostarcza 40% mniej kalorii - niż biały cukier - ma wielokrotnie
Di gotujeI kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy
Ostra na Słodkoskosie i zawinęłam je na część z nadzieniem naciągając je tak, by powstała plecionka. Docisnęłam brzegi i pokroiłam ostrym nożem na 10 -12 mniejszych ciasteczek. Ponownie docisnęłam brzegi aby nadzienie nie wypłynęło. 6. Wysmarowałam ciasto jajkiem i posypałam cukrem. Włożyłam do piekarnika i piekłam przez 30-35 minut, lub do ładnego zarumienienia. 7. Po wyjęciu z piekarnika posypałam cukrem pudrem
karmelowypopołudniowej herbatki proponuję pyszne ciastka francuskie gruszką. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 10 minut. Warto w kilka chwil przegotować te pyszne ciasteczka. SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego, 2 gruszki, PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na prostokąty. Gruszkę obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. 2. Kawałki gruszki układam na cieście francuskim. Pozostałe ciasto kroję w cienkie
Tradycyjna kuchnia Kasiklienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki
Pożeraczka, czyli raz adobrze